TV - Audio - Video - bela tehnika
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Kad smo kod tehnike, da spomenem samo. Nema to puno veze danas, sve se to vrti u krug. Maltene isti delovi se koriste kod mnogih, samo se drugačije upakuje i to je to. Često se više plati brand, lepše i kvalitetnije pakovanje, nego što je sam uređaj nešto posebno bolji. Mi imamo Zanussi ugradnu rernu i ravnu ploču, kao i frižider/zamrzivač. Sve kupljeno na akciji, cena u rangu najjeftinijih uređaja, a frižider bio model koji više ne prodaju, izloženi primerak, jedini ostao u radnji. Dali nam popust i uzeli ga. Sve radi odlično evo već par godina. A znam da su ljudi dali daleko više para za iste te uređaje, zvučne marke, ali opet imali problema. To je isto kao i sa kolima, kumova Dacia na 80k samo redovni servisi, a Texu u BMW-u na 30k vadili motor. Pravila nema.
Što se tiče kupovine domaćih proizvoda, podržavam maksimalno pa i kupujem često, da probam, domaće i jeftinije. No, kad jednom vidim da sam pogrešio i da to nije kvalitet dostojan te cene, posle može taj isti proizvod da se poboljša 10 puta kasnije, ja ga neću opet kupiti. To me najviše nervira kod jeftinih proizvoda, a obično su takvi domaći. Napravi ga brate da valja, pa neka košta u rangu stranog proizvoda, kupovaće se. Ovako, kupim ga jednom i nikad više.
Što se tiče kupovine domaćih proizvoda, podržavam maksimalno pa i kupujem često, da probam, domaće i jeftinije. No, kad jednom vidim da sam pogrešio i da to nije kvalitet dostojan te cene, posle može taj isti proizvod da se poboljša 10 puta kasnije, ja ga neću opet kupiti. To me najviše nervira kod jeftinih proizvoda, a obično su takvi domaći. Napravi ga brate da valja, pa neka košta u rangu stranog proizvoda, kupovaće se. Ovako, kupim ga jednom i nikad više.
Posetite www.garaza.rs !
Ja sam pre neku godinu, kada sam renovirao svoj stan kupio sve gorenje zato što su jedini (osim apsolutno preskupog Bosch-a) davali garanciju od 5 godina, a cene su im bile bolje ili slične Samsungu i ostalima.
Drugi bitan razlog je bio servisna podrška. Imamo u kući neku malu mošinu za sudove (ne mogu da se setim čija je) koja kad je crkla prvi put nikad više nije popravljena tako da radi duže od mesec dana.
Beko je teško đubre iz mog iskustva.
Drugi bitan razlog je bio servisna podrška. Imamo u kući neku malu mošinu za sudove (ne mogu da se setim čija je) koja kad je crkla prvi put nikad više nije popravljena tako da radi duže od mesec dana.
Beko je teško đubre iz mog iskustva.
Ja sam se nekoliko puta odlučio za Gorenje zbog garancije (5 godina) i niže cene u odnosu na ostale. Inače mi je firma tog segmenta manje više nebitna.
Ako već idemo u detalje, ne treba zaboraviti ni činjenicu da je MBS u Peconijevom vlasništvu. Ne verujem da je prema ljudima u Srbiji bio išta 'bolji' nego Gorenje, niti da se on sam služi(o) mnogo drugačijim metodama u 'biznisu' od Gorenja.
Žao mi je ljudi koji crnče kod njega i koje maksimalno eksploatiše jer je poznat njegov 'srpsko-kapitalistički' pristup poslu. Oko ostalog se ne bih mnogo potresao.
Ako već idemo u detalje, ne treba zaboraviti ni činjenicu da je MBS u Peconijevom vlasništvu. Ne verujem da je prema ljudima u Srbiji bio išta 'bolji' nego Gorenje, niti da se on sam služi(o) mnogo drugačijim metodama u 'biznisu' od Gorenja.
