Ne slazem moja Zafira moze da primi predmete duge 220cm u kabinu a duga je svega 4,3m.ljubitelj napisao:Kada je potreban prostor to sto je neki auto kraci i manjeg gepeka nije nikako prednost a pogotovu za prevoz kabastih stvari.

Volvo 760 je odlican karavan ali jos malo pa old timer,ovde pricamo o novijim karavanima i minivenovima.
Sto se tice Zafire i Superba:
Zafira je dugacka 465cm a ima zapreminu gepeka 710-1860 lit.,nosivost 782 kg a utovarna ivica gepeka od zemlje je 620mm
Superb je dugacak 483cm a ima zapreminu gepeka 603-1835 lit.,nosivost 663 kg a utovrna ivica gepeka od zelje je 620 mm
Po svemu je bolja Zafira osim u krugu okretanja. Vozio sam Ford Mondea karavana kojie bio dugacak kao Superb i imao sam silnih problema sa parkingom po gradu( parking mesta su 5m) a supruga nije htela da ga vozi zbog njegovih gabarita i na kraju sam ga prodao. Sada vozi Zafiru i odusevljena je jer je kraca 55cm i ima vislju poziciju za volanom kao kod SUV vozila a prostora u kabini ima za 7 osoba i gepek na pretek. Napomenuo bih da u Zafiru staju 3 decija sedista,sto je bitno porodicama sa malom decom a retko koji karavan C i D segmenta mogu stati.