Ima istine u onome sto methane.master govori.
Ko trosi, tog i seku. Nazalost, koliko god skupo naplatili onima sto trose, ipak seku, kao i onima koji su na divlje prikaceni...
Ja imam centralno grejanje i protocnu toplu vodu, zimi trosim vise struje koliko za sijalice, jer ranije pada mrak (a koristim stedljive sijalice , tako da ni to nije razlika - verovatno se anulira sa obzirom da mi je zamrzivac na terasi i da nema potrebe da pali motor po ovom vremenu - stoga, mozda trosim i manje nego tokom leta, jer ni klimu nemam

).
I sada meni treba da ugase struju da bi stedeli? Mislim, nemam ja nesto protiv, kako svima tako i meni, ali ne bi postigli nikakav efekat.
U delovima naselja gde nema CG, tj gde su kuce, ili nestaje struje, ili im odlazi faza po faza...
Slazem se sa Stevom da treba da objave grupe za restrikcije, pa udri. Bar da znamo na cemu smo.
Edit: razmisljam nesto: Sve i da mi iskljuce struju, samo bi napravili medvedju uslugu.N
Naime, dnevno trosim 10ak KW. Usteda na par sati restrikcije je minorna. Ukljucivanjem struje bi bim trebalo mnogo vise da pokrenu pumpe i dogreju vodu, nego sto su ustedeli, plus bi ljudi zveknuli grejalice dok CG ne dodje ponovo u pogon.
Tako da mislim da restrikcije u ovakvim naseljima (sa CG i toplom vodom) nemaju nikakvog pozitivnog efekta na smanjenje postrosnje. Pre ce postici kontra efekat.