Računari
Re: Одг: Računari
Sto je i sustina ssda. Ali ne iskoristi max ali ipak 4-5 puta brzi od hdda iako je na sata2. Ali nije pun potencijal to sam i rekao. Ovako se ubrza sistem i divno se osecas. Haha
Послато са GT-N7000 користећи Тапаток 2
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Re: Računari
Ja sam pre dve godine stavio SSD (Intel series 320 od 80 Gb) na prilično staru mašinu (Intel E2140 1,6GHz; 2Gb DDR; Gigabyte P35C-DSR3, nVIDIA 6800, WD 500GB hard...)dragvorl napisao:Koliko teoretski ima smisla staviti SSD sa OS-om na stariju (~5 godina), tada prosecnu masinu? Nije da bih uzeo, nego me cisto interesuje.
Poboljšanje se i te kako oseti, u smislu odziva sistema. Samo problem je što se čovek navikne brzo.

Širim haos!
Stavio sam i radi ok. Ne znam da li bi primetio brži rad na sistemu sa sata3 kontrolerom, ali i ovako je prilično brži od običnog hard diska.
Pali se i gasi se skoro instantno :=)
Dobio sam 7,8 ocenu za hdd
Pali se i gasi se skoro instantno :=)
Dobio sam 7,8 ocenu za hdd

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Od skoro neće da mi pusti youtube na fullscreen, pusti mi onaj malo veći od standardnog ali kada kliknem na fullscreen dugme nastavi zvuk u pozadi a ekran bude skroz crn. Onda jedino što mogu je da napravim dupli klik da bi me vratilo na normalnu veličinu.
Šta mogu da probam da rešim ovo?
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Ako pricamo o Firefoxu. Trebalo bi da radi, desno dugme, setings, odstikliraj "Enable hardver acceleration"
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Chrome je u pitanju, njega koristim još od beta verzije. Nikada mi se ovo nije dešavalo.
sada vidim ovo, kako ste i ti i uros vec rekli, komp radi mnogo brze, pogotovo podizanje sistema. pre toga sam imao sistem na gotovo novom hdd od 1,5tb koji je sasvim dobar po karakteristikama, ali je ssd mnogo brzi...trojanac napisao:Ne znam hoće li Dragan videti ovu temu, da se uključi. Njegova mašina je isto starija, mada dosta dobra konfiguracija. Jedino mu je ploča neka bezveze, pa smo se namučili malo, ali smo namestili sve.
Osetno brže radi, brže diže sistem, brže instalira. Bar ono što sam ja video je dosta brže, a on će najbolje reći kakvi su utisci.
neke operacije, koje zahtevaju podatke sa obicnog harda nisu u tolikoj meri ubrzane, ali je sve kompletno ipak dosta brze... probao sam i da iskopiram hd film od nekih 2,5 sata i 8gb ( taj mi je pao pod mis prvi ) na ssd, pa da pustim sa njega, ono je milina, seta kroz film kao da je divx od 700mb, momentalno...
inace ostatak konfiguracije je procesor e8200, 4gb rama, 9800gt, 60gb ssd + 1tb + 1,5tb hdd, cooler master 550w i ploca koja je usko grlo asus p5k se...
posto sam prestao da pikam zahtevne igrice ostao sam na tome, ali svakako u bilo kojoj buducoj konfiguraciji imacu ssd na kom ce biti sistem ako nista drugo...
samo dragance koji ti je ssd u pitanju? marka/model...?
jesi li probao na ff ili ie? moze da bude i do shockwave player-a ili samo flash zabagovao?Uroš S. napisao:Od skoro neće da mi pusti youtube na fullscreen, pusti mi onaj malo veći od standardnog ali kada kliknem na fullscreen dugme nastavi zvuk u pozadi a ekran bude skroz crn. Onda jedino što mogu je da napravim dupli klik da bi me vratilo na normalnu veličinu.
neki kingston, morao bi pogledati tacno koji model... neki obican...
Re: Одг: Računari
Pa da znam kojinje model odnosno kontroler. Zavisno od toga onda ces znati da li smes da ga punis preko 50ak% a da ne degradiraju performanse.
kingston od 60gb, pise ssd now300v, i pise da mu je sa sata 2 brzina 3gb/s a sa sata 3 6gb/s...
trenutno sam na 40tak posto popunjenosti, i ne verujem da cu to nesto posebno premasiti, jer nisam neki sajber kurajber...
trenutno sam na 40tak posto popunjenosti, i ne verujem da cu to nesto posebno premasiti, jer nisam neki sajber kurajber...

istece mi vreme za edit - imam jedno pitanje kad vec pricamo o ssd - da li da odradim sve ove korake ovde -
http://pcpractic.rs/strana/ssd-podesavanje
neke stvari su mi vec podesene, valjda automatski, ali da li da odradim sve?
edit - ipak sam odradio ovo, za sad sve fercera...
inace sam merio, oko 10s treba otkad krene da dize windows, da izbaci desktop i pozavrsava sve, podigne programe u pozadini ( vremensku prognozu i ostalo )...
http://pcpractic.rs/strana/ssd-podesavanje
neke stvari su mi vec podesene, valjda automatski, ali da li da odradim sve?
edit - ipak sam odradio ovo, za sad sve fercera...
inace sam merio, oko 10s treba otkad krene da dize windows, da izbaci desktop i pozavrsava sve, podigne programe u pozadini ( vremensku prognozu i ostalo )...
dobro je sto si sve ove korake odradio a samo da ti napomenem da ga ni u kom slucaju ga nemoj defragmentovati i da znas da nemoj da ga prepunjavas mnogo preko 50%, jer tada mu opadaju performanse. 

hvala na savetima
ps. stvarno sam dobio nekoliko gb slobodnog prostora...

ps. stvarno sam dobio nekoliko gb slobodnog prostora...