Letnje gume
Re: Letnje gume
ja imam efficient grip u toj dimenziji i nisam zadovoljan, verovatno su me zabole lose gume, tesko se balansiraju i tresu, ostalo je prosek, a cena nije bas mala. mislim da je bilo boljih kupovina...
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Kakva su to bocna ojacanja na gumi? Jel to samo pojacana nosivost ili je to ono zadebljanje sto sam vidjao, najcesce kod niskoprofilnih, po profilu gume?
Da li svaka niskoprofilna to ima? Sta je uopste niskoprofilna guma, jel to kad je profil manji od 50?
TT post.
Da li svaka niskoprofilna to ima? Sta je uopste niskoprofilna guma, jel to kad je profil manji od 50?
TT post.
Ako mislimo na isto, neke gume imaju bočnu zaštitu za rub felne. Imam to na Fuldama, par mm gume iznad visine ruba, ali te neće spasiti u slučaju nekog jačeg udara.
ali su odlicna za eventualna laksa naslanjanja tocka na nesto sa strane, recimo ako naidjes na neki ivicnjak i slicno, cisto da ne izgrebes gumu...
mislim da je to odlicna stvar...
pojacana nosivost je druga stvar, postoje gume sa oznakom xl - extraload, i one su ojacane, i osetno teze od obicnih guma iste velicine ( govorim na osnovu iskustva nosenja 205/55 r16 i 205/50 r17 koje su slicne po obimu, cak na ovoj 16ici ima vise gume ( trrebalo bi jel joj je bocni zid vislji ), ali u ruci je znatno teza 205/50 r17 sa xl oznakom )...
mislim da je to odlicna stvar...
pojacana nosivost je druga stvar, postoje gume sa oznakom xl - extraload, i one su ojacane, i osetno teze od obicnih guma iste velicine ( govorim na osnovu iskustva nosenja 205/55 r16 i 205/50 r17 koje su slicne po obimu, cak na ovoj 16ici ima vise gume ( trrebalo bi jel joj je bocni zid vislji ), ali u ruci je znatno teza 205/50 r17 sa xl oznakom )...
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ima i onih plasticnih navlaka za rub felne, bas protiv grebanja, cak i u raznim bojama.
TT post.
TT post.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Vidim da je Blu dobro ocenjen ali uglavnom u manjim dimenzijama.
Koja je praktično razlika u E i B oznakama za potrošnju goriva (u litrima/100 km
) ?
dag, ako taj sa OptiGripom oće da se menja...
Koja je praktično razlika u E i B oznakama za potrošnju goriva (u litrima/100 km

dag, ako taj sa OptiGripom oće da se menja...

Boringly average, but also perfect for school run mums
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Ako ti treba 205/55R16 ima 3 komada DOT 2811, bar tako mi rekose.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Gledam neki cenovnik, cene
RT 205/55R16 W 91 9,496.00
BluR 205/55R16 V 91 9,224.00
mislio sam da je RT skuplja tj. da je razlika veća?!
RT 205/55R16 W 91 9,496.00
BluR 205/55R16 V 91 9,224.00
mislio sam da je RT skuplja tj. da je razlika veća?!
Boringly average, but also perfect for school run mums
Profil manji od 80. (tacnije 82%).Uroš S. napisao: Sta je uopste niskoprofilna guma, jel to kad je profil manji od 50?
TT post.
Idi u Conning na Hunter, videces na masini koja guma je problem, samo ta masina mozda moze da resi ta tresenja, klasicna balanserka, nema predstavu o radijalnom vibriranju guma.dragan napisao:ja imam efficient grip u toj dimenziji i nisam zadovoljan, verovatno su me zabole lose gume, tesko se balansiraju i tresu, ostalo je prosek, a cena nije bas mala. mislim da je bilo boljih kupovina...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
Za mog Punta i penzos stil voznje, koja je dobra letnja guma u dimenziji 185/55/15?
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Svaka nova koliko toliko normalne marke, ozbiljno, ako nisi agresivan vozač nečeš nikada primetiti neke velike razlike.
Zasto ne bi ostao na GY EG kad si bio jako zadovoljan sa njima?
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Stevo, isključivo Energy Saver, zbog manje potrošnje. Inače nikad nećeš oboriti Ginisov rekord.
Šalu na stranu, znajući kako voziš, maltene bilo koja guma je ok. Sava, Barum, Hankook, Semperit, Fulda... to ti je sve iz neke srednje klase, samo vidi cene.

Šalu na stranu, znajući kako voziš, maltene bilo koja guma je ok. Sava, Barum, Hankook, Semperit, Fulda... to ti je sve iz neke srednje klase, samo vidi cene.
Posetite www.garaza.rs !
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Sta ima da gleda cene. Real placa