ivancho napisao:Kod nas juce lik skinuo zimski set. Na svo moje insistiranje i nagovaranje da to ne radi, ipak ih je skinuo. Bas me zanim ao cemu danas razmislja
ivancho napisao:Kod nas juce lik skinuo zimski set. Na svo moje insistiranje i nagovaranje da to ne radi, ipak ih je skinuo. Bas me zanim ao cemu danas razmislja
Slažem se za gume, ali ovde je veliki doprinos dao i nedostatak ABS-a, tj osakaćeni kočioni sistem Punta Classic.
Ovaj nesretnik je sasvim sigurno mnogo zima pregurao bez zimskih guma i sigurno ima dosta iskustva sa zastarelim kolima (bez ABS-a), ali iznenadjenje koje ti prirede Puntove zadnje kočnice na klizavici je jedinstveno...
''Nesrecnik'' vozi novog Punta, a nema da da 160e za 4 zismke gume i da je miran 5 godina.
Jbg vecina shvata sta znaci guma tek kad napravi mnogo veci trosak. Ovako ce za popravku oba vozila izdvojiti bar 5 kompleta najboljih i najskupljih zimskih guma za svoj auto.
Zato i kazem, neces da kupujes zimske niko te ne tera, ali zaboravi auto dok je sneg ili temperatura ispod 1C i sve OK. ne dovodis sebe u nezgodni situaciju, a jos bitnije ne dovodis druge u opasnu situaciju. Sta da je proklizao na autobusko stajaliste gde stoji 10-15 ljidi!?
E sad lepo treba da plati kaznu, da podignu i krivicnu prijavu, i kad ostane bez dozvole 9-12 meseci, plati plus na troskove 150.000+ dinara nece se vise zajebavati, vec ce ici peske ili ce za sledecu sezonu uzeti zimske gume.
Nije mi jasno kako kasko moze da ga otkaci za stetu na njegovom autu.
Meni je logicno da mora da plati kaznu za neposedovanje zimskih pneumatika, kao i kaznu za nacinjen prekrsaj gde je doslo do udesa. Ovo je definisano u zakonu.
Moze li neko da mi pojasni ovu pricu oko kaska, zar oni ne pokrivaju stetu koju si ti imao na vozilu cak i ako si sam kriv za udes? Da li se pominje ova stavka oko posedovanja zimske opreme u ugovorima za kasko?
Cuo sam da se okolnosti menjaju, kad si pijan napravio udes, pa te jure za stetu koju si pocinio, mada i ovo nisam siguran.
Uostalom i zakon oko posedovanja zimskih pneumatika je rastegljiv, te je otvorio mogucnost kosristenja letnjih kad nema snega i leda, sto je 80 posto vremena tokom nase zime. Kako u praksi ide ta prica oko dokazivanja, postojanja snega u i leda u nekom vremenskom trenutku, na datoj lokaciji?
Ja sam imao par rutinskih kontrola, tokom zime i niko mi nije skrenuo paznju na letnja gume, a ni pisao neku kaznu, naravno nije bilo vidljivog snega i leda.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Pise ti u ugovoru da stetu ne pokrivaju u slucaju da si vozio u alkoholisanom stanju i ukoliko vozis bez zimskih pneumatika tokom sneznih padavina.
Dakle sa gore pomenutim svakako krsis zakon, tako da ne vidim razlog zasto bi ti kasko isplatio dinar stete u tom slucaju
Samo to da li krsis zakon ili ne u slucaju kaska ne znaci nista.
Jer za ostale slucajeve, nije vazno da li si kriv ili ne, vec ti pokrivaju stetu.
Uvek ako si kriv, naravno da si prekrsio zakon.
Poslednja izmena od Bax u 04 Mar 2013, 15:29, izmenjeno 1 put ukupno.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
mr.Big napisao:Čitajući tvoj post, neko bi pomislio da si vulkanizer
Naravno da nije smeo da vozi kola sa letnjim gumama po snegu
Mozda. ali je to vise svesnost koliko guma znaci, tj. da najvise znaci na autu dobra guma, bez preterivanja i najmanjeg, jer dzebe svi sistemi i ABSi ESP i ne znam ti ni ja sta, kad oni upravo rade uz pomoc guma(citaj gripa) i kad se izgubi grip izgubi se i funkcija ESPa i ABSa.