Aerodrom Željava

Razne teme, pitanja, iskustva
Korisnikov avatar
16_Valve_
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 12:32
Garaža: Golf 3 GTI 16V

Aerodrom Željava

Post od 16_Valve_ »

Da li je neko bio na aerodromu Zeljava i da li je moguce otici u obilazak istog? Planiram da odleprsam kolima do Bihaca kad se prolepsa malo vreme jer me zaista dugo privlaci ovaj objekat iako je vec u korovu :D
Demokratija je izmisljena da bi se pametni sputali, prostaci podrzali, bogati obogatili a siromasni osiromasili...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Zeljava

Post od Geza »

Mislim da je celo to područje oko aerodroma zatvoreno zbog mina. Jedino da nađeš nekog lokalnog vodiča (recimo bivšeg vojnika). :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Re: Одг: Zeljava

Post od sasa lbg »

Nije zatvoreno minama ali nista i ne mozes videti.

HTC
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Ma njega ionako interesuje samo pista, da malo produva injektore. :mrgreen:
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Može se otići i videti, samo ne silazi ipak sa asfalta i moraš se pre toga javiti hrvatskoj pograničnoj službi/policiji (pređi u Hrvatsku pa idi sa te strane). Manji deo aerodroma se inače nalazi i u BiH (na samoj je granici). Više informacija imaš na nekoliko specijalizovanih sajtova i foruma. Inače, rođen sam i odrastao par km od tog mesta.

Tapatalk
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Mislim da ti je najbolji prilaz preko licko-Petrovog sela, Sale ti potvrdi da li je to ta strana o kojoj si naveo u Hrvatskoj.
Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Da, odeš do Ličkog Petrovog Sela, u centru kod škole levo pa kroz Novo Selo (bivši "Deriguz") i selo Željava izlaziš kod kasarne aerodroma. Dalje imaš opet asfaltni put (pravo pa desno na raskrsnici) do samih pista i ulaza u podzemni objekat. Inače, postoji kod graničnog prelaza sa bosanske strane i jedan uski asfaltni put koji vodi direktno do aerodroma, odnosno put kojim je osoblje aerodroma ranije dolazilo/prilazilo iz pravca Bihaća, ali bih ti ipak savetovao da dođeš od LPS jer je taj pomenuti put na samoj granici i to bi bio sada u stvari ilegalan ulazak/prelaz granice. Mislim da tim pravcem ne možeš ni krenuti jer su granični prelaz bukvalno stavili na njega. Prouči sve na Google Earthu, fino se vidi.

Tapatalk
Korisnikov avatar
16_Valve_
Reactions:

Post od 16_Valve_ »

Hvala Sasa na detaljnom objasnjenju. Citao sam na par FB stranica da se poseta mora najaviti granicnoj policiji i onda nema apsolutno nikakvih problema. Takodje sam procitao da ima dosta nerasciscenih mina, pa mislim da cu potraziti nekog lokalnog vodica :)

Unutra kao sto sam video i nema sta da se vidi, ali me sam objekat fascinira kako je napravljen :pivo:
Demokratija je izmisljena da bi se pametni sputali, prostaci podrzali, bogati obogatili a siromasni osiromasili...
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Pa ako budes isao, foto aparat u ruke i jedna exluzivna reportaza za ovaj forum sa svim mogucim objasnjenjima u slici i reci :)
Slika
Korisnikov avatar
16_Valve_
Reactions:

Post od 16_Valve_ »

To se podrazumeva, samo moram da organizujem sve :D
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Mina ima na samom kraju aerodroma (bosanska strana), na delu koji je iznad izvorišta rečice Klokot, kao i ovom delu prema graničnom prelazu i selu Izačić. Tu su nekada bile "linije razdvajanja" dve strane (srpske/muslimanske) tako da ti savetujem da tamo ne ideš. Nikako ne silazi sa asfalta na travu, a nemaš ni potrebe. Nikad se ne zna šta je i gde neka budala posejala... Možeš ući i u podzemni deo, ali ne idi dublje od stotinak metara. Ponesi dobru baterijsku lampu...

Evo ti i par korisnih linkova, ima puno informacija o aerodromu, pa ako imaš vremena i strpljenja...:

http://www.mycity-military.com/Ostalo-3 ... ljava.html

http://www.zeljava.com/

http://zeljava-lybi.com/

Koordinate aerodroma u Google Earthu: 44°50'47.60", 15°45'57.61"
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pda, ne treba ti vodič, nije to tadžikistan, ali se drži staza, odnosno ne skreći sa staze, kao deda mraz :D
Gde vidiš da je zaraslo kao da niko nije gazio 100 godina, nemoj ni ti da krčiš :D
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Ako vidiš kakvog mrkog međeda - kaži mu da ga je pozdravila rodbina iz Vojvodine... :mrgreen: :rofl:
Korisnikov avatar
16_Valve_
Reactions:

Post od 16_Valve_ »

nikaragva napisao:Pda, ne treba ti vodič, nije to tadžikistan, ali se drži staza, odnosno ne skreći sa staze, kao deda mraz :D
Gde vidiš da je zaraslo kao da niko nije gazio 100 godina, nemoj ni ti da krčiš :D
Verovatno necu ici sam, ipak je druga drzava a nasao sam coveka koji nema problema sa granicnom policijom kad ide tamo, vodio je grupe u obilazak vise puta :) Samo da se malo prolepsa vreme i da imam jedan slobodan vikend, odoh :)

Kakvi medvedi? :zbunjen:
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Malo ih je tamo ostalo. Većina je došla u vojvodinu, a dobar deo i u sloveniju :d
Odgovori