Toyota Auris

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Re: Toyota Auris

Post od maniaxxx »

i da je najbolji avto u klasi, toliko je ružna da je ne bi ni pogledao...kraj priče. :uplakan: Još uvek je dizajn od velikog da ne kažem presudnog značenja kod kupovina vozila, tehnično nekih velikih razlika i nema, sve je u osečaju u avtu, dizajnu, pripadnosti nekoj marki i naravno u ceni.

Meni su više manje sve toyote toliko ružne da jih ne bi ni ukrao da sam kriminalac a kamoli kupio. Nekad su bile barem toliko izdržljive i dosadne da si je prodao od dosade a ne što bi se kvarila. Sad nisu više toliko izdržljive a nisu ni dosadne, nego su ružne, jednostavno ružne, nisu ni toliko daleko da se može pričati o različitim ukusima, mislim da nema toga, ko bi kupio tu toyotu za istu cenu ko nekog od konkurenta. A tu nekde je i corolla, koja mi je bila do nedavno najružniji avto.

Sad ima konkurenciju, ali najgori je još uvek nissan leaf :mrgreen:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Xepoj87 napisao:Pajo,ne moram ja nista,meni persiraju :cool!:
:kezo:
Zato što voziš ono tenkče za kretenče sa Toyotinim znakom. :kezo: :isplazijezik:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

:rofl:
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Inace kad se već pominju novinari, zanimljivo je da su novinari Auto Express-a ocenili I30 i Ceed bolje od Aurisa. :zbunjen:
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ponovicu se:
Nije bas toliko ruzan uzivo :D
Korisnikov avatar
vlajko
Reactions:
Pridružio se: 15 Mar 2012, 11:59
Garaža: Honda Civic 1.4

Post od vlajko »

Ni meni nije toliko ružan uživo.
Doduše nije ni lepotan, ali bih ga pre uzeo nego i30, Seed-a ...
Možda sam i ja malčice pristrasan kao Cosmo. :zbunjen:
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Slikano malopre

Slika

Evo prvi put ga vidim uživo. O ukusima ne treba raspravljati, ali zaista nemam reči koliko je ružan od nazad. :o :kuku: :thumbdown: Toliko odskače u negativnom smislu, da sam u dolasku sa 200 metara provalio koji je auto u pitanju. Nakon ovog prizora s preda još i nije tako strašan. Koliko sam uspeo da zagledam kroz prozor, unutra nije loš, mada rekao bih da je u paketu opreme koji je daleko od osnovnog.

Svaka čast Toyoti, možda je ovo jako kvalitetan auto, ali ovo je gore od korejanskih eksperimanta iz 90-ih.

Parafraziraću legendu autoindustrije, Boba Lutza. Džabe je neki auto kvalitetan, ako ne izgleda lepo.
Širim haos!
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Golf ima konkurenciju...pa sad uzmite to kako hočete :mrgreen:
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

methane.master napisao:Parafraziraću legendu autoindustrije, Boba Lutza. Džabe je neki auto kvalitetan, ako ne izgleda lepo.
U principu je to tačno što se tiče ljubitelja automobila, ali u praksi je omašio - među najprodavanijim automobilima, jedan je na primer ružnjikav (Auris/Corolla), dok je drugi u najbolju ruku samo mediokritetski lep (Golf).

Osim ako nije mislio na kvalitet izrade i finiš, a ne na 'estetiku'. U tom slučaju se slažem, džabe i da je neuništiv, ako izgleda kao da su ga amateri iz dvorišta sklepali od tri auta.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Hm... ne bih rekao da je na ovim slikama bas toliko ruzan. Ovo je verzija mislim SOL. Izgleda dosta jace ovde od Ceeda naprimer, nekako Ceed izgleda "slabije" kad se gleda ovakom u ovakvim verzijama. Mogli su da vise naprave krive, umesto neke ostre linije, mislim da su tu zeznuli stvar oko zadnjeg kraja koji jeste najlosiji - najruzniji u odnosu na konkurenciju. Ali ostatak zapravo nije ruzan kao sto izgleda na prvi pogled, cak i sam enterijer ima odredjenu filozofiju koju cu pojasniti na kraju. Ono sto isto moraju da urade je da daju neku akciju i spuste cene za barem 1000 evra jer ce ga Ceed i I30 odrati u prodaji, samo zbog cene. A svedoci smo da i jedno i drugo vozilo ipak iskazuju dosta problema koji se retko kad manifestuju kod bilo koje Toyote i svesni smo losih garantnih uslova. Ima izuzetaka i kod Toyote (setite se price s onim starim Aurisom) ali to je vise stvar dilera nego same garancije. Takodje, Toyota u svim servisima transparentno sad ima sve cenovnike na velikoj oglasnoj tabli a uslovi garancije su jasni a ne kao kod Kie i Hyundai.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Enterijer sam uporedjivao sa GT86 i u tome lezi kvaka. Skroz je vertikalan (tabla i volan). A sediste namesteno tako da sedis kao u sportskom autu kao sto je GT86 sto je fenomenalna stvar za vozaca sa stanovista osecaja voznje. Cak je i raspored svega jako slican.

Slika

Slika
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

meni je prednji kraj ok, bocna linija auta mi se svidja (lici na Mazdu 3 i jos neke automobile, ali svi lice na nekoga) dok je zadnji kraj :srbin:

mada jos uvijek cekam da ga vidim uzivo, znaju auta losije izgledati preko slika, ne bi bio prvi put ali opet mi je zadnji kraj beznadezan :mrgreen: enterijer mi je ok, malo neobican ali moze da prodje...
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Stvarno, pljunuti GT86 :kezo:
Video sam ga jutros na ulici, ne izgleda uživo tako strašno. Sem ovih otvora za maglenke, one su jedino kriminalne.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Za moj ukus i dalje vrlo ruzan. Napred je c/p impreza
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Jumbo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4

Post od Jumbo »

Izgleda da sam jedan od retkih ali meni je ovaj Auris sasvim OK.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

cozmo napisao:
Enterijer sam uporedjivao sa GT86 i u tome lezi kvaka. Skroz je vertikalan (tabla i volan). A sediste namesteno tako da sedis kao u sportskom autu kao sto je GT86 sto je fenomenalna stvar za vozaca sa stanovista osecaja voznje. Cak je i raspored svega jako slican.

Slika

Slika

Zaista, da ne znam da su ovo enterijeri dva razlicita auta pomislio bih da je jedan sa razlicitom opremom :)

Realno, jako slicno, oba imaju volan, papucice, rucnu kocnicu, navigaciju koja se neverovatno nalazi na oba bas na centralnoj konzoli (rekao bih da su to namerno uradili), isto tu se nalazi i audio uredjaj i kontrole klime, neverovatno :)
Odgovori