Pеšaci

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Re: Pеšaci

Post od samo polako »

Primetio sam jednu gadnu naviku roditelja, ponekada je i ja napravim.

Dakle na trotoaru uvek je dete na stani kolovoza, uvek je stariji sa one druge bezbednije strane.

I tako pre neki dan vozim, idem u susret ocu koji se šeta sa sinom, nisam siguran šta je otac radio ali ni jednog trenutka nije reagovao kada je mali ispružio ruku i kada se zategao da mi dotakne kola.
Sreća pa sam ga primetio i zakočio i gotovo stao da mali ni na koji način ne dođe u kontak sa vozilom.

Lik je prvo stao mislio je da ih poznajem a onda se tek zbunio što sam stao.

Dete u šetnji uvek treba držati na oku i na bezbednoj srani jer ne znate šta im može pasti na pamet.
A kada vozite još više treba obratiti pažnju, roditeljima je obično telefom u drugoj ruci i ništa ne primećuju
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Prijateljici se tako klinac otrgao i pravac na kolovoz, niz Muhara u Zemunu - sva sreca tu je semafor pa se vozi sporo i covek je uspeo da uspori drasticno, ali je mali slomio zglob na nozi i izbio mu par zuba i ugruvao se. Eto koliko moze da se nastrada cak i kad automobil ide i sporije od 20-30kmh.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Ja danas isao busom na posao, krenem kuci po onoj kisi, izadjem s parkinga AC-a, pored prijavnice, krenem suprotnom stranom (posto je tamo pesacki), trotoarom i vidim lika koji sa teget Skodom Fabiom karavan sumanutom brzinom ulece u ulicu pored West65 i ubrzava. Vidim da ide pravo ka bari, reko nece valjda... naravno, lik u punoj brzini proleti kroz baru i okupa me od glave do pete. Znaci kao da sam skocio u bazen! Sve mokro, uslo je i ispod kapuljace, mokra mi kosulja, potkosulja skroz, pantalone kao iz masine bez centrifuge :twisted: :besan: :mrgreen:

Lik umesto da stane, on ubrza ladno (kad sam se okrenuo da mu j.... sve po spisku), kad vidim ulazi na parking AC-a. Otrcim do naseg portira, on se sokiro kad me video (stvarno sam izgledao kao da sam izasao iz bazena potpuno obucen), nadjemo na monitorima gde se lik parkirao...

Izadjem, sacekam da lik krene, skocim ispred auta, on staje, otvara prozor (naravno video je odmah ko sam) i pokusava da objasni nesto (nista ga ne cujem posto se lik utronjao, sta li)... ja u fazonu :bokser: :twisted: :besan: :besan: Nije zaustio nesto da kaze, ja otvorim zadnja vrata, sednem pozadi i kazem "Brate ti sad mene vozis kuci" :mrgreen: (tek onda provalim zenu pored njega).

Lik krene da se izvinjava kako je "malo brze prosao tuda, kako me je video ali je zurio po zenu idu na roditeljski, kako je znao da je napravio sranje al eto zuri"...

"Ma samo ti mene brate vozi kuci" :mrgreen: I nista, saznam da lik zivi na Altini, zurili su navodno na roditeljski, i ajde, ostavio me u Zemunu kod Nade Dimic i ispadne slucajnost i pokupi me kum. Sokiro se kad me video koliko sam mokar.

Pri tom, lik NEMA POJMA da vozi :glavomuzid: Katastrofa! Ono je strasno.

Hteo sam da ga zgromim! Dakle on je profurao kroz baru (bilo je jos par ljudi ispred mene imali su srece sto ih nije zakacilo) iako je opusteno imao mesta da je zaobidje (nikog sa suprotne strane), a pri tom isao je bas brzo i ubrzao kad sam se ja okrenuo nakon sto me okupao. Vi nemate pojma koliko sam ja bio mokar (slikovito, bio sam mokar skroz i ispod garderobe, uzas). Kosa kao da sam je prao toliko me okupao. Dovoljno je da kazem da mu je zadnje sediste bilo skroz mokro kad sam ustao.

Ja nikad, ali nikad nisam nekog isprskao ni samo po cipelama, a kamoli ovako. Po kisi uvek pazim na to, pogotovo kod prelaza, semafora, stanica... Jednom sam video da je lik isto ovako okupao zenu na stanici, zena samo pala dole, uzas. Uvek sam mrzeo vozace koji to urade, ne uspore ni mikron pored stajalista i slicno.

Kad ga nisam razbio ali stvarno :twisted:
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Doživeo jednom pre 20tak godina. Bila je zima i bara je bila malo preslana za moj ukus. Bio sam potpuno mokar i smrzao sam se ko đavo do kuće. Srećom to je bio odlazak kući sa dobre žurke, ne polazak...

Izuzetno pazim na bare i pešake, kad god to uslovi dozvoljavaju.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ja sam jednom, ne svojom krivicom okupao devojku na trotoaru. Bili neki radovi blizu studenjaka, i morali su oni iz suprotne trake da predju na drugu stranu da bi obisli radove. Kisa lije kao iz kabla, ja uvatio sredinu trake, nisam ni skontao da ovi moraju da obilaze, a lik sa 206 mrtav ladan pravo u mene, bez migavca, nista. Ja da bih ga izbegao cimnem volan desno i izrucim celu baru na nju.
Fina devojka, evo cujemo se i dan danas :kezo: :mrgreen:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Pеšaci

Post od Floyd »

Jel i ona tebi usla u karavana kao Cozmo kod tog lika i rekla "vozi"? :mrgreen:

Gesendet von meinem GT-N7000 mit Tapatalk 2
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Jok, ja njoj predlozio. Ne zato sto sam nesto posebno fin, nego zato sto je posebno lepa :kezo:
Korisnikov avatar
Aleksandar194
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: Koji bus prvi naiđe...

Post od Aleksandar194 »

Pogotovo tako vlaž..., ovaj, mokra :grin:

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Pеšaci

Post od Floyd »

Dobra fora da startujes ribu :kezo:

Mada nije problem okupati je koliko je problem stati i prici joj posle :mrgreen:

Gesendet von meinem GT-N7000 mit Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Kako se tebi desavaju takve stvari? Prvo ona sa pumpe i gorivom, pa onda okupas devojku, i ko zna sta ti se jos desavalo. Sto se meni tako nesto ne desi? :kezo:

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Pocni da provodis vise vremena za volanom. Realno, koliko debila sretnem svaki dan, red je i neku finu devojku da upoznam.. Samo to nesto utanjilo, sad se nadam da ce s novim autom opet :kezo:
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Dobro, vise je pitanje bilo saljivog karaktera ali ajde sad kad si se vec "uozbiljio". :)
Desilo se i meni par puta, ali ne na tako cudne nacine kao tebi. Mada istina je da ti vise vremena provodis u saobracaju.

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Meni klasicni nacini ne pale najbolje u zadnje vreme :kezo:
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Ja se secam, pre jedno 10-ak godina, isao moj cale na posao, posle neke kise. Ide on, u uniformi, sa oruzijem, palicom, itd. i vidi lik ide autom ne toliko brzo koliko blizu ka bari, koja je tik pored njega. I prodje lik i ladno ga celog onako okupa od glave do pete :kezo: On stao prvo zbunio se, onda se okrenuo ka njemu, medjutim ovaj dade gas i ode.
Korisnikov avatar
16_Valve_
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 12:32
Garaža: Golf 3 GTI 16V

Post od 16_Valve_ »

Licno stajem na svaki pesacki ako vidim da ima pesaka u blizini, ali zaista postoje situacije kada ih je nemoguce izbeci. I sa 50km/h ne mozes zakociti kad ti pesak izleti na put, obicno kad vidim da prelaze na crveno toliko legnem na sirenu da shvate da ih necu pustiti i sklone se. Ali generalno ne treba osudjivati vozace kola koji pokupe pesaka koji prelazi na crveno ili kad prelaze van pesackog prelaza. Totalno su bezobzirni, prelaze peske po sredini bulevara bez pesackog, a ti se slikaj kako ces stati. Pesak kao pesak moze momentalno stati kad vidi da ide auto i nije nikakvo opravdanje da "nisi video" auto koji ti dolazi. Mene su do sada 3 puta mogli da ubiju kolima dok sam prelazio peske na zeleno, ali s obzirom da se ja sporo krecem kao pesak, mogu momentalno stati cim uocim automobil. Lik sa S63 amg mi je prosao preko 100 na crveno, na metar od mene, ali zato imam oci pa sam stao. Sa autom ma koliko pazio, nemoguce je momentalno stati... Ponasaju se kao da su oni najbitniji, a ustvari vecina tih kamikaza su totalni retardi koji veze nemaju ni sa cim. Valjda ja to gledam drugacije kao i vecina vas jer smo vozaci i znamo da je nemoguce stati u trenutku... Izuzetno postujem sva ogranicenja u gradu, ako pise 30 ja vozim 30. Popio sam jednu kaznu za zestoko prekoracenje u vozackoj karijeri (64km/h preko ogranicenja, vozio sam 114 a ogranicenje 50) i to jer sam mislio da sam vec na otvorenom (izlazak iz grada) i to je to, inace uvek vozim do 50, ni 60 ne vozim.

Bickilisti su kao sto je Texonja napisao jos veca opasnost jer vecina njih kad stisne desnu pedalu krene u levo a kad stisnu levu krenu u desnu i tako idu levo-desno. Jos su mi kriticniji kad zeleci da izbegnu baru odu direkt pred auto. Mislim ok, niko nece da bude mokar ali zamislite situaciju da ja zbog bare na mojoj strani ulice cimnem volan i opalim u ovog u suprotnom smeru, ili isecem nekog ko ide u istom smeru kao i ja zato sto je bara ispred...
Demokratija je izmisljena da bi se pametni sputali, prostaci podrzali, bogati obogatili a siromasni osiromasili...
Odgovori