Da li je veličina bitna? (Poređenja po klasama)

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Re: Karavani vs limuzine

Post od Dusan »

Samo sto, je karavan 10 puta udobniji, bolje se vozi od minivan-a, zbog nizeg centra gravitacije, a i izgleda mnogo bolje. KIA sportage je isto compact crossover. Octavia karavan 610/1740 litara.
Poslednja izmena od Dusan u 21 Feb 2013, 15:03, izmenjeno 1 put ukupno.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Pa ne bih bas rekao da je karavan udobniji...
Do sada smo u porodici imali svaku generaciju Espacea i to je minivan koji bih uvek vozio jer je do OO udoban, odlicno ide sa novim 2.0 Dci motorom i lepo se vozi.. O prostoru i da ne pricam..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

Naravno da je limuzina udobnija od minivana. Vec sam negde pisao o tome. Sto nizi centar gravitacije, sedenje je blize osi "ljuljanja" vozila. Prostor je svakako veci u minivanu ali zato vozis kutiju. :kezo:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

ja sam ovih dana nosio neke stvari u fokusu, i svaki put sam uspeo da spakujem boga oca...
ok, potrebe su relativna stvar, i za selidbe treba angazovati kamionce, ali sa druge strane u jedan hatch c segmenta se zaista moze jako mnogo stvari ugurati. uostalom, imam slike pa cu okaciti kad stignem...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Day Walker napisao:Pa ne bih bas rekao da je karavan udobniji...
Do sada smo u porodici imali svaku generaciju Espacea i to je minivan koji bih uvek vozio jer je do OO udoban, odlicno ide sa novim 2.0 Dci motorom i lepo se vozi.. O prostoru i da ne pricam..

To je već konbika :D

Sa astrom G karavan sam imao osetno više prostora nego sad u ovoj HB astri H. I ne samo to, samo utovaranje u gepek je daaaaaleko lakše.
Poslednja izmena od nikaragva u 21 Feb 2013, 15:09, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Nisam primetio da su karavani udobniji od minivenova ali da su upravljiviji,slazem se. Ja poredim Vecrtu i Zafiru,ona mi je mnogo udobnija.
Kia Sportage je spada u SUV a Qashqai u kompakt crossover vozila koliko ja znam.

Dusane bolje kutiju,nego lubenicara,tj pogrebno vozilo. :mrgreen:
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Karavani vs limuzine

Post od Floyd »

Stoji da se karavan vozi isto kao limizina ali brate, ruzan je pa je ruzan.
Ne znam kako nekom ko ima manje od 50 god a pritom nema poslovne potrebe da vuce velike stvari, uopste moze da se svidja karavan.
Sto rece Heroj, karavan je pravi penis shrinker :kezo:

Gesendet von meinem GT-N7000 mit Tapatalk 2
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Re: Одг: Karavani vs limuzine

Post od sasa lbg »

Monovolumen je druga prica.

Po meni prednosti karavana u odnosu na monovol. su nesto niza cena,manja masa,manji ceoni otpor (znaci kako god da okrenes niza potrosnja),mogucnost da ga vozis dinamicno kao limuzinu.
U principu nema auta bez duzine ,bilo i bice.

Naravno i mpv koncept ima prednosti koje treba koristiti kome su potrebne.
HTC
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

Ne mogu da verujem, da neko na forumu o autmobilima moze da tvrdi da je minivan bolji od karavana. :srbin: Vec sam napisao sto se tice voznih karakteristika i udobnosti. Drugo izgled ne moze da se proedi, bar u ovoj temi sam postovao toliko dobrih karavana. Minivan je vozilo samo sa soccermoms, nista vise. I Sportage je crossover, sa manjim gepekom od Octavie, a da ne poredimo sa nekim vecim karavanom, googlaj. :kezo:
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Meni je Zafira udobnija od Vectre i Astre, ima veci i varijabilniji gepek kao i kabinu+ lepsa je.
Dusan napisao:Minivan je vozilo samo sa soccermoms, nista vise
:loool: :rofl:

Sportage ima veci gepek od procecnih karavana iz C segmenta,jedino Octavija ima veci.
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Aman ljudi, pa vi sad svako na svoju vodenicu. Da postoji idealan auto, koji odgovara svima, onda ne bi ni postojalo toliko verzija. Stvarno ne vidim smisao diskusije. Normalno je da ljudi imaju različite potrebe i u skladu sa tim kupuju auto.
Čemu ubeđivanje da (ni)je potrebno imati karavan ili SUV ili monovolumen... kad nemamo svi iste potrebe i ukus?
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Pitanje karavan/limuzina je uvijek stvar potreba i izbora... Ja sam uvijek u porodici imao auto D segmenta (Vectra A, pa je dosla C klasa w202 a sada i w203) i nikad nisam osjetio nedostatak prostora. Ok, istina je da moja porodica ne putuje cesto zajedno na neki duzi put tipa zimovanje ili more ali ni u tim situacijama nismo imali probleme. Problem prakticnosti se rjesava kupovinom limuzine sa preklopivim sjedistima, znam to jer je djed jedno vrijeme imao w203 sa preklopivim sjedistima i znam koliko vise stvari je stajalo samim preklapanjem sjedista.

Druga stvar je izgled karavana preko kojeg ja ne mogu prijeci, nekako mi je uvijek karavan ruzniji od limuzie a primjeri koji pokazuju suprotno obicno nisu od proizvodjaca koje ja obozavam. Normalno je da ljudi koji vole nekog proizvodjaca koji uz to proizvodi lijepe karavane (npr. Alfisti) mogu lakse da se odluce za karavan jer su "odricanja" manja :mrgreen:
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

misha napisao:Meni je Zafira udobnija od Vectre i Astre, ima veci i varijabilniji gepek kao i kabinu+ lepsa je.
Imao sam prilike bas dosta da vozim Vectru C i odlican auto sto se tice udobnosti, ne mogu da verujem da je zafira udobnija. :zbunjen:
Dusan napisao:bolje se vozi od minivan-a, zbog nizeg centra gravitacije
A to da je lepsa subjektivno je. Mada do sada nisam nikada cuo da je nekome minivan lepsi od limuzine.

Stvarno me mrzi da googlam dimenzije prtljaznika, ali znam da i Sportage ima jedan od vecih u toj crossover klasi, kao i octavia.

EDIT: @Trojke Pa dobro diskutujemo jer su realno slicne potrebe ljudi koji kupuju karavan i MPV.
Korisnikov avatar
HellBoy
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 23:54
Garaža: Megane 3 GrandTour GTLine 1,9Dci/130ks+ & Ducati S2R 803cc & Hyundai i30 1,6/130ks GLS

Re: Karavani lepši od svojih limuzina

Post od HellBoy »

Grujic napisao:...Nije sve u zapremini, karavanima se lakše pristupa gepeku i utovarna ivica može biti šira i niža.
SUV ne bih poredio jer je to često viša klasa vozila koja za sobom povlači sveukupno skuplju eksploataciju... A SX4 i slične nemoj da računate u SUV kad se o ovome priča :)
Krovni kofer je dobro rešenje za putovanja, al po pitanju praktičnosti za čestu upotrebu ne može da se poredi sa gepekom...
Upravo je tako, i taj je razlog i bio glavni adut, prilikom kupovine kola u mom slučaju...a o izgledu ne treba raspravljati, a tek po gotovo o funkcionalnosti :ccc: Jer stvarno od kad vozim karavna, ni jednom mi se nije desila situacija, da prilikom kupovine ne mogu sve da spakujem u gepek, ili prilikom promene točkova, mogu da spakujem sve četiri felne sa gumam u gepek, bez da obaram sedišta ili da se krivim i savijam prilikom pakovanja stvari u gepek, jednom rečju fenomenalni su :doubleup:... A isto mislim da karavani nikad nisu izgledali lepše nego zadnjih par godina.
Evo i jedne fotke za potvrdu...spremni za plažu :presrecan:
Slika
http://www.facebook.com/RaceChip.srbija" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

Off topic
HellBoy, gledajuci ove slike na forumu, zakljucio sam da si PIMP :mrgreen: :mrgreen:
Odgovori