Toliko o superiornosti prema "Turčinu".
Ta se superiornost tako ne definiše, nego boljom elastičnošću.
A onu potrošnju što su naveli u podacima za Golfa, komotno nek okače mačku o rep

Ako je ovo klot tj. moze se nazvati klot, onda ostali nemaju nista od opreme u osnovnim verzija.Risto napisao:@methane.master:
idu celicne felne... bar tako pise u specifikaciji a i navedeno je na pocetku topica...
Meni je i dalje 15500 puno za klot kompakta od 82 ks, kad se sklopi neka jaca oprema uz jaci motor (1.4 tsi) onda Golf kosta skoro koliko A3/serie 1/A klasa. Jeste VW napredovao sa ovim novim modelom i po pitanju opreme a po navodima Milosa i po motorizaciji ali je jos uvijek skup... Doduse cijena auta nije samo klot verzija, npr. ljudima koji zahtijevaju odredjenu opremu tipa parking senzori, multifunkcionalni volan, xenoni i sl. vaznije je koliko taj paket izadje nego koliko kosta klot verzija...
Ma da samo što je Škodilak imao za razliku 220Nm i 1900cc što i nije isto kao ovaj mlin za kafu sa turbinom....sorry ali za nema to nije motor za auto iz C segmenta, ma koliko ga hvalili, meni to ne ide zajedno.Uroš S. napisao:Hell, do relativno skoro si vozio Oktaviju sa istim ili malo lošijim performansama.
Da znaš da oću, zvaću sutra drugara iz Porsche-a da vidim dali imaju na probi identičan.milosdoktorabs napisao:nisam pitao za 1.4 ali mi veruj da taj 1.2 od 86 ide kao 110 ks u Turcinu.Zakazi test pa uporedi sa koreancem
MAD MAX napisao:Golf 7 1,2 tsi 80ks
86ks.Risto napisao:Meni je i dalje 15500 puno za klot kompakta od 82 ks
Juče sam pola dana vozio A5 Facelift 1.9TDI(2010. Elegance, 72400km na satu, ovde kupljena), ono ne ide ni blizu kao moj TSI (12s naspram 10s do stotke i sve što ide uz to, elastičnost malo na strani 1.9TDI, ali u međuubrzanjima TSI 105 daleko ispred), posebno do brzina od 120-130, preko su tu negde, mada ni tu ništa posebno. Ovaj Golf je i namenjen za grad, a ne da vučeš brodić na more u Francusku preko Alpa njime, pobogu to je osnovni motor.Hellboy napisao:Ma da samo što je Škodilak imao za razliku 220Nm i 1900cc što i nije isto kao ovaj mlin za kafu sa turbinom....sorry ali za nema to nije motor za auto iz C segmenta, ma koliko ga hvalili, meni to ne ide zajedno.
Pa zar nisi ti imao isto "bednih" 90ks u vecem i tezem autu sa dosta losijim performansama? (prva oktavija 1.9tdi 90ks).HellBoy napisao:Uroše, od kad je Fabia C segment vozila? A inače tvoj ima 105ks zar ne, a ovde se govori o 86 bednih ks u C segmentu....malo je glupo za poređenje, primer koji si ti naveo.
I naravno da ne samo za grad, to sam i pisao u ranijem postu...čitaj postove malo detaljnije sinak.