Zastarelost pokretanja i vođenja prekršajnog postupka

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: Zastarelost pokretanja i vođenja prekršajnog postupka

Post od Grujic »

Nevidjen user, ne samo sto nije stigao poziv, nego sto je i bio strajk kada je otisao, jer da je tada otisao kod sudije samo bi mu poslali resenje o kazni...
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

@nuk, noob

Stigla je meni presuda pre par dana. Pisao sam u drugoj temi. Uplatio sam 7200rsd, dobicu jos 4 boda i 30 dana zabranu. Ceka se sad na to. :(
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ljudi svi koji ste ovog proleća imali mandatne kazne (pandur da uplatnicu) možete da očekujete poziv iz policije u kome kažu da niste platili i bla, bla, bla... i gde traže da platite... Navodno im nije radio sistem nekoliko meseci i uplate nisu evidentirane pa sad zivkaju ljude da dokažu da stu platili.
Prijatelj je juče dobio takvo pisamce i pošto mu nije bilo jasno o čemu se radi otišao je kod sudije za prekršaje na opštini gde živi da pita i tamo mu je sudija rekla o čemu je reč i da je 2000-ti koji je juče došao sa istim pitanjem.
Zveroljub
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 20:33
Garaža: Astra j

Post od Zveroljub »

Pre par dana sam imao cukanje (moja krivica) i popunili smo onaj evropski izvestaj.
Bila je policija, duvali smo i uzeli su nam podatke, ali se na tome zavrsilo.
Ubedili su ostecenog (nema ni ogrebotinu na braniku) da je bolje da se ne radi uvidjaj i da popunimo evropski.
Treba li da ocekujem poziv od sudije?
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Ako nisu pravili zapisnik, nema nista od prekrsajnog postupka

TT post
Zveroljub
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 20:33
Garaža: Astra j

Post od Zveroljub »

Uzeli su nam podatke i ustanovili da nismo pod dejstvom alkohola, a mi smo se na dnu potpisali.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Ne mora da znaci da ces ici kod sudije jer ljudi cesto u prisustvu policije popune evropski radi licne sigurnosti...
Korisnikov avatar
Modesty
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:28
Garaža: 207 1.4 HDI

Post od Modesty »

Meni je za prekršaj od 01.07.2010. juče i zvanično stiglo rešenje o obustavi postupka zbog zastarelosti (u obrazloženju stoji "i pored svih preduzetih radnji", iako mi nikada nikakav poziv nije stigao do ove obustave, što verovatno znači da ništa nisu ni slali, a kako i zašto - nije mi više ni bitno... :D )
Kada je neko glup, ne možete mu to ni dokazati... D. Radović
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Lenčuge neradničke, eto zašto ti nije stiglo. :) Nema niko da ih tera da rade. Navikli su na nerad kad su imali male plate, sada kada više nisu male, ostali su neradnici.

Srećom po tebe, a nesrećom u globalu, jer je previše onih koji to rasulo zloupotrebljavaju.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Kako si se nadala dobro si se udala :)
Millie26
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 01:23
Garaža: Opel Astra J cdti

Post od Millie26 »

Ovako, ja imam jedno pitanje

U junu 2011god, ne znam koji je datum bio u pitanju, zaustavila me je policija i ja sam naduvala nesto oko 0.9. Dugo mi nije stizao nikakav poziv, mozda tek posle godinu dana prvi i to baba nije primila. Do pre neki dan mi nista nije stizalo a onda me je u postanskom sanducetu sacekao neki plavi kartoncic iz MUP-a u Savskoj ulilci. U pitanju je poziv, treba 21.feb da se pojavim tamo, ali ne pise koji je prekrsaj u pitanju (postoji deo u kom treba da pise kada je prekrsaj napravljen i na koji broj da se javim ukoliko sam sprecena ali to nije popunjeno).

Interesuje me da li neko zna sta je to i da li je neko dobijao takav poziv? Da li mi preporucujete da to prolongiram do zastarelosti ili da se javim?

Bila bih zahvalna na bilo kakvom odgovoru
Bobby
Reactions:
Pridružio se: 17 Mar 2013, 20:20

Post od Bobby »

Moj slučaj je ovakav:
Dobijem zabranu upravljanja mot vozilom u junu 2011. Ipak sednem na APN-6 i zaustave me. Napišu da sam prekršio zabranu upravljanja motornim vozilom, a to kasnije saznam da košta 14 poena i 15 dana zatvora koji se mogu zameniti za 100 hiljada din!!! (4 poena već imam od prvobitne zabrane i ističu za 20-ak dana).
Znači preti mi 18 poena, zatvor i ponovno polaganje. Prvo i jedino suđenje je bilo februara prošle godine, i tu sam se branio svojom saobraćajnom dozvolom u kojoj piše da je APN-6 bicikl sa pomoćnim motorom. U novom ZOBS-u ta kategorija ne postoji, već je to moped - motorno vozilo na 2 točka, kao što je napisao policajac u zapisniku. Ja to ne priznajem, jer mi je tada ta saobraćajna dozvola bila važeća i tvrdim da sam vozio upravo ono što piše u njoj - dakle bicikl sa pomoćnim motorom. Što se tiče policajca on je mogao da napiše i helihopter, ali ja priznajem samo ono u dozvoli. Od tada ništa... ne dolazi presuda već 13 meseci i nadam se da mi sve to zastareva u junu jer protiče 2 god od učinjenog dela.
Da li sam u pravu za jun 2013. god?
Da li mislite da se mogu izvući?
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Mora da protekne 2 godine od prekršaja do donošenja pravnosnažne presude. Tako da, bliži se jun, al treba još čekati..
Čak i da ti stigne presuda možeš kupiti još vremena žalbom, mada tu umeju oni da muljaju.
p.s. A za bodove nije jasno definisano, makar ja nisam video jasno kako se sabiraju... Tako da ako presudu donesu nakon isteka ta 4, ti formalno ni u jednom trenutku nećeš imati 18, iako si tih 14 "zaradio" kada si imao prva 4, što znači da možda i nećeš morati da opet polažeš, al se ja nadam da nećeš ni biti kažnjen za ovo drugo.
Bobby
Reactions:
Pridružio se: 17 Mar 2013, 20:20

Post od Bobby »

Mislim da će sudija ipak doneti presudu da sam kriv, mada ne znam sa kojim obrazloženjem, ali da možda i on čeka da mi isteknu ona prva 4 boda (koja mi je takođe on dao), da ne bi bilo 18 u zbiru. Naravno da ću se žaliti i pokušavati da preskočim taj 20. jun, ali ne znam da li je to uopšte bitan datum za apsolutno zastarevanje ili će tek početi da teče rok od godinu dana od pravosnažnosti presude. Siguran sam da on neće dozvoliti da mu njegova presuda zastari i on će je doneti, recimo u aprilu-maju, a da je na meni da žalbama pomerim pavosnažnost do 20. juna. Valjda postoje i te "cake" sa neprimanjem rešenja-presude, ali i to ću se raspitati. Hvala Vam na brzom odgovoru i podršci
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Zar nisu oni to skoro izmenili, da zastarevanje nije vise 2 godine, nego 4?
Odgovori