Ishrana...upozorenja i saveti

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Re: Ishrana...upozorenja i saveti

Post od cozmo »

Ko voli pilice nek ne gleda

Isečak iz filma “Samsara” Rona Frika, reditelja višestruko nagrađivanog filma “Baraka”, prikazaće vam upravo kroz šta sve prođe jedna životinja dok ne završi kao hrana. Ako imate slabiji želudac, preskočite video.

http://www.b92.net/zivot/antitabu.php?y ... _id=692939
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ne znam meni se uopšte nije ogadilo meso :D

Primetio sam jedno radno mesto, neke kosooke žene čiji je zadatak na liniji samo da malo raskreči batakove na piletu :D

Kakav posao, nije ni čudo što ubijaju decu na zadnjem sedištu.

Sutra idem da kupim i kokoške, staviću ih pored koze :D
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ni meni... Sećam se barake, dobar film.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Meni je cak i smesan video, kad ono dvoje dece sede u kolicima, a zena pokusava da ih animira, a oni mrtvi ladni kuliraju je :rofl:

Ne znam cemu ovaj pompezan naslov na B92? Kao ne znate kako se kolje i sprema meso?
Cak oni Kinezi sto kolju svinje rade po svim pravilima EU, sto kod nas ne radi 90% klanica...
Sve je ovo vegeterijanski lobi... :mrgreen:
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Ovaj Knezevic je stvarno prso jbt. Opet prica o nekim teorijama zavere, kako je sve namesteno, ovo ono. Ko nama vodi ministarstva jbt :glavomuzid: :glavomuzid: A i dalje ga niko ne sklanja.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/371155 ... -nametnuta
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ovo mi je cale pricao pre 2 nedelje, da se ne moze izmeriti preciznije nego sa greskom od 30%, pa tako za mleko sa 0.065 niko ne moze da tvrdi da je neispravno.

TT post.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Što se tiče tih granica koje se postavljaju za takve stvar, znam da se za stvari koje ne utiču direktno na zdravlje napravi velika razlika, a kamoli za ovakve. Verujem da je da tako kažem prava gornja granica, mnogo više od 10x 0,05.
Ne verujem da je neko doneo takav zakon, odnosno pravilo, da je <0.05 bezbedno, a već recimo na 0,1 kranje opasno. Pogotovo s obzirom na greške u merenju.
Druga stvar je što su ljudi ložane i što ih neko za 5min naloži, da više nisu u stanju da misle svojom glavom, nego tuđom.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Nikaragva, onda i za voznju automobila mozemo da kazemo "ljudi su lozane jer veruju ako ides preko 80 km/h da je to opasno", a fakat ako ides npr 100 km/h krsis zakon i platices kaznu ako te uhvate. Mozemo mi da polemisemo zasto je 80 stavljeno kao granica, ali tako je kako je. Isto i za mleko. Sigurno da nisu lupili granicu ili dali majmunu nule, petice i zarez pa ga pustili da se igra :kezo: , nego su odredili 0.05 mg/kg po NEKOM kriterijumu.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Nisam rekao da su lupili.

0.05 +- 30% greška +- pijani kontrolor +- buđ na kesici u kojoj su nosili uzorak :D

U EU su takođe zabranjene i neke druge stvari koje se kod nas masovno koriste. Ali niko o tome ne priča, pa nije aktuelno što automatski znači da je zdravo, dok se neki Ježić ne probudi iz zimskog sna pa kaže nešto i o tome, a onda svi u glas truju nas :)

Mnogo je veća verovatnoća da ću izginuti idući do Mađarske po mleko, nego što ću se otrovati :)
Možda grešim, ali to je moje mišljenje.

U Srbiji je oduvek važilo pravilo, ko je najglasniji taj je u pravu ;)
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slanina, šunka i kobasice teraju u smrt
http://www.kurir-info.rs/slanina-sunka- ... nak-683383

Istraživanje provedeno širom Evrope pokazalo je da su prerađevine od mese krive za jednu od 30 smrti

Veliko istraživanje je otkrilo da, ukoliko u svojoj prehrani imate previše obrađenog mesa, odnosno mesnih prerađevina poput šunke, slanine i kobasica, to vas može prerano oterati u smrt.

Analizom je bila obuhvaćena prehrana gotovo pola miliona muškaraca i žena, koji su oboleli i preminuli od raka i srčanih bolesti.

Istraživanje provedeno širom Evrope pokazalo je da su prerađevine od mese krive za jednu od 30 smrti.

Upravo zbog toga stručnjaci su predložili da se ljudi u svojoj svakodnevnoj prehrani ograniče na 20 grama obrađenih mesnih proizvoda na dan. Kada su u pitanju prerađevine od mesa, bitno je napomenuti da one sadrže visoku koncentraciju masnoće, a to preti začepljenju arterija ukoliko se preterano jede.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

How yes no sto bi rekao jedan clan :) , od te silne masnoce su stare generacije.masovno umirali u 80im I 90im. Ostao sam bez domace kobasice.te sam kupio neku Backu, od tih zdravih, bolje da sam granu uzeo da glodjem. Postoje zanimljivii sajtovi sa strucnim tekstovima na temu holesterola kao "bolesti" savremenog doba

Sent from my BlackBerry using Tapatalk
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ja sam u tridesetoj godini radio eho srca. Zadrzali su me nakon pregleda kako bi studenti videli zdravo srce, sa minimumom masti u krvnim sudovima. Sta sam sve pojeo, a po slicnim pricama, ocekivao sam 90% zakrcenja :D

Da dodam: studenti su bili bukvalno studenti-muskarci. Koje sam ti ja ku*ate srece da se u smeni ne zalomi neka studentkinja.

TT
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

pocinje da mi se povraca od EU i njihovih regulativa, pravila, zakona... Samo jedu go*na.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

nuk napisao:How yes no sto bi rekao jedan clan :) , od te silne masnoce su stare generacije.masovno umirali u 80im I 90im. Ostao sam bez domace kobasice.te sam kupio neku Backu, od tih zdravih, bolje da sam granu uzeo da glodjem. Postoje zanimljivii sajtovi sa strucnim tekstovima na temu holesterola kao "bolesti" savremenog doba
Pa sad da su baš masovno umirali u 80-im i 90-im, baš i nisu. ;) Naprotiv.
NexT napisao:pocinje da mi se povraca od EU i njihovih regulativa, pravila, zakona... Samo jedu go*na.
Pa jel ti brani neko da jedeš recimo masno pečenje? Obzirom da imaš 60kg sve sa autom, i ne bi ti bilo loše da navališ. :rostilj: Samo pazi, mnogo je lakše dobiti nego izgubiti težinu ;)
Širim haos!
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Upravo sam pojeo parce domace sunke, kobasice i slanine, sa sve trapistom... EU :censored:
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Odgovori