Letnje gume
Re: Letnje gume
Ta sava ti je nekde u rangu fulde sport contact ( ili nešto takvo
), znači neke osrednje kvalitete, daleko od loše gume, ali na granici se vidu razlike ( sad koliko puta ti dovodiš avto na granicu znaš sam)

- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Pa uglavnom ne dovodim, ali desava se i da opalim po gasu i krivinama kad idem sam. Nego ja volim da i kad treba i ne treba imam tu rezervu.
Kakva je na kocenju po kisi, i krivinama po kisi?
Jel sam dobor skontao da si je vozio?
Kakva je na kocenju po kisi, i krivinama po kisi?
Jel sam dobor skontao da si je vozio?
Nisam ja nego dobar drugar u 225 45 17 na laguni 2, njemu je važna da je guma dosta tiha jer nije neki rally šofer ( sa lagunom težko bi i bio
), ali on je bio zadovoljan, a ja kad sam je vozio, pošto sam malo dinamičnii šofer od njega mogu da kažem da je u krivini negde oko ranga vredestein sportrac3, slabija od bridgestone potenza u istoj dimenziji i bolja od dunlop sport maxx ( obični maxx, bez tt ili rt ) po kiši je dobra ali neke ekstreme nismo pokušavali.

Semperit? Meni super drži Alfu u toj istoj dimenziji, a ne mazim ih (jedna možda ima čitave ivice, na ostalima su spaljene načisto, pogotovo prednja leva). ;-)
Tapatalk HD
Tapatalk HD
2 gume su definitivno usle u uzi izbor
mischelin pilot sport 3 ili mischelin pilot super sport...sta je bolje? dimenzija je 255/35 R19
maniaxxx?

mischelin pilot sport 3 ili mischelin pilot super sport...sta je bolje? dimenzija je 255/35 R19
maniaxxx?

- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
@Dag za Savu UHP sam dobio jako dobre povratne informacije. Montirali smo drugu Mikice Vesnica na Skodu Super B (inace vozi ludacki kao i Mikica) Kaze da nije kao Dunlop SP Maxx TT u koji se kune, ali dosta dobro drzi. Pogotovo, sto je njima bitno, mogu da predvide tj osete kada ce guma da popusti iliti kada su je doterali do kranjih mogucnosti. Za gumu na kojoj rang mestu cene/kvalitet, jako se dobro ponasa, mada realno je to kopija GY Asyimetric.
- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
Kakva je Marangoni Zeta Linea?
1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
- dag81
- Kontakt:
Hvala Ivane.ivancho napisao:@Dag za Savu UHP sam dobio jako dobre povratne informacije. Montirali smo drugu Mikice Vesnica na Skodu Super B (inace vozi ludacki kao i Mikica) Kaze da nije kao Dunlop SP Maxx TT u koji se kune, ali dosta dobro drzi. Pogotovo, sto je njima bitno, mogu da predvide tj osete kada ce guma da popusti iliti kada su je doterali do kranjih mogucnosti. Za gumu na kojoj rang mestu cene/kvalitet, jako se dobro ponasa, mada realno je to kopija GY Asyimetric.
To mislis na Intensu UHP?
E upravo zbog toga sam ja zavoleo Dunlop, ubijas je a kad popusta popusta na seckanje, a ne da proklizis i otisao si gde nisi planirao.
Da sara je skoro identicna GYovom Asymmetricu.
@Maniaxxx, hvala na informacijama.
Mozda je probam, jedino bi mi bolje bilo da uzmem 225/45R17 jer cu je lakse prodati ako mi se ne svidi, jer mi fabricki ide 235/45 R17. Videcemo da li cete imati iskustva iz prve ruke, jer volim da probam nesto novo, a ova Sava mi bas uliva poverenje..

Iako i dalje na vrhu RT, ali sam je vec probao vozio i tu nema greske i jedna je od najboljih guma to odgovorno tvrdim(kome nije bitno da predje sa gumom 50k km, vec drzanje i da traje 30ak hiljada) a udobna je i tiha, i upravljiva. Ne znam kako sve ovo ali tako je. Michelin je bucniji od nje 2-3dB sto je bas primetno, primera radi i zimski Dunlop 4D na npr 195/65R15 ima buku 67dB, 3D koji je ''bucniji'' 69dB u npr 205/55R16.
P.S. Lakse bi mi bilo da ste rekli da ne valja.

Koja je razlika u ceni Dunlop RT i ova Sava, u 205/55R16?
- dag81
- Kontakt:
Ne prave Savu UHP u toj dimenziji, tek od 215/55R16 i tu je Sava skuplja oko 1000din od Dunlopa 205.55R16. Tako da nema nikakvog smisla.
Za 17'' 225/235 /45 je razlika 2500-3000din.
Za 17'' 225/235 /45 je razlika 2500-3000din.
A jel ova RT meksa od onih prethodnih?
- dag81
- Kontakt:
Jeste primetno, ne znam sta bih joj zamerio ako mene pitas.
Mada sada su(od ove sezone) promenuli bok i FastResponsu tako da je i on meski.
Mada sada su(od ove sezone) promenuli bok i FastResponsu tako da je i on meski.
Znaci, zimam RT 

Šta se sad kotira kao dobra guma u dimenziji 205/55R16 91V
?
Imao sam GZ Excellence u dimenziji 195/60R15, nisu bile loše, ali su već bile dobro potrošene kada su došle kod mene.
Ne znam kakve su one u gore pomenutoj dimenziji.
Trebalo u aprilu, maju uzimati sve 4. Kako ću i šta ću nemam pojma
S obzirom da mi se sastavilo da menjam ove godine i zimske i letnje, i kvačilo i zamajac i veliki servis, za par dana idem na mali servis

Imao sam GZ Excellence u dimenziji 195/60R15, nisu bile loše, ali su već bile dobro potrošene kada su došle kod mene.
Ne znam kakve su one u gore pomenutoj dimenziji.
Trebalo u aprilu, maju uzimati sve 4. Kako ću i šta ću nemam pojma

S obzirom da mi se sastavilo da menjam ove godine i zimske i letnje, i kvačilo i zamajac i veliki servis, za par dana idem na mali servis

kaži šta očekuješ od gume?