Kvalitet goriva u Srbiji?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Re: Kvalitet benzina u Srbiji?

Post od Ogi »

Ok, ok, nisam mislio bukvalno da ste to rekli, sto si takav bukvalista ?
Ali eto, vidim da i dalje ne verujes. Ne znam samo zasto je tako tesko poverovati u to. Pa je l' vidis ti sta je u onoj flasi ? Ono belo, sta je to ??

Nego... poslednjih par puta sipam na NIS-u... ovde kod mene, ona automatska pumpa... da li je gorivo dobro ili sta, mada i pumpa je nova pa su i tankovi novi... ali auto radi necujno na leru, tipa pre neki dan sam bio u fazonu da se auto ugasio...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ko je bukvalista o tome ne bih sad. Zasto ne verujem? Zato sto sam deo zivota proveo radeci po mehanicarskim radionicama, pa eto, mislim da imam pravo na neko misljenje, a vala zavrsio sam i neki tehnicki fakultet, pa se i tamo nesto ucilo i naucilo. Naravno, to sto ja pretpostavljam ne mora biti tacno, pogrese i mnogo iskusniji i pametniji ljudi od mene u proceni. A reci mi, jel ti znas sta je to belo? Mozda je prasak za ves, mozda je brasno, mozda so ili mozda ni ti ne znas? :think:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ja imam izvesnih ideja šta je to belo, al ih ne bih javno iznosio. :D
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

:kezo:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Pitajte Piroškog, on je slikao. :mrgreen:
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Post od djiuliju »

Slika :kezo:
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Pratio sam ovo za gorivo na Molu, ono je katastrofa, da su potrosaci organizovani, malo sutra bi se oni toliko zajebavali...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Ja sam bio jedan od onih koji je potvrdio vest momka ciji je post dospeo i ovde, posto se isto desilo i mojoj drugarici. Tada sam i napisao kako cu preneti ovde njen e-mail, ali ipak to nisam ucinio jer me je zamolila da nista ne objavljujem dok joj ne isplate stetu.

Elem, pre neki dan sam bio da sipam na toj pumpi (prvi put nakon "incidenta") i pre nego sto sam poceo da tocim pitam momka da li je bezbedno da sipam EP, posto sam upoznat sa dogadjajem. Prvo se malo pravio blesav da bi, kada je skontao da znam sve, rekao kako je problem bio u prevozniku, da je bilo vode u gorivu, kao i da nema sanse da se takva situacija ponovo desi. Takodje je napomenuo kako je u samoj kompaniji izbio skandal i da ce padati glave odgovornih...

I tada sam rekao da cu bez obzira na sve nastaviti tamo da tocim, jer je to verovatno izolovani slucaj, posle kog ce sigurno jos poostriti kontrolu kvaliteta, pa gorivo moze biti samo jos bolje.

Sto se tice njihovog izlaska u javnost sa izvinjenjem (neko je to pomenuo), verujem da su mnogo bolje prosli ovako. Za frku su culi samo ljudi koji posecuju specijalizovane forume i sajtove, a da je pukla bruka u javnosti, tesko bi se od toga oporavili...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Koja normalna kompanija bi se javno izvinila za nesto sto nije prethodno dospelo u masovne medije, kad je izbio problem?

Ovako lepo plate odstetu, to se napise u VG, oni koji su procitali o problemu, procitace i da je reseno i sta dalje ima da se prica? Maksimalno ublazene posledice, i to je to.

Sipao sam 2x na MOLu i jos 2-3 puta na EP koji uvozi Mol-ovo gorivo, i ne planiram da menjam. Na NISu sipam kad mi se potrefi i dalje od toga ne menjam...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ja sam na MOLu imao jedno negativno iskustvo, doduse ne ovako drasticno i ne u vezi kvaliteta goriva.
Poslao sam im mail, sa preciznim opisom situacije, koju su mogli i proveriti, ali se nisu udostojili ni da posalju povratni mail, makar napisali "Tripujes se covece"...

TT
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Bax napisao:da su potrosaci organizovani, malo sutra bi se oni toliko zajebavali...
Svuda je taj sindrom prisutan, u svim sferama...
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Pratim "teorije" sta bi moglo da bude. Voda u gorivu nije, voda nije bele boje a i ne pravi nikakvu stetu na motoru ili bile gde u sistemu snabdevanja gorivom a jos manje moze da uzrokuje "naglo opadanje kazaljke goriva za 2 km predjenog puta".

Vodu smo imali u gorivu standardno 90tih kao redovnu pojavu pa se zna kako izgleda ponasanje motora i komplet vozila.

Informacija sa same MOL pumpe kako se navodi da se radi o vodi ne deluje ozbiljno.

Sta god da je, nesto nema informacije iz laboratorije sa pregleda uzorka sta je tacno situacija.

I dalje sam skeptican da se dogodilo bas tako kako je opisano u pocetnom tekstu.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Idemo dalje sa kvalitetom. Ovaj put je ED u pitanju.

Copy>paste sa Pezo kluba.
607 2.2 HDI 136ks
Masterlux napisao:Lukoil euro diesel :danger:

Slika

Slika

Steta na kolima 30.000,00 din.

Apelujem na sve da Lukoil pumpe obilaze u sirokom luku,ni zvake ne kupujte kod njih!
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Moram da primetim da je slicna nijansa kao prosli put. Dobro je ako prosao sa 300e stete.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Možda su opet u cisterni prevozili mleko sa alfa toxinima pa je zagadilo gorivo??
Odgovori