Ishrana...upozorenja i saveti
Re: Ishrana...upozorenja i saveti
Za ovo što mi pijemo nije niko ni merio toksine. Uzimamo od komšije, ima čovek krave 

Zato sto imamo decu.Gaginh0 napisao:Pijem mleko kao i do sad i ne znam sto uopste diskutujete o tome!
Zato sto se radi o verovatno najkancerogenijoj materiji koja se moze naci u hrani.
Zato sto se ne razgradjuje u organizmu nego se gomila.
"Jer smo tako u mogucnosti!"

@Jumbo, nekako verujem da Madjarska vise brine o svojim gradjanima nego Srbija o svojim. Svako radi na svoj nacin. Vi na svoj, ja na moj. Ko hoce moze da pije, ko nece ne mora, kako je rekla ministarka zdravlja - svako da odluci.
Sigurno nisam tako postupio da bih se "hvalio" negde ili da bi rusio vladu Srbije kao sto vlastoljupci misle da je sve upereno protiv njih i njihove krune na glavi. Ne znam, ne razumem se u toksine, znam da je povisen nivo, jedni kazu ne valja, drugi valja, ministarka zdravlja nema pojma, ministar poljoprivrede jos manje, ja najmanje...
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- Jumbo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
- Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4
Nije tačno nego 0,086-0,120
I još jedna laž od juče, a to je da je dozvoljen veći nivo u mleku nego u stočnoj hrani. Neko je tu imao silnih problema sa matematikom.
Propis za muzne krave je 0,01 ali miligrama što je u stvari 10 mikrograma/kg.
I još jedna laž od juče, a to je da je dozvoljen veći nivo u mleku nego u stočnoj hrani. Neko je tu imao silnih problema sa matematikom.
Propis za muzne krave je 0,01 ali miligrama što je u stvari 10 mikrograma/kg.
B92: Ješić objavio nemačke rezultate http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=692394
Na zalost, ne vredi se puno uzbudjivati oko ovoga. Ne kazem da nije ozbiljno, ali sumljam da je bilo sta sto konzumiramo bolje...
Nisam u prehrambrnoj industriji, ali za sve ima propisa: koliko ostataka insekata sme da bude u cokoladi(pa i nuteli
), koliko konzervansa sme da se koristi(na nekim nasim "poznatijim" sokovima je sajala preporucena dnevna doza od 1,5L), kako i koliko meso sme da se skladisti a potom koristi...da li kokakla jede "dzigericu"...., mleveno meso(cevapi, pljeske i sl) dobije cudnu boju kad je na rostilju slucajno i tako....
Ja sam recimo posebno fasciniram hlebom koji se prodaje po SRB(konkretno najvise imam primedbi na N-Sadski), tek onde ko zna kakvi se otrovi trpaju(kako inace izvesti da 300g testa izgleda kao 1000g).
Ponavljam, to su sve bolesti "modernog" drustva...treba nas sve na'raniti. A i ne valja da zivimo 100+
P.S: cuo sam neki "trac" koji predpostavljam da je istinit- IM Matijevic je na poslednjoj kontroli prosla lose, a njih ima po celoj SRB
Nisam u prehrambrnoj industriji, ali za sve ima propisa: koliko ostataka insekata sme da bude u cokoladi(pa i nuteli

