Putevi u Srbiji
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Re: Putevi u Srbiji
Uzas na cega lice ostaci onog automobila
kad vidim da su ovakve scene normalne kod nas i ponavljaju se vec desetinama godina i niko ne preuzima odgovornost niti se bilo sta radi da se sprece ovakvi incidendi, nije me sramota da priznam da me je sramota sto sam pripadnik ove nacije, iz dana u dan, sve vise pljacki, udesa, ubistava, kriminala, kradja, prevara, gladi, nezaposlenosti, od kad sam svestan zivota u srbiji samo pamtim ovakve scene.. ima li tome kraja.. Lepo je rekao jedan nas reziser pre par dana, treba da se pomirimo da srbija nikad nece biti slovenija a kamoli svedska..

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Nisam od petka išao za BG no jutros bogami sve lepo označeno na tom mestu, gusto postavljeni oni gumeni "usmerivači" te navode samo u jedan/srednji prolaz, ne možeš više kuda hoćeš, stavljeno i par dodatnih znakova.... Iako i dalje nije osvetljeno - skroz druga priča. Samo je eto trebalo troje povređenih i jedan ljudski život da neko uradi posao kako treba... 

Re: Ne brže od života!
Ništa se neće promeniti dok ne krenu odgovorni za nemar u svim javnim preduzećima počeli da pune zatvore. Time što je osvanula signalizacija preko noći priznali su grešku.
Ono što ne razumem je da je te betončine radilo desetina radnika, par šefova, ko zna ko je sve iz administracije i logistike bio upoznat sa gradnjom, pa sve do glavnog gazde. Ne mogu da verujem da su svi toliko nemarni u tom sistemu? Nisu im na pamet pali makar njihovi prijatelji i članovi porodice, koji se takođe voze tim putevima gde je na svakom ćošku nemar... Kakvi smo to ljudi postali nije mi jasno...
Tapatalk HD
Ono što ne razumem je da je te betončine radilo desetina radnika, par šefova, ko zna ko je sve iz administracije i logistike bio upoznat sa gradnjom, pa sve do glavnog gazde. Ne mogu da verujem da su svi toliko nemarni u tom sistemu? Nisu im na pamet pali makar njihovi prijatelji i članovi porodice, koji se takođe voze tim putevima gde je na svakom ćošku nemar... Kakvi smo to ljudi postali nije mi jasno...
Tapatalk HD
Moje je lično mišljenje da na toj rampi mora da stoji znak : Radovi na putu, i oni plastični usmerivači (što su naknadno postavili) jer dok kućice nisu tu i nema osvetljenja deonica nije završena. A opet lepo piše u jednom komentaru: Nemojte da vozite brže nego što vaš anđeo čuvar može da leti...swemir napisao: I da dodam za naplatnu rampu, jeste da nije pravilno obelezena, ali stvarno i nije da nema upozorenja...
prolazio sam tuda i stvarno, ko vozi po propisima i prati oznake, svakako ima dovoljno znakova u svim nivoima da reaguje....
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Slazem se...
Mada sa druge strane to nije auto-put nego pristupna saobracajnica, pa samim tim zahteva i voznju u skladu sa tim...
svakako sam misljenja da nam je neretko problem i u ne postovanju znakova i signalizacija,
jer u ovom slucaju, samo da se postuju obavestenja, 200 metara obavestenja iznad, sa strane i na samom asfaltu, znaci sa svih strana, vec je samo po sebi za odgovornog vozaca dovoljno...
Mada sa druge strane to nije auto-put nego pristupna saobracajnica, pa samim tim zahteva i voznju u skladu sa tim...
svakako sam misljenja da nam je neretko problem i u ne postovanju znakova i signalizacija,
jer u ovom slucaju, samo da se postuju obavestenja, 200 metara obavestenja iznad, sa strane i na samom asfaltu, znaci sa svih strana, vec je samo po sebi za odgovornog vozaca dovoljno...
