Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)

Post od trojanac »

Eh, AŠ Logistika. Polagao sam kod njih. Raspad škola, čudi me da i dalje traju.
Inače, kome je instruktor u AŠ pričao o gumama? Ja tad pojma nisam imao, sem što sam znao da su obavezan deo na kolima. A instruktor, alkos, naravno da nije to ni spomenuo. Šta da vam kažem kad sam vožnju učio sa Zastavom 128 starom 18 godina kojoj od 40 časova vožnje, bar 10 časova nisu radile kočnice. Više smo proveli kod majstora nego na putu.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Sramota. :thumbdown:

EDIT: Jel se moze nekome prijaviti ovaj slucaj? To bi uradio ako bi ih ponovo video, posle rasprave sa instruktorom.

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ih, kad se taj nauči da keša sa ćelavim gumama, posle kad sedne u ispravan i normalan auto, ima da vozi ko bela lala.
Eto pogledaj Trojanca. Jel on nekad napisao u svojoj temi da je menjao pločice? Nije. Naučio čovek da zaustavlja bez kočnica u samom startu obuke, na vozilu bez kočnica.
:D
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ma ćuti, vidiš da sam stalno nešto kod majstora. Tako me naučili u auto školi. :kezo:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Kuzmanovic napisao:Sramota. :thumbdown:

EDIT: Jel se moze nekome prijaviti ovaj slucaj? To bi uradio ako bi ih ponovo video, posle rasprave sa instruktorom.

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
Moze da se prijavi inspektoru nekom koji je zaduzen za kontrolu auto skola i instruktora za voznju. Ne znam tacno kako se zovu, ali znam da su zaduzeni za kontrolisanje rada skola, instruktora, ispravnost vozila itd.

Edit: Kada je poceo ovaj nov zakon znam da su isli u kontrole po skolama i u jednoj su pisali kaznu/prijavu jednom instruktoru jer nije vodio evidenciju po novom kako treba.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Odavno sam još primetio ali nikako da prokomentarišem...Po gradu sam na dosta primerio da su stavili uslovno zeleno za desno.. Baš dosta više ima nego pre, mislim da je to baš dobro, nešto i pametno da se uradi...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ali glupo su ga rešili, ugasi se na 10tak sekundi kada je najlogičnije da će se koristiti. U Nemačkoj čak nema semafor, nego stoji u vidu znaka strelica, tako da uvek može da se skrene - tako i treba da bude u većini raskrsnica sa uslovom.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Za mene je to glupost jer se sada pešački prelazi a naročito pešaci kojima je upaljeno zeleno svetno tek ne poštuju.

Nismo mi još na tom nivou da bi nam koristilo, prvo da naučimo čemu služi ta strelica, pa onda polako vremenom da nam se pružo mogućnost korišćenja.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pa pešaci koji imaju zeleno svetlo su u prednosti u odnosu na uslovno i na tu strelicu. Nije mi jasno šta oni ne poštuju, podrazumeva da idu na crveno, a ima i toga :D
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Kako šta ne poštuju?
Ne staju pešacima i voze kao da oni imaju prednost.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

samo polako napisao:Za mene je to glupost jer se sada pešački prelazi a naročito pešaci kojima je upaljeno zeleno svetno tek ne poštuju.

Nismo mi još na tom nivou da bi nam koristilo, prvo da naučimo čemu služi ta strelica, pa onda polako vremenom da nam se pružo mogućnost korišćenja.
Ovo baš primetio, nerealno je reči da se ne zna čemu služi ta strelica, a pešački jesu problem, al u sitacijama kada nema semafora i stoje na pravcu, tada jeste, ovako svi stanu pa polako
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

I u Usa je reseno tako da je uvek dozvoljeno pa nema semafora (postoje izuzeci i budu obelezeni). Inace se slazem, pesaci se ne postuju u vecini slucajeva kada je uslovno zeleno vozilima. Mnogi mufloni za volanom ne znaju pravila.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
djole155
Reactions:
Pridružio se: 19 Avg 2012, 10:54
Garaža: Alfa Romeo 167

Post od djole155 »

Pozdrav!Imam problem u vezi sa ZOBS-om,clan 332 stav 2 tacka 102

Napravio sam glupost kad sam prodao auto,nisam odradio ugovor i prenos,u medjuvremenu autu je istekla registracija a neko trece lice je uhvaceno sa isteklom registracijom u drugom gradu.Ja shvatam svoju krivicu,napravio sam najgluplju stvar,ali nisam mogao da dodjem do lika kome sam prodao auto.Sada cete mozda osuti drvlje i kamenje na mene,razumem i prihvatam,ali sta da ocekujem od kazni?Ja cu u medjuvremenu pronaci to lice koje je vozilo,pa cu sa njim videti sta i kako.Hvala unapred
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Sto drvlje i kamenje, pa nisi ti kriv sto tamo "neko" svesno, ili nesvesno krsi zakon. Dosta ljudi proda auto bez prepisa, nije to nista toliko cudno.

Ne znam "pravu proceduru" ali nadji sadasnjeg vlasnika vozila. Ako se i dalje vodi na tebi, karte su u tvojim rukama jer bez tebe ne moze da registruje auto. Ne znam da li krivica moze da se "svali" na njega sasvim, ali sumnjam posto je po novo zakonu rok za prepis vozila 15dana cini mi se.

Kazna je 6-20000din i 2 kaznena poena. On ce naravno da plati kaznu, a ti budi dobar neko vreme pa ce ti brisati poene :D
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Čekaj, za šta tebe terete ako je tom licu napisana prijava?
Odgovori