Ja sam recimo posebno fasciniram hlebom koji se prodaje po SRB(konkretno najvise imam primedbi na N-Sadski), tek onde ko zna kakvi se otrovi trpaju(kako inace izvesti da 300g testa izgleda kao 1000g).
Ponavljam, to su sve bolesti "modernog" drustva...treba nas sve na'raniti. A i ne valja da zivimo 100+
P.S: cuo sam neki "trac" koji predpostavljam da je istinit- IM Matijevic je na poslednjoj kontroli prosla lose, a njih ima po celoj SRB
What i do for the livin'? I live for the livin'.
O matijevicu nikad nisam ni čuo ništa lepo. Ne sećam da sam tamo ikad išta i kupio.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Da li je prava tema ili ne, ali evo:
Malopre u frizideru zateknem jogurt nepoznatog izgleda.
Pogledam, proizvodi JTL Zlatiborac, kupljen u lokalnom Zlatiborcu/Mlecnom carstvu ili Zlataru (jedan do drugog su, pa ne znam gde su kupili), prodavnici mlecnih proizvoda i ostalih zaje*ancija. Pise da se proizvodi u Mihajlovcu, a nigde nema telefona (sa pozivnim) i sl. Dakle, kao kupac, vecina ce se sigurno dovesti u zabludu i pomisliti da je taj Mihajlovac neko selo oko Zlatibora. Kako je meni nepoznato, izguglah: Selo je pored Smedereva
Inace, za pohvalu je sto ima 1l, a ne 1 kg. Ujedno, oni koji su probali kazu da ima dobar ukus. Ja nisam, isuvise sam bolestan i pod temperaturom za hladan jogurt...
Malopre u frizideru zateknem jogurt nepoznatog izgleda.
Pogledam, proizvodi JTL Zlatiborac, kupljen u lokalnom Zlatiborcu/Mlecnom carstvu ili Zlataru (jedan do drugog su, pa ne znam gde su kupili), prodavnici mlecnih proizvoda i ostalih zaje*ancija. Pise da se proizvodi u Mihajlovcu, a nigde nema telefona (sa pozivnim) i sl. Dakle, kao kupac, vecina ce se sigurno dovesti u zabludu i pomisliti da je taj Mihajlovac neko selo oko Zlatibora. Kako je meni nepoznato, izguglah: Selo je pored Smedereva

Inace, za pohvalu je sto ima 1l, a ne 1 kg. Ujedno, oni koji su probali kazu da ima dobar ukus. Ja nisam, isuvise sam bolestan i pod temperaturom za hladan jogurt...
Matijevic? Mislim da bi on bio srecan kada bi to bili samo tracevi o njegovoj "hrani". Takodje, naravno da ne kupujem tamo nista.
sent from my HTC Sensation
sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
To je ono mleko za koje su juce rekli da ima najveci nivo aflatoksina
Sent from my BlackBerry using Tapatalk
Sent from my BlackBerry using Tapatalk
Aflatoksinom zaraženo 31 odsto kukuruza u Robnim rezervama http://blic.rs/i/370909
Razmišljam nešto... priča se samo o mleku, ali ne i o proizvodima koji direktno sadrže kukuruz. Zna li neko da li se vrši testiranje ovih proizvoda na aflatoksin?
Ђенерал Јанковић
Šta ja znam, gledajući ove rezultate iz NL, tresla se gora rodio se miš. Ne verujem ja da se to išta razlikuje od rezultata za zadnjih 10 godina.
Nemojte jesti, odnosno nemojte davati deci hidrogenizovanu biljnu mast i sve će biti u redu. Ona otvara vrata u ćelijama da se ti afla toksini, a i ostali iz te branše lageruju do kritične mase
Plesni je bilo i pre, kada nismo ni znali da ne valja pa su je direktno jeli ljudi tada bez da i čiste -glad očiju nema
, a nije bilo ovoliko obolelih od raka, tako da ...
I način na koji ljudi razmišljaju je takođe smešan:
misli se da je doza od 0,049 apsolutno bezbedna, a da se od 0,051 umire
Nemojte jesti, odnosno nemojte davati deci hidrogenizovanu biljnu mast i sve će biti u redu. Ona otvara vrata u ćelijama da se ti afla toksini, a i ostali iz te branše lageruju do kritične mase

Plesni je bilo i pre, kada nismo ni znali da ne valja pa su je direktno jeli ljudi tada bez da i čiste -glad očiju nema

I način na koji ljudi razmišljaju je takođe smešan:

Bas, ovo sam i ja primetionikaragva napisao:I način na koji ljudi razmišljaju je takođe smešan:

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Sad odjednom svi znamo i šta su aflatoksini i ko je bio Ugo Čavez.