NEpostovanje propisa i greske koje pravimo u saobracaju

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Re: NEpostovanje propisa i greske koje pravimo u saobracaju

Post od maniaxxx »

Čitao sam vaše " grehove " sa početka teme i shvatio da sam defanzivan vozač :rofl: .

Zadnje vreme sam se dosta umirio ali evo spsiak šta radim ili ne radim

1. stvarno loše koristim žmigavce, posebno ako nema nikog ili na autoputu, ali ogledala uvek gledam
2. ograničenja brzine..šta je to? :mrgreen:
3. telefoniram u vožnji, pišem sms i slično.

NIKAD ne pijem kad vozim ( a i inače ne pijem),
ne pretičem u makaze i u nepregledne krivine ( osim ako nešto grdno zajebem)
propuštam pešake više manje, posebno decu i starije
avto je uvek ispravan, posebno gume koje menjam praktično svake sezone, brisači i kočnice...možda ponekad ne radi neko svetlo ali i to retko

na kratko..za neke od vas sam anđeo, a opet sam među najbržima na putu po običaju :mrgreen:
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Pa ne verujem da ce onda da te cimaju, verovatno je i pandur skapirao da nisi mogao bezbedno da se zaustavis. :zbunjen:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Kuzmanovic napisao:Jel saobracajac regulisao raskrsnicu pa si prosao iako ti je rekao da stanes? Ili je krenuo da te zaustavi na putu pa si ti samo produzio?
Za ovo prvo moze da ti bude kazna 5000 din i vodi se kao ometanje sluzbenog lica u vrsenju duznosti(ili tako nekako), a za ovo drugo mozda moze da bude i krivicna prijava, pisano je u drugoj temi (viewtopic.php?f=35&t=225&p=127890&hilit ... lo#p127851 ).
Za prvi sličaj je kao za prolaz kroz crveno... A i za drugi ima, al kad je bežanje mogu da pišu krivičnu, ovako za nezaustavljanje mislim da isto ima po ZOBS-u al ne znam koja je
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

:oops:
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Razmisljam sad valjda bi vijao, upalio rotaciju, mahao zamnom, bilo sta, ma sigurno ima i kazna i za njih za nepropisno zaustavljanje, ne mozes ti zaustavljati auto koji te je u tom momentu skoro prosao, obicno izadju na tvoju traku 20-50m pre nego sto dodjes do njih, a ne ovo iskakanje kao nindza.
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Meni je tako izleteo nindza u plavom u jednosmernoj ulici iza poslednje parkiranog automobila uz ulicu, jos se ja zaleteo k'o konj da uhvatim zeleno svetlo na semaforu. Na kraju sam jedva ukocio i prvo njegovo pitanje je bilo "Gde zuris?!". :uf:
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ima propisan, i dozvoljena nacin zaustavljanja pri cemu je OVL, policajac, duzan da se prethodno uveri da je mesto za zaustavljanje pogodno, van kolovoza, da ne ometa saobracajni tok, da ima dovoljno vremena i prostora da se vozac bezbedno zaustavi, da ne moze rukom bez palice danju odnosno svetlece palice pri slaboj vidljivosti uopste da zaustavlja, itd itd, naravno teorijski na papiru.
U praksi kako kome dune u glavu, jedno vreme su bili korektni policajci a u zadnje vreme vidim bas kaubojsko ponasanje i jos gore vidim da ima policajaca koji sa namerom postupaju tako da znatno povecavaju riziki saobracajne nezgode.
Sve do toga da sam nedavno naisao na raskrsnicu na medjunarodnom magistralnom putu gde su dvojica policajaca zaustavila bukvalno posred rasrksnice jedan sleper sa prikolicom i jedan omanji kamion ostavljajuci jedva 2metra prostora na kolovozu da se provuce putnicki auto izmedju njih.
Naravno kamioni u najvecem delu zaklanjaju pogled na saobracaj iz suprotnog smera tako da je skretanje bocno kao ruski rulet.

Cekao jedno minut, nikakve reakcije, nekako se provukao kroz taj procep, otvorio prozor i dobacio obojici policajaca da sklone kamione i da nisu normalni sto ce potencijalno nekoga ubiti tim ponasanjem, gledali me kao telad, i nista. Ocekivao sam reakciju, makar da ce mene pojuriti ili probati da traze dokumenta ili slicno kao osvetu odnosno poduku sta je uniforma.

A tu su napravili ceku za kamione, Ibarska na prilazu Beogradu u pitanju je konkretno raskrscnica za Barajevo.

Sva pravila zaustavljanja prekrsena. Nije prvi put da nepravilno zaustavljaju vozila na kolovozu ali ovo je zaista drasticno ometanje saobracaja.

Ministarstvo je izdalo Pravilnik o nacinu vrsenja kontrole u saobracaju, tu je obuhvaceno i zaustavljanje i postoji kao zvanican dokument u kome je do detalja opisano, kako, gde, kako, na koji nacin se vrsi izlazak policajca na kolovoz i sta on tamo sme a sta ne sme da radi.

Uglavnom, pravilnik je odnegde prepisan i precizno regulise ali se ocito u praksi ne drze toga u primetnom broju slucajeva od strane saobracajne policije.

Neretko i sami policajci sebi ugrozavaju bezbednost naopakim i lakomislenim setanjem po kolovozu ili pretrcavanjem istog presecajuci kolonu u pokretu.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Drugar mi kaze da je to po Americi dosta vidjao isto. Zaustave neko vozilo, a patrolni auto ostave parkiran usred trake i zakrce sve zivo :kezo:
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

mene je skoro zaustavila interventna u bulevaru kralja aleksandra negde kod vuka... stajali smo na sred puta dok su me pretresali, iako je bilo oko 14-15h tako da se bas napravila kolona :)
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

H4wkeye napisao:Drugar mi kaze da je to po Americi dosta vidjao isto. Zaustave neko vozilo, a patrolni auto ostave parkiran usred trake i zakrce sve zivo :kezo:
Nije patrolni auto parkiran, on i ne postoji na licu mesta, nego kamion sa prikolicom tj sleper pa kao da nije dovoljno tu je u paketu jos jedan obican kamion.

I 2 policajca koja su sve to organizovala.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Veceras su gospoda iz MUPa napravila novi hit.

Iskljucenje sa auto-puta (iz pravca Gazele) na Bezanijsku kosu (kod Merkura). Na pola petlje, tj onog kruznog puta koji te penje na BK oni su parkirali 307 na travu iza suprotne trake (uredno ga sakrili iza bankine) i zaustavljaju ljude NA SRED petlje.
Znaci pandur iskoci ispred tebe, i kaze ti da se popnes na ivicnjak (unutrasnja strana krivine). Ja nisam mogao da verujem. Pritom, onaj kog pustaju da ide apsolutno nema pregled u levom retrovizoru da li neko dolazi sa auto-puta.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Mongoloidi. Ja sam im već jednom zvao šefa smene da ih prijavim kad su stajali na travi kod uključenja kod Tempa. Zovite odmah da prijavite, poginuće neko zbog njihove gluposti.

Tapatalk
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

ljubitelj napisao:
H4wkeye napisao:Drugar mi kaze da je to po Americi dosta vidjao isto. Zaustave neko vozilo, a patrolni auto ostave parkiran usred trake i zakrce sve zivo :kezo:
Nije patrolni auto parkiran, on i ne postoji na licu mesta, nego kamion sa prikolicom tj sleper pa kao da nije dovoljno tu je u paketu jos jedan obican kamion.

I 2 policajca koja su sve to organizovala.
Znam, nego kazem u Americi oni tako zakrce saobracaj sa patrolnim vozilom. A jos kada dodje pojacanje, pa on cepne patrolni auto parkiran na pola suprotne trake onda se provlace izmedju ko puzevi. :kezo: Ali razumem te, treba policija da kontrolise saobracaj i zaustavlja, ali na bezbedan nacin. Ovako pojedini kako rade prvenstveno ugrozavaju sebe, jer su pesaka, a onda i sve ostale ucesnike u saobracaju.

Danas je u PO bilo kamara policije po gradu posle podne. Videh pet patrole saobracajne policije po centru i okolnim glavnim ulicama. Ali ovi su sve propisno radili, parkiran auto van puta, bez iskakanja itd. Video sam jednog lika zaustavili, vozi dete mozda 5-6 godina napred (iako je to zabranjeno), a nije mu cak ni pojas stavio :glavomuzid:
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

NexT napisao:Veceras su gospoda iz MUPa napravila novi hit.

Iskljucenje sa auto-puta (iz pravca Gazele) na Bezanijsku kosu (kod Merkura). Na pola petlje, tj onog kruznog puta koji te penje na BK oni su parkirali 307 na travu iza suprotne trake (uredno ga sakrili iza bankine) i zaustavljaju ljude NA SRED petlje.
Znaci pandur iskoci ispred tebe, i kaze ti da se popnes na ivicnjak (unutrasnja strana krivine). Ja nisam mogao da verujem. Pritom, onaj kog pustaju da ide apsolutno nema pregled u levom retrovizoru da li neko dolazi sa auto-puta.
na ivicnjak, nece da moze :nonono:
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

+1

Sta ako imas niskoprofilne gume i neke vece felne, u najboljem slucaju "samo" da izgrebes felne zbog idiota...
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Odgovori