Mađarska - šoping, obilazak, aquaparkovi...

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Re: Segedin - šoping i obilazak

Post od perfiko »

Interesuje me zna li neko koliko se kreću cene dečijih bicikala u Segedinu, i gde ih ima da se kupe?
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Bah... Evo me cekam na granici :) , ne zajebavam...
Malopre smo bili u shoppingu. Gledali smo mali bicikl u Auchanu, za dete od 3 god. Bogami 60tak eur je, a kvalitet trla baba lan. Cisto u prolazu smo bacili pogled... Mislim da su kod nas slicne cene.

sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Eh, pa ovo ispade kao da sam te poslao da pogledaš. :)
Cena jeste kao i kod nas. Hvala u svakom slučaju.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

perfiko napisao:Interesuje me zna li neko koliko se kreću cene dečijih bicikala u Segedinu, i gde ih ima da se kupe?
Vidi na sajtu
http://www.cikloberza.com/listing.php?c ... 3&genre=14
Mozes naci decije polovne za male pare a da su u sasvim ok stanju, ipak deca to voze samo oko zgrada :)
Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Sada od nove godine bese nema vise carine na tehnicku robu iz eu, vec ako se npr uvozi tv placa se pdv? Ili ako muvas i bez pdv. Samo afa da li moze odmah da se uzme da se ne vracaju ljudi opet? :zbunjen:

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Ishrana...upozorenja i saveti

Post od Floyd »

:kezo:

Nego Tex, zar ti nije bliza Rumunija za soping...zapravo ne znam da li ima neki normalan megamarket po onim selima pored granice ili treba da se ide do Temisvara.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Re: Ishrana...upozorenja i saveti

Post od Texonja »

Floyd napisao: Nego Tex, zar ti nije bliza Rumunija za soping...zapravo ne znam da li ima neki normalan megamarket po onim selima pored granice ili treba da se ide do Temisvara.
Blize jeste, ali nemam tamo sta da trazim. Navodno Rumuni dolaze kod nas u kupovinu. (bio je cak neki TV prilog pre par meseci o tome)
Kod Madjara je sve (hmmm, cekaj da razmislim da li je sve... jeste, SVE) jeftinije, a pritom dobijam nazad PDV kada iznosim robu iz Madjarske (kod njih imas 3 stope, glavna od 27% i jos dve manje, od 18% i 8% mislim). Pritom, ima puno stvari kojih kod nas jednostavno nemas gde da kupis.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Po hiljaditi put: kako ide povracaj AFA-e? Moras da imas odredjenu sumu na jednom racunu, jel? Onda tu prehranu sve nakupujes na jedan racun pa trazis povrat, jel?
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Verujem da je bolje snabdeveno, nego onako pitam.
Znam da i u RO imaju Auchan, EU su...pa rekoh mozda je i tamo dobro za kupovinu.

@dragvorl

Ne znam za Madjarsku ali relativno cesto radim povrat nemackog PDV-a pa verujem da je isti princip.
Nema veze koliko faktura imas, bitno je samo da su odstampane u tom formatu za carinu. Kad dodjes na granicu odes kod Svabe / Madjara, das mu racune, pasos i on ti izlupa pecate.
U DE ne postoji granica za povrat poreza...teoretski mozes i na 10e da vratis...to sam skoro saznao.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ako nekome treba da nakupi lovu za povracaj, a nesto i zaradi, ja sam uvek rad da mi dovuce 40 boca Hoegardena.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

dragvorl napisao:Po hiljaditi put: kako ide povracaj AFA-e? Moras da imas odredjenu sumu na jednom racunu, jel? Onda tu prehranu sve nakupujes na jedan racun pa trazis povrat, jel?
Mora preko 52.000 forinti, tj nesto manje od 200 eur (trenutni kurs je oko 290 forinti za 1 eur). Takodje, to mora na jednom racunu, dakle u jednoj prodavnici. Kada kupis i dobijes racun, onda sa tim racunom odes na info-pult (u Auchanu tj bivsoj Cori se ide tamo) gde ti tetka koja zna i srpski overi te papire, iskopira sta treba, uglavnom pripremi ti sve za carinu. To traje 5 min.
Na carini imas desnu traku (pise export/AFA) i stanes u nju. Uglavnom ima 5-6 vozila, nekad i dvocifreno, ali ide brzo. Ceka se recimo sat vremena ako imas 10-15 auta ispred. Ako povracaj od 40-50 eur nekome ne vredi sat vremena cekanja, onda jbg...
Elem, stanes u tu desnu traku, kad dodjes na red otvoris gepek da pokazes robu za koju trazis povracaj, das mu onaj racun, on udje u njegovu kucicu i za 5 min ti vrati papir. Ides dalje i ulazis u Srbiju, a AFU podignes naredni put kada budes isao u Auchan na istom onom info pultu. Rok za podizanje je 150 dana.

Boldovao sam bitno, posto vidim da mi post vrvi od dodatnih (polu-bitnih) informacija.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ova moja piva su oko 18000 forinti :pivo:
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Pa to mora neko ko ide sa prikolicom samo za pivo :kezo:
Slika
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

@Texonja

Odlična info, hvala :doubleup:
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Molim lepo. ;)
Jos par stvari. Prvo da je smena carinika u 19h, tako da to iziskuje dodatno cekanje od cirka pola sata, ako naletite u to vreme. Drugo da se kreditne kartice bez problema koriste i da je fer kurs (redovno bolji nego sto daje vecina menjacnica). Trece da povracaj AFE ne ide jednostavno svuda. Recimo iz C&A uopste nismo ni podigli jer kada smo sledeci put otisli ona zena koja radi tamo kaze da se to ne radi kod njih, pominje nesto na granici (a tamo nemam pojma gde bih podigao), uglavnom otpisali smo te pare i AFU pravimo samo u Auchanu.
Odgovori