P.S. Zimske gume uvek izgledaju ispumpanije nego letnje.
pa jel je ovo prepumpana guma?MAD MAX napisao:Na svakoj gumi je naznačenMAX dozvoljen pritsak u PSI jedinicama, kao i MAX opterećenje pneumatika. Tako da ako ovo ne poštuješ možeš očekivati eksploziju pneumatika, onako bez veze....ADrei napisao:sta fali pritisku preko 2.8baraMAD MAX napisao:Zašto ne poštuješ fabričke preporuke?
Prednje na gume ne idu preko 2,2-2,3 bar, ni na jednom mercu sem ako nema neke baš niskoprofilne gume sa 18+ cola.
Zadnje od 2,2-2,8 u zavisnosti od opterećenja i tipa. Ali već pritisak od 2,8 bara ne podsnosi svaka guma i može biti opasan na praznim kolima zbog lošeg gripa, kao i na pneumatiku koji nema karakteristiku za takvo opterećenje (obično max opterećena karavan varijanta) i max pritisak.
ja sam 19" na A3 pumpao na 3.3 sad sam isto i 19" na A5... sta moze da fali gumama?
auto je uvek prazan i nikad natovaren, mislim da je bolje tako nego da mi iskoci loptica kad udarim u rupu
A drugo, jakoo prepumpana guma znači da voziš na "lubenici" i a to znači veliku opasnost takođe.
Treće auto postaje neudoban i po srpskim rupama uništava silen blokove amortizere spone..., daleko više od normalnog...
Jel dovoljno zašto ne prepumpavat gume?
nikaragva napisao:Pa zavisi koji je i profil gume, ne samo težina. Ipak bih se držao fabričke preporuke. Nisu oni to stavili za pistu, nego za optimalne uslove. A i logika ti je pogrešna. Pre će mekana guma da upije neravnine nego tvrda, naravno ako nije neki nizak profil, ili ako nije baš izduvana.nenad.fil napisao:Jos nesto, kao sto napisah, pise 2.0 za svakodnevnu voznju sa dve osobe. DA LI BI TI duvao na 2.0 auto koji sam tezi 1610 kg?
Ja na biciklo od par kilograma duvam 5 bara
nenad.fil napisao:http://www.automobile-catalog.com/tire/ ... ronic.html
Meni je 2.0 kriminalno malo.
pa jel pritisak u gumama jedina stvar koja dovodi do njihovog nepravilnog trosenja?ljubitelj napisao:Pa tako je i pumpano do sada pa su gume upropascene po bokovima, sto je tipicno kada su slabo napumpane.dragan napisao:au sto se raspisaste o ovim pritiscima,stvarno svasta ima da se procita...
sa 0,1-0,2b nize nego toliko preko od preporucenog pritiska,
U pravu si da nije pritisak jedino sto moze da uzrokuje nepravilno trosenje ali,dragan napisao:pa jel pritisak u gumama jedina stvar koja dovodi do njihovog nepravilnog trosenja?ljubitelj napisao:Pa tako je i pumpano do sada pa su gume upropascene po bokovima, sto je tipicno kada su slabo napumpane.dragan napisao:au sto se raspisaste o ovim pritiscima,stvarno svasta ima da se procita...
sa 0,1-0,2b nize nego toliko preko od preporucenog pritiska,
lepo je rekao covek da trap nije stelovan ( a i ko zna u kakvom je stanju ), ali to kao da nema veze...
i koliki je uopste opseg pritisaka za ovaj auto,