Žao mi je ljudi koji crnče kod njega i koje maksimalno eksploatiše jer je poznat njegov 'srpsko-kapitalistički' pristup poslu. Oko ostalog se ne bih mnogo potresao.
e bas to pajo, prvo sam gledao bosch ali sam shvatio da ne zelim da dajem toliki novac, zaista...
politiku ne pratim, pa mozda zato nisam u toku po pitanju odnosa slo-srb ( sve su to ista g.vna ako mene neko pita, i za mnogo stvari smo sami krivi ), mada gledajuci ko nas je sve kroz proslost ocepio ne bi trebali niti da vozimo nemacke i italijanske automobile ( kao i sto ne radim
), da govorimo engleski jezik, niti da idemo u tursku na more itd...malo sada karikiram, ali princip je taj...
sa druge strane, vise puta sam turisticki bio u sloveniji, ljubljana, bled, bohinj, terme i uvek sam se lepo proveo i bio ispostovan kao covek i kao turista, sto ne mogu reci bas za sve zemlje gde sam bio...
pre toga sam, naravno, zaista obisao srbiju uzduz i popreko, ima mesta gde nisam bio ali relativno malo, a planiram da ih bude jos manje uskoro...
a propo srbije i putovanja, nakaradnog smestaja kakvog sam kod nas video, nisam video nigde ( osim u bugarskoj pre 7-8 godina na borovecu )...
mozda previse gledam iz nekog licnog iskustva i ugla, ali sa stanovistva mene, obicnog coveka, koji se trudi da bude sto realniji, situacija je takva...
politiku ne pratim, pa mozda zato nisam u toku po pitanju odnosa slo-srb ( sve su to ista g.vna ako mene neko pita, i za mnogo stvari smo sami krivi ), mada gledajuci ko nas je sve kroz proslost ocepio ne bi trebali niti da vozimo nemacke i italijanske automobile ( kao i sto ne radim

sa druge strane, vise puta sam turisticki bio u sloveniji, ljubljana, bled, bohinj, terme i uvek sam se lepo proveo i bio ispostovan kao covek i kao turista, sto ne mogu reci bas za sve zemlje gde sam bio...
pre toga sam, naravno, zaista obisao srbiju uzduz i popreko, ima mesta gde nisam bio ali relativno malo, a planiram da ih bude jos manje uskoro...
a propo srbije i putovanja, nakaradnog smestaja kakvog sam kod nas video, nisam video nigde ( osim u bugarskoj pre 7-8 godina na borovecu )...
mozda previse gledam iz nekog licnog iskustva i ugla, ali sa stanovistva mene, obicnog coveka, koji se trudi da bude sto realniji, situacija je takva...
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Mi smo 2000. kupili Gorenje TV CRT koji je bio povoljniji od ostale Samsung i slicne konkurencije koji su tada krenuli masovnije u osvajanje trzista (cini mi se, bio sam mali), taj tv nas je sluzio bez ikakvih problema 12 godina, i dalje radi u vikendici. U isto vreme tetka je uzela ekvivalentni Samsung, onaj koji zapisti kad ga ugasis, i kvario se par puta, ali ga i dalje koristi. Takodje imamo i Gorenje sporet sigurno 5 godina koji je dosta kvalitetan u svakom smislu, a bio je od jeftinijih. Stric je pre par godina, slicno kao Dragan opremio kuhinju Gorenje elementima, ona neka designe serija, i sve ga odlicno sluzi. Nas egal u ceni ni ne postoji, kamo li u kvalitetu, ili bar ja za to ne znam. Jbg ko nam kriv kad numemo da kupimo korejske komponente i sklopimo sporet, tv, ves masinu...
TT post.
TT post.
Ni ja ne bih kupovao Gorenje proizvode...
Kad su ispushli u zapadnoj evropi, sad im je i (mrska) Srbija dobro trziste.
Nema to veze sa politikom, vec su principi u pitanju...HR proizvodi mi npr. ne smetaju.
@Trojanac
Imaju ljudi problema i sa jeftinim automobilima, samo neko pise a neko ne...evo ti Baxov primer.
