Ima Xantia sa 190 ks :mig:16_Valve_ napisao: Xantia opet nema takvu zujalicu....
Hot hatch
- profesorPROST
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50
Re: Hot hatch
A Renault 9 i Laguna su...
Never Say Never Again
Tačno, jedini njegov rival je bila lancia delta integrale, a ne neka boranija od golfova gti i sličnih. Baš zato (izeđu ostalog) ni on ni lancia nisu HH.16_Valve_ napisao:
Ne guram ga ja tu, nego ga vi vadite iz klase kojoj pripada... U krajnjoj liniji jedini njegov rival je Delta Integrale....
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
A, ti mislis na voznju kao praksu...pa slab si tu. Znas, ja sam bio auto novinar, a uz to su mi hothatchevi veliko polje intersovanja - imas ti jos da se navozas da mene stignes...ako ti je to merilo da okrenes dva kruga neki auto.I trebao bi da imas vise prakse sto se tice generalno HH automobila, ja sam se sa svega 15-estak susreo do sada. Ali godine ne moraju nista da znace, ja sam za prvih godinu dana vozacke dozvole promenio vise svojih automobila nego sto neki ljudi za zivota promene. Tebi sam rekao da bi ti bilo bolje malo da proucis praksu pre nego sto sledeci put uzmes da me ubedjujes da je Mi16 brzi od BX-a i tako te stvari....
A Mi16 jeste bolji i brzi auto (ok, pokazao si jedan test - u redu je). Pokusacu ovih dana da uzmem neki od testova da skeniram, pa cu pokazati. Sad si me isprovocirao, inace me mrzelo stvarno...da se gusim u prasini od casopisa. Mada znam da to tebi nista ne znaci.
Licno isprobavanje kola je jako bitna stvar i najbitnija kada se kupuje auto za sebe. No, ostaje i to koliko je neko komeptentan da prosudjuje o nekim kolima. Recimo, da bih vise verovao da procitam 3-4 testa automobila nego tvojim utiscima o nekom autu koji nisma provozao. To su ipak, radili profesionalci i njihov sud bih vise cenio.Praksa kojom se bavim je da prvo provozam neki automobil pa onda pricam o njemu, a dotle za mene on nije ni dobar ni los. Ne volim da mi drugi pricaju o automobilu jer je pitanje sta je taj koji prica vozio pre toga, u kakvom je stanju bilo to sto je vozio i sta su generalno njegovi kriterijumi. Uglavnom na forumima imas pljuvaca svega i svacega, a ti si jedan od onih koji pljuje po BX-u. A jesi ti mene cuo da pljujem po nekom autu koji nisam vozio? To isto rade ljudi i sa VR6, a nisu ga ni na slici videli. Dok nije stigao u moje dvoriste, kad god bi me neko pitao kakav je to auto, rekao bi da ne znam...
Inace, odakle ti to da nisam probao BX?
A, klase automobila opet ne odredjuje neko kako se kome cefne, postoje standardi za to, pa cak i imena klasa. Prouci to malo.
Rekao sam "zujalicu", a motor od 3.0 i 190ks nikako nije zujalica nego ozbiljan automobil...profesorPROST napisao:A Renault 9 i Laguna su...Ima Xantia sa 190 ks :mig:16_Valve_ napisao: Xantia opet nema takvu zujalicu....
Vujadine, sa ovim sto pises si smesan, ti vozi auto u novinama a ja cu po putu.... A i ovi sto ce da slusaju tvoje iskustvo iz novina pre nego da cuju nekoga ko je tako nesto vozio, i ti su smesni....
Poslednja izmena od 16_Valve_ u 13 Feb 2012, 00:29, izmenjeno 1 put ukupno.
Demokratija je izmisljena da bi se pametni sputali, prostaci podrzali, bogati obogatili a siromasni osiromasili...
- profesorPROST
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50
Ja nijedan auto nisam okrenuo "koji krug" nego sam ih imao u garazama na raspolaganju kad god sam hteo.... Samo sam 19-ku tu provozao koji krug jer nije moja (i to na insistiranje vlasnika), ali sam se u tom autu vozio dosta puta...
Svi su strucni i svi sve znaju o kolima kad procitaju nesto o tom autu... Isto tako je jedan uzeo da me ubedjuje da je trojka GTI 16V bolji auto od trojke VR6 jer je on o VR6 procitao sve najgore i da je GTI za njega spejs satl... I sta ja onda vise da kazem... Dodju ljudi pa prosipaju gluposti o necemu sto nisu ni videli, a ja pricam uvek samo o onome sto sam uglavnom imao, a samo retko o onome sto sam samo provozao....
Svi su strucni i svi sve znaju o kolima kad procitaju nesto o tom autu... Isto tako je jedan uzeo da me ubedjuje da je trojka GTI 16V bolji auto od trojke VR6 jer je on o VR6 procitao sve najgore i da je GTI za njega spejs satl... I sta ja onda vise da kazem... Dodju ljudi pa prosipaju gluposti o necemu sto nisu ni videli, a ja pricam uvek samo o onome sto sam uglavnom imao, a samo retko o onome sto sam samo provozao....
Poslednja izmena od 16_Valve_ u 13 Feb 2012, 00:38, izmenjeno 1 put ukupno.
Demokratija je izmisljena da bi se pametni sputali, prostaci podrzali, bogati obogatili a siromasni osiromasili...
- starac vujadin
Pa, i ja sam vozio ta kola...zaleces se bezveze i ne citas. Taj VR6 sam vozio pre 20 godina, kada se tek pojavio...itd...Ima ovde ljudi koji su dosta provozali, znaju vise od tebe, ne mozes da donosis zakljucke o nekome tek tako lako. Ispadas smesan, a nema potrebe za tim. Jer vidi se da volis kola i nisi zlonameran. Samo si malo tvrdoglav. :mig:
Sta si vozio, BX-a 16V? I 405 Mi16? Iznesi svoje utiske o ta 2 automobila konkretno, pa ih uporedi sa mojim utiscima.
Ne ispadam ja smesan nego ti pricas da se iz novina moze steci utisak kakav je auto u voznji.... Volim automobile ali ne volim kada neko kao ti sada pokusava da me napravi majmunom... To svakako nisam i sve sto pisem znam zasto pisem... I naravno da nisam zlonameran...
I necu vise nista da pisem, objasnjavajte se, ocigledno forumi nisu za mene jer se uvek iznerviram. Nikada se nisam trpao tamo gde mi nije mesto, a ako su u pitanju trkalice 90-tih, tu mi je svakako mesto, i po onome sto sam imao i sto imam, i po onome koliko sam obavesten o tome, to je moj zivot. Uzivam u tome... Sednem u auto sa caletom i odemo bogu iza bubrega da bi videli neku stariju trkalicu ne bi li nam se svidela da je kupimo.... Upoznas nove krajeve, nove ljude, a pre svega i nove automobile... Za mene je to adrenalin...
Ne ispadam ja smesan nego ti pricas da se iz novina moze steci utisak kakav je auto u voznji.... Volim automobile ali ne volim kada neko kao ti sada pokusava da me napravi majmunom... To svakako nisam i sve sto pisem znam zasto pisem... I naravno da nisam zlonameran...
I necu vise nista da pisem, objasnjavajte se, ocigledno forumi nisu za mene jer se uvek iznerviram. Nikada se nisam trpao tamo gde mi nije mesto, a ako su u pitanju trkalice 90-tih, tu mi je svakako mesto, i po onome sto sam imao i sto imam, i po onome koliko sam obavesten o tome, to je moj zivot. Uzivam u tome... Sednem u auto sa caletom i odemo bogu iza bubrega da bi videli neku stariju trkalicu ne bi li nam se svidela da je kupimo.... Upoznas nove krajeve, nove ljude, a pre svega i nove automobile... Za mene je to adrenalin...
Tacno takostarac vujadin napisao:@floyd
Svi hothatchevi koje su napravili tzv. "premium" proizvodjaci su dosta diskutabilni. Audi, BMW, Volvo... Ja sam ih stavio jer kapiram tendecije, ali ima tu dosta ralzoga protiv. Prvi je sto premium nije u skladu sa "filozofijom" hothatcha...cak stavise stoje u suprotnosti, ali naravno da svi hoce da uzmu deo trzisnog kolaca.

Oni zapravo rade "hothatcheve" na njima svojstven nacin i kako to ocekuju kupci tih brendova.
Sto se tice Focus-a RS500 i ostalih reli automobila prilagodjenih za registraciju i civilnu upotrebu to bi i trebala da bude posebna klasa.
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Pošto vidim da svak ovde može da napiše šta misli, "jer smo tako u mogućnosti"
da i ja napišem moje subjektivno mišljenje.
Hot hatch za mene može biti samo dvozapreminski auto veličine do C segmenta sa motorom napred i prednjim pogonom. Ne branim da svako svako može da udene šta želi.
Kao takav, na pitanje iz prvog posta odgovor je: Megane RS.

Hot hatch za mene može biti samo dvozapreminski auto veličine do C segmenta sa motorom napred i prednjim pogonom. Ne branim da svako svako može da udene šta želi.
Kao takav, na pitanje iz prvog posta odgovor je: Megane RS.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
mislim da nema potrebe za tolikom zucnom raspravom...
auto svet se generalno menja non stop, pojavljuju se nove vrste i klase automobila, neke stare nestaju i neke granice je sve teze videti...
sa idejne strane starac je potpuno u pravu, ( da sad ne ponavljam pricu kad su nastali originalni hh i zasto ), i ti hot hatchevi kad su se pojavili bili su jedna u pocetku mala grupa auta koja se sirila, kako se brojem modela tako i sa karakteristikama...ali u pocetku je to zaista bio manji auto hatchback ( dakle upotrebljiv u svakodnevnom zivotu ) sa jakim motorom i odlicnim performansama...
sa vremenom se sve vise proizvodjaca uplitalo u tu pricu, ciljna grupa kupaca se povecavala, a samim tim i u jednom momentu raslojila, pa tako sad u svet hot hatcheva ( po nekima ) spadaju mnogo razliciti automobili...
eto, hot hatch je klio rs i audi rs3...osim sto su oba top verzije odredjenih modela i imaju isti broj vrata, u praksi su razliciti kao nebo i zemlja...naravno, joz vise su razliciti od ostatka verzija tih modela, ali je i medju njima ogromna razlika...
slicna prica je i sa terencima i "terencima", gde su ovi drugi dobili poseban naziv sa omasovljavanjem...
slicna prica je i sa pojavom pojma "superautomobil"...
kao i sto meni licno nije isto i nisu za poredjenje dva automobila od kojih je jedan top verzija normalnog automobila koji je namenjen da preveze 4-5 ljudi iz tacke a u tacku b a drugi je road legal verzija auta koji je prvenstveno napravljen za autosport...pa makar i oba bili hecbeci...
cela prica je jako teska za razmotati a da svi budu zadovoljni, i ovde i svugde...samo mislim da se ne treba lomiti oko tacne definicije i svrstavanja jer verujem da ni onaj ko je izmislio klasu hh ne bi znao sta da uradi sa nekim automobilima...
@perfiko - zaboravio si trophy
auto svet se generalno menja non stop, pojavljuju se nove vrste i klase automobila, neke stare nestaju i neke granice je sve teze videti...
sa idejne strane starac je potpuno u pravu, ( da sad ne ponavljam pricu kad su nastali originalni hh i zasto ), i ti hot hatchevi kad su se pojavili bili su jedna u pocetku mala grupa auta koja se sirila, kako se brojem modela tako i sa karakteristikama...ali u pocetku je to zaista bio manji auto hatchback ( dakle upotrebljiv u svakodnevnom zivotu ) sa jakim motorom i odlicnim performansama...
sa vremenom se sve vise proizvodjaca uplitalo u tu pricu, ciljna grupa kupaca se povecavala, a samim tim i u jednom momentu raslojila, pa tako sad u svet hot hatcheva ( po nekima ) spadaju mnogo razliciti automobili...
eto, hot hatch je klio rs i audi rs3...osim sto su oba top verzije odredjenih modela i imaju isti broj vrata, u praksi su razliciti kao nebo i zemlja...naravno, joz vise su razliciti od ostatka verzija tih modela, ali je i medju njima ogromna razlika...
slicna prica je i sa terencima i "terencima", gde su ovi drugi dobili poseban naziv sa omasovljavanjem...
slicna prica je i sa pojavom pojma "superautomobil"...
kao i sto meni licno nije isto i nisu za poredjenje dva automobila od kojih je jedan top verzija normalnog automobila koji je namenjen da preveze 4-5 ljudi iz tacke a u tacku b a drugi je road legal verzija auta koji je prvenstveno napravljen za autosport...pa makar i oba bili hecbeci...
cela prica je jako teska za razmotati a da svi budu zadovoljni, i ovde i svugde...samo mislim da se ne treba lomiti oko tacne definicije i svrstavanja jer verujem da ni onaj ko je izmislio klasu hh ne bi znao sta da uradi sa nekim automobilima...
@perfiko - zaboravio si trophy

Cepidlako
...Ajd' nek ti bude: Megane RS Trophy. 

Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Evo pravog socijalnog hh-a za mene

- starac vujadin
@16valve
Nema razloga da se nerviras, niko ovde nije zlonameran i svi koji se ne slazu s tobom su ti vrlo razlozno objasnjavali svoje argumente. Videces da je potpuno bezveze turpijati svoje nerve na forumima
. Mozda te ja iz nekog razloga nerviram, ali to nije toliko bitno. :mig:
Nema razloga da se nerviras, niko ovde nije zlonameran i svi koji se ne slazu s tobom su ti vrlo razlozno objasnjavali svoje argumente. Videces da je potpuno bezveze turpijati svoje nerve na forumima