Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od bane valjevo »

Pedja :klanjamse: :klanjamse: :klanjamse: :klanjamse: :klanjamse: :klanjamse:
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

@pedja To je upravo ono sto sam ja napisao, da su se visokom cenom dodatno odvojili od konkurencije. Mislim da si u tekstu zaboravio da dodas da je ipak iphone sto se tice dizajna pa i softwarea ispred ostalih proizvodjaca (ne svih, ali vecine). I to sto si napisao da je iPhone statusni simbol, vazi samo kod nas.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Sto se dizajna tice, stvar ukusa a sto se softvera tice, po cemu su bolji od konkurencije? Samo jednu stvar navedi.

Iphone, tehnicki gledano, je u velikoj prednosti zbog sklada softvera I hardvera gde je vecina modela na android os-u inferiorna.

Sent from my BlackBerry using Tapatalk
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

@pedja
Mogu samo da napišem +1.

Meni je recimo potpuno van pameti da neko ima smartphone bez interneta u paketu, a vidim da je takvih ljudi ko pleve. :nemampojma: 100 ljudi, 100 ćudi - 100 žena... :djavo:
Širim haos!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Dusan napisao:I to sto si napisao da je iPhone statusni simbol, vazi samo kod nas.
:plusone:

...i u slicnim zemljama u razvoju.
nuk napisao:Iphone, tehnicki gledano, je u velikoj prednosti zbog sklada softvera I hardvera gde je vecina modela na android os-u inferiorna.
Pa to stoji ali razvojem hardvera za mobilne telefone, superiornost iOS-a (njegova sposobnost da lepo radi na relativno slabom hardveru) polako nestaje.
Pored toga, Android je svakom novom verzijom sve bolji a iOS sve gori.
Poslednja izmena od Floyd u 06 Mar 2013, 11:21, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Nego zaboravih gore....

Recite vi meni koji operater ima najpovoljniji prepaid i da ne gasi kartice ako ne bude uplata u nekom razumnom roku.
Širim haos!
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

@Dusan

Nisam zaboravio da napisem, vec ne ulazim u pitanje kvaliteta. Nisam dovoljno kompetentan za takve tvrdnje, a i post je vise bio uopsten za te "statusne" telefone, ne samo iP.

Samim tim sto su digli cenu, kako bi se izdvojili, znaci da su precenjeni, po pitanju odnosa cene kostanja(kvaliteta hardvera) i prodajne cene. Ipak, cim se prodaju, znaci da je ta razlika na ime imena/marketinga/kvaliteta opravdana. Opet ponavljam, marketing je tu presudan.

Mi mozda jesmo nebeski narod, ali nismo toliko specificni. Ako je statusni simbol kod nas, jos negde je. U zapadnoj Evropi to sigurno nije toliko izrazeno, ali kompletno nase okruzenje, pa SSSR zemlje, neke tamo Amerike (rece Floyd, trzista u razvoju)... U Aziji je stvar prestiza imati novi iP,S ili Playstation. Ne kao dokaz kesa, vec posedovanje najnovijeg gedzeta. Da izbacuju nov Galaxy ili iP na mesec dana, ovi bi opet spavali ispred radnji i menjali stari, makar prodali kravu ili sestog brata. Kada se sve to sabere, znaju oni vrlo dobro sta i kako rade.

Znaju u Apple-u i koliko je aparata u Srbiji i kako ovde stizu. Verovatno su procenili da im se vise isplati da ga prodaju u USA ili Austriji, a da ce on svakako stici potrosacima u Srbiji i slicnim zemljama, te da ce zaraditi vise nego ovde da su ga prodali, racunajuci i svu pratecu infrastrukturu, poreze, carine koji bi.morali sve to da prate. Da niko u Srbiji nema iP, tj da na trziste ne ulazi gomila aparata na razne nacine, videli bi kako bi se u roku od odmah pojavili, bar kod operatera.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Slazem se za ovo na kraju. I ja sam u vise navrata rekao da je iphone precenjen, bas u ovoj temi ja mislim. Ali kada sam vec uzimao paket koji mi odgovara, iphone sam imao u varijanti za 100e tako da sam ga uzeo. U odnosu na ostale smart telefone presudilo je to sto mrzim da cackam i podesavam telefon, vec mi odgovara jednostavnost iOSa i i to sto je meni po izgledu i kvalitetu materijala i5 bez konkurencije.

A to sto se tice, gde je statusni simbol gde nije, je samo nas problem, kao i garderoba i sve ostalo. Nigde u naprednijim drzavama nisam video da se toliko pridaje znacaj ''markiranoj garderobi'' kado kod nas.

Slika

:rofl:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Dusan napisao:A to sto se tice, gde je statusni simbol gde nije, je samo nas problem, kao i garderoba i sve ostalo. Nigde u naprednijim drzavama nisam video da se toliko pridaje znacaj ''markiranoj garderobi'' kado kod nas.
I nigde nema toliko kopija kao kod nas :D
MilisaV
Reactions:
Pridružio se: 11 Jul 2012, 15:39
Garaža: bmw 525d

Re: Одг: Mobilne telekomunikacije

Post od MilisaV »

Nema više vibera i whatsappa na play storu za Srbiju.

Ja sam šokiran.

Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
žena može biti sa sela a auto mora iz nemačke
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Verovatno im je frka kako ce naplatiti upotrebu istih iz Srbije. Onda racunaju da je bolje da ukinu, za neke naredne, a ovi dosadasnji neka koriste tih godinu dana, ili zauvek :D

Edit: nema ni Icy Tower 2
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Kontakt:

Post od nuk »

ili skinu sa neta ili blackmart-a
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Dobro de, ko se jos piraterijom bavi u Srbiji? :D

TT
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Kontakt:

Post od nuk »

nije piraterija, besplatni su programi :D
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Odgovori