A Dacia...pa to je ipak Reno kao i GTR a to se naravno nikad ne kvari
Kad su ispushli u zapadnoj evropi, sad im je i (mrska) Srbija dobro trziste.
Nema to veze sa politikom, vec su principi u pitanju...HR proizvodi mi npr. ne smetaju.
@Trojanac
Imaju ljudi problema i sa jeftinim automobilima, samo neko pise a neko ne...evo ti Baxov primer.
A Dacia...pa to je ipak Reno kao i GTR a to se naravno nikad ne kvari

Nama crče Philips pegla i nema popravke. Srećom, još je u garanciji i dali su potvrdu za zamenu. A da se desilo 3 meseca kasnije otišla bi u kantu, pegla od 100€. Dakle, bolje kvalitetan proizvod koji se ne kvari, nego loš sa garancijom. Eno tamo i Baxa biju maleri...
Od Gorenja imamo jedino plinski šporet i aspirator, top modeli. Ostalo je sve LG, Bosch, Philips i od skoro Rowenta pegla
Ako se priča o beloj tehnici i kućnim aparatima.
Od Gorenja imamo jedino plinski šporet i aspirator, top modeli. Ostalo je sve LG, Bosch, Philips i od skoro Rowenta pegla

Mene ova tema ne interesuje puno...znam samo da su i na tom polju najbolji nemacki proizvodi.
Ovo oko Gorenja je pitanje ponosa (indirektno u vezi teme) jer su 90ih Slovenci tvrdili da je SFRJ smesno trziste i kako ce oni osvojiti zapad sa "kvalitetnim a jeftinijim proizvodima"...kad su videli da to ne ide bas tako lako onda su se brzo vratili na trzite SRB gde ljudi imaju kratko pamcenje a jugonostalgicara koji bi bacili lovu na krajnje prosecne proizvode, samo zato sto su skoro "domaci", koliko hoces.
Ovo oko Gorenja je pitanje ponosa (indirektno u vezi teme) jer su 90ih Slovenci tvrdili da je SFRJ smesno trziste i kako ce oni osvojiti zapad sa "kvalitetnim a jeftinijim proizvodima"...kad su videli da to ne ide bas tako lako onda su se brzo vratili na trzite SRB gde ljudi imaju kratko pamcenje a jugonostalgicara koji bi bacili lovu na krajnje prosecne proizvode, samo zato sto su skoro "domaci", koliko hoces.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Jbg Floyde, da su moji 2000. imali 800 umesto 350 maraka za TV, kupili bi neki zapadnoevropski, da je bio pristojan domaći ne verujem da bi se gadili da ga kupe, e sad, ko nam je kriv? Pa čisto sumnjam da je Gorenje i Slovenci (za obe stvari, za manjak para, i nedostatak domaće konkurentne proizvodnje).
Lepo reče Šoškić, naša privreda nije u stanju više konkurentan fen da napravi, a za to isto nije krivo Gorenje.
Sve u svemu, to su iskustva, pare definitivno nisu bile bačene na te prozivode.
Lepo reče Šoškić, naša privreda nije u stanju više konkurentan fen da napravi, a za to isto nije krivo Gorenje.
Sve u svemu, to su iskustva, pare definitivno nisu bile bačene na te prozivode.
Koliko ja pratim, Gorenje odavno nije slovenacka firma a i nema mnogo veze sa Slovenijom sto se proizvodnje tice.
Ja Gorenje ne kupujem zbog odnosa cena-kvalitet, kvalitet je ispod kineskog (garancija od 5 godina je i potrebna iz vise slucajeva koje znam) a cena kao da je evropski nivo.
Nivo komunikacije Gorenje Srbija direkcije u licnom kontaktu je bezobrazno los (2 puta iskustvo).
Pored ovolike ponude, neka hvala.
Ja Gorenje ne kupujem zbog odnosa cena-kvalitet, kvalitet je ispod kineskog (garancija od 5 godina je i potrebna iz vise slucajeva koje znam) a cena kao da je evropski nivo.
Nivo komunikacije Gorenje Srbija direkcije u licnom kontaktu je bezobrazno los (2 puta iskustvo).
Pored ovolike ponude, neka hvala.
Ziveo sam i ja u SRB 90ih tako da znam neke stvari.
Moji su recimo '97 kupili Samsung TV (neki od boljih modela u to vereme...istina, tad je Samsung bio u rangu sa Beko-om danas) za 600 dem, ekvivalentan (po funkcijama) Gorenje je bio 50 dem jeftiniji dok su Sony i Panasonic bili preko 1000.
Taj Samsung i dan danas radi bez greske ali se slabo koristi.
Pre njega je bio Gorenje, kupljen '91 koji je posle 3 godine krenuo da gubi kontrast da bi posle 6 postao neupotrebljiv.
Moji su recimo '97 kupili Samsung TV (neki od boljih modela u to vereme...istina, tad je Samsung bio u rangu sa Beko-om danas) za 600 dem, ekvivalentan (po funkcijama) Gorenje je bio 50 dem jeftiniji dok su Sony i Panasonic bili preko 1000.
Taj Samsung i dan danas radi bez greske ali se slabo koristi.
Pre njega je bio Gorenje, kupljen '91 koji je posle 3 godine krenuo da gubi kontrast da bi posle 6 postao neupotrebljiv.
Poslednja izmena od Floyd u 10 Feb 2013, 13:04, izmenjeno 1 put ukupno.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Nesto se pravi u Kini, nesto u Slo, nesto i drugde po Evropi, tako je bar bilo pre par godina sa Gorenjem.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Nisam pratio ovu priču oko Gorenja, ali čim vidim da se pominje MBS, ne mogu da a da se ne poprisetim nekih stvari, pošto sam imao prilike da sarađujem sa njima. MBS je i pre privatizacije, a i izgleda i sada pod Peconijem (kada nose službene trenerke i Air Max patikefq400 napisao: Ako već idemo u detalje, ne treba zaboraviti ni činjenicu da je MBS u Peconijevom vlasništvu. Ne verujem da je prema ljudima u Srbiji bio išta 'bolji' nego Gorenje, niti da se on sam služi(o) mnogo drugačijim metodama u 'biznisu' od Gorenja.

Potpuno suprotan primer Alfa Plam iz Vranja, koja pre 15-20 godina nije bila ni senka MBS-u, a sada je za njih druga galaksija.
Kod nas je nažalost opšta praksa da za sve što nam se dešava prvo okrivimo druge umesto da proanaliziramo sebe i počistimo prvo u svom dvorištu.

Širim haos!
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Alfaplam je sjajan primer, retko ozbiljna domaca fabrika ali na zalost, nepravedno zapostavljena pre svega zbog slabog marketinga i sticem utisak da im domace trziste nije prioritet.
Mogu samo da kazem da su im proizvodi vrhunski u odnosu na raznorazno uvozno djubre
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD
Mogu samo da kazem da su im proizvodi vrhunski u odnosu na raznorazno uvozno djubre
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD
Re: Zanimljivi novinski i drugi članci
Jbg, pika je bila jedina varijanta da se to kupi, pošto nemam čekove.snork napisao:Pa logično, ako si gledao samo u Merkatoru.nikaragva napisao: Jbg, ja sam kupio pre par dana mašinu za suđe. Nije bilo ništa u merkatoru za te pare na piku, a u tom cenovnom rangu![]()
Ja sam tamo ušao jednom u životu, da vidim kako izgleda. I nisam kupio ništa.
Ne bih se složio. Veš mašinu imam Beko i radi već 6-7 godina, što znači da pere MIN jednom dnevno. Ne postoji dan kada nije radila. Biram Beko jer znam servisere ovde kod mene ovlaštene, a to mnogo olakšava posao ako dođe do kvara, mada nikad nije bilo kvara.snork napisao:Uh, uh, sve gore od goreg... Ako su izbor te dve marke, onda naravno bolje kupiti Gorenje.nikaragva napisao: Hteo sam Beko da uzmem.