Brisači

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Brisači

Post od nidza »

Valeo su na Alfi, dosta skupi, takođe škripe iako dobro brišu.

Tapatalk HD
Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Post od Mares »

Hocu da zamenim prednje brisace na autu, trenutno imam jedan sa onom aero metlicom i jedan bez nje. Zvao sam Malkom (reno delovi) i kaze da za moju lagunu fabricki nisu predvidjeni ti sa aero metlicama, imaju klasicne Valeo. Interesuje me da li se te aero metlice kupuju u paketu sa brisacem ili je to samo kao kuciste gde se utakne brisac? Da li mogu njih posebno da kupim, ili ako idu u paketu sa brisacima koje preporucujete?
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Isto se kupuju metlice, sve komplet, kao i kod običnih brisača. Problem može biti tkz. konektor/adapter, uz pomoć kojeg kačiš metlicu na nosač. Uglavnom svi daju u kompletu nekoliko različitih konektora pa u većini slučajeva se sve namesti brzo i lako. Jedino ako Laguna nije specifična po tom pitanju, mada koliko sam uspeo na brzaka da vidim po forumima, kupuju razne no name brisače pa pretpostavljam da ti konektori nisu problem.

Sa aero brisačima nema pravila. Nekim kolima legnu bez problema, na drugim se loše pokažu. Ja koristim Guard, imaš ih u Tempu i Rodiću. Uzeo sam ih jer su dosta povoljni, a na Slobinu preporuku. Guraju godinu i po dana i dobri su, mada mi ovaj mali škripi, što me nervira. Iste te Guard su probali ljudi na drugim kolima i nisu svi zadovoljni.
Možda je najbolje da potražiš iskustva vlasnika Lagune II na netu.
Posetite www.garaza.rs !
Mares
Reactions:

Post od Mares »

Tnx trojanac na odgovoru...videcu onda sta cu, skontao sam npr. da mi skripi desni koji je bez te aero metlice pogotovu kada pelgam vecom brzinom, npr. danas na autoputu.....iako sam u prethodnoj temi (mislim tamo gde sam opisao auto) pisao da mi je soferka masna, izgleda da su mi i brisati otisli, danas po ovoj bljuzgi ni qrca nisam video kada sam isao za bg, non stop prskam po soferci sa tecnoscu a oni i dalje muljaju...nije frka, pa videcu onda da nadjem te neke aftermarket koje su odgovarajuce dimenzije za lagunu a da su aero...ove valeo original su 1500din...kontam ove aero ne bi trebale da predju 2000din sto i nije nesto...
Mares
Reactions:

Post od Mares »

Nasao sam u jednoj radnji auto delova Champion aero metlice (treba da im stigne za koji dan i suvozaceva), obe su oko 1700din, vredi li ih uzimati?
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Koja radnja, moze i PP :)
Mares
Reactions:

Post od Mares »

Ne znam kako se zove, nalazi se oko 100m (pre pekare violete) sa desne strane od pocetka temerisnke ulice kada ides iz centra (semafor sa kisackom), pise velikim auto delovi...imaju svasta, secam se da su im elf ulja dosta povoljna.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

:doubleup:
U Temerinskoj na svakoj drugoj radnji pise "Auto delovi" :kezo:
Korisnikov avatar
pierre
Reactions:
Pridružio se: 18 Feb 2012, 09:54
Garaža: Fiat Punto 1.2
Kontakt:

Post od pierre »

:plusone: Istina. :kezo: Ispravite me ako grešim, mislim da je to ona radnja što ima gomilu ratkapni izloženih. Iz daleka, izgleda kao da prodaju samo ratkapne.

I mene zanimaju ti champion aero brisači. Za vikend sam u NSu, pa ako su stvarno tako povoljni da ih uzmem kad sam već tamo. Alca su već počeli da mrljaju.
Slika
gosa70
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2013, 22:57
Garaža: Fiat Punto Classic 1.2 emotion

Post od gosa70 »

Imam ove Guard aero brisace na puntu i prilicno sam zadovoljan istim.Sada sam hteo da uzmem jos jedan par,ali zanimljivo da u Rodicu i Tempu ima nesto jako malo i mali izbor duzina istih,imam utisak da ih vise ne dobijaju.U Rodicu i Merkatoru imaju neke druge koje oni vode kao Guard na vodicu cene,ali nisu kao ovo Guard sto su bili,cak i pakovanje nije ono karakteristicno zeleno koje je bilo.Jel neko uzimao ove druge navodno Guard i kako su se pokazali?Pozzz..........
Mares
Reactions:

Post od Mares »

@pierre.....nije tamo gde mislis, to sto si naveo je dalje, posle drugog semafora (kada ides iz centra pa udjes u temerinsku), tamo ima nacickanih nekoliko radnji jedna uz drugu i ko na vasaru imaju sve izlozeno napolju, ova je zamisli solo radnja :mrgreen: i kao sto sam napisao na pocetku temerinske je (100m od semafora iz pravca centra), napolju mozda ima reklamu za black horse akumulatore, ali imaju veliku zutu tablu sa natpisom auto delovi pa ne mozes omasiti.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Govori se o Auto Centru. Na slici je Gumatic, najdosadniji prodavci na svetu.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Mene je ovaj deo povukao na njih. :mrgreen:
i ko na vasaru imaju sve izlozeno napolju
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Jbt, usporiš ispred radnje, njih 16 skoči na tebe "dobar dan, izvolite...". :kezo:
Odgovori