Poslednja izmena od swemir u 26 Feb 2013, 19:55, izmenjeno 1 put ukupno.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
I treba staviti onu refleksivnu farbu na stubove, pa da sijaju kad ih pogodi svetlo. I naravno, kao i uvek, samo polako bez previse gasa, pogotovu nocu i kad je smanjena vidljivost.
To što je pristupna saobraćajnica ne znači ništa. I na tim pristupnim se legalno vozi bar 60 km/h.
Ovo je gradilište!!! Neobeleženo i neobezbeđeno gradilište.
Zna se kako se označava i obeležava gradilište.
Ona nesrećna devojka je poginula ne zato što je jurcala ili bila umorna..... nego zato što je nekog bolelo za živote svih nas koji učestvujemo u saobraćaju. Nema tu opravdanja. Tačka.
Ovo je gradilište!!! Neobeleženo i neobezbeđeno gradilište.
Zna se kako se označava i obeležava gradilište.
Ona nesrećna devojka je poginula ne zato što je jurcala ili bila umorna..... nego zato što je nekog bolelo za živote svih nas koji učestvujemo u saobraćaju. Nema tu opravdanja. Tačka.
Slažem se Pajo, ali uz svu odgovornost "nadležnih",rekao bih ipak da onako ne izgleda auto koji je udario pri brzini od 60 km/h.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
To ne sporim.
Ali, napravi ti meni normalne i bezbedne uslove da vozim, a ja ako sam budala slupaću se i na pisti. To je već do mene i lude glave, ali uslovi moraju da budu takvi da ne ugrožavaj nikoga.
Budala za volanom je bilo i biće. (Ne odnosi se na nesrećnu devojku već generalno)
Ali, napravi ti meni normalne i bezbedne uslove da vozim, a ja ako sam budala slupaću se i na pisti. To je već do mene i lude glave, ali uslovi moraju da budu takvi da ne ugrožavaj nikoga.
Budala za volanom je bilo i biće. (Ne odnosi se na nesrećnu devojku već generalno)
Aman ljudi, u svim normalnim zemljama bi takav nezavršen opasan objekat svetleo kao božićna jelka. Kakvi crni znakovi za radove pored puta, čak i ja ih ignorišem, jer ih najčešće ostave da stoje mesecima, pa i godinama nakon što su radovi završeni.
Svakako kamenje koje viri na sred puta nije uobičajen prizor i treba sa posebnom paznjom da se obeleži.
Nemar je opšteprisutan u Srbiji i to moramo da iskorenimo, ako planiramo da potrajemo.
Tapatalk HD
Svakako kamenje koje viri na sred puta nije uobičajen prizor i treba sa posebnom paznjom da se obeleži.
Nemar je opšteprisutan u Srbiji i to moramo da iskorenimo, ako planiramo da potrajemo.
Tapatalk HD
I sa tim mogu donekle da se složim Nidžo, ali ne mogu se složiti da pričaš o nemaru, a ignorišeš znakove kao: Radovi na putu!
Moramo shvatiti da greške i nemar državne administracije nikako ne amnestiraju naš nemar i bahatost.
Da ne shvatite pogrešno da branim ovde nekoga, samo apelujem da ne dozvolite da jednoga dana tražite koga da okrivite (sa razlogom) za nešto što ste mogli izbeći.
Moramo shvatiti da greške i nemar državne administracije nikako ne amnestiraju naš nemar i bahatost.
Da ne shvatite pogrešno da branim ovde nekoga, samo apelujem da ne dozvolite da jednoga dana tražite koga da okrivite (sa razlogom) za nešto što ste mogli izbeći.
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
To je samo dokaz da smo to isto mogli i ranije da uradimo, uvek ucimo na nasim greskama. Neko bi debelo odgovarao u EU za ovakav nemar na putu, ali posto je ovo Srbistan cena ljedskog zivota je bedna pa se tako i ophodimo 

- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI