Stigla zima...
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Re: Stigla zima!
Ja nemam problema sa naponom ali imam problema sa isparkiravanjem automobila naime,
ako kasnije popodne zavrsim sa poslom, nema teorije da nadjem normalno parking mesto vec moram da se spustam iza zgrade, nizbrdica od 10-15m gde se klinci sankaju ali tu mi je zagarantovano mesto jer niko normalan tu nece da se spusti je l' te :smesko:
Posto do sada nisam imao problema sa izlazenjem odatle, jutros stojim na terasi i gledam jednog komsiju kako se pati da se isparkira i popne a znam da ima letnje gume, ja se onako kvarno smeskam u brk i gledam kako lopata ali nista ne pomaze jer ne mrda ni po ravnom. Dolazi i drugi komsija koji vozi klija i ima odlicne gume, ista prica- ni da mrdne. Mnogo se snega nakupilu a tu niti se cisti, nit' se ide kolima- katastrofa. Skupio se konzorcijum i akcija spasavanja pocinje :smesko:
Vidim ja vrag odneo salu i strcim dole da pomognem i ujedno da iskoristim svitu da iscupam i svoj auto medjutim, izvukose jednog i drugog (prvi je iskusno na rikverc izasao sa sve letnjim gumama) i ostade ja.
Kako se klinci po toj nizbrdici sankaju i uzduz i popreko, na sredini se formirala "budza" onako popreko sa sve utabanim snegom, ja se zaletim i nasadim se samo tako, ni napred ni nazad.
Da skratim pricu, 3 sata smo pokusavali da izvucemo auto, ni slepanje nije pomoglo, na kraju sam ga digao nekako na dizalicu i potkopao sve ispod, poturio daske pod tockove i vratio automobil u pocetnu poziciju jednostavno, nije bilo sanse ni da se izgura gore, tezak auto i jedno 30- 40 cm snega i kraj, valjda su i komse lipsale i nisam imao srca da forsiram dalje.
Sad sam kupio lance za koje eto, sam bio ubedjen da mi nece trebati i ujutru pokusavam sa njima.
Naravucenije,
-nije lepo smejati se tudjoj nesreci,
-nikada ne kreci bez q*rca na svadbu!!!
ako kasnije popodne zavrsim sa poslom, nema teorije da nadjem normalno parking mesto vec moram da se spustam iza zgrade, nizbrdica od 10-15m gde se klinci sankaju ali tu mi je zagarantovano mesto jer niko normalan tu nece da se spusti je l' te :smesko:
Posto do sada nisam imao problema sa izlazenjem odatle, jutros stojim na terasi i gledam jednog komsiju kako se pati da se isparkira i popne a znam da ima letnje gume, ja se onako kvarno smeskam u brk i gledam kako lopata ali nista ne pomaze jer ne mrda ni po ravnom. Dolazi i drugi komsija koji vozi klija i ima odlicne gume, ista prica- ni da mrdne. Mnogo se snega nakupilu a tu niti se cisti, nit' se ide kolima- katastrofa. Skupio se konzorcijum i akcija spasavanja pocinje :smesko:
Vidim ja vrag odneo salu i strcim dole da pomognem i ujedno da iskoristim svitu da iscupam i svoj auto medjutim, izvukose jednog i drugog (prvi je iskusno na rikverc izasao sa sve letnjim gumama) i ostade ja.
Kako se klinci po toj nizbrdici sankaju i uzduz i popreko, na sredini se formirala "budza" onako popreko sa sve utabanim snegom, ja se zaletim i nasadim se samo tako, ni napred ni nazad.
Da skratim pricu, 3 sata smo pokusavali da izvucemo auto, ni slepanje nije pomoglo, na kraju sam ga digao nekako na dizalicu i potkopao sve ispod, poturio daske pod tockove i vratio automobil u pocetnu poziciju jednostavno, nije bilo sanse ni da se izgura gore, tezak auto i jedno 30- 40 cm snega i kraj, valjda su i komse lipsale i nisam imao srca da forsiram dalje.
Sad sam kupio lance za koje eto, sam bio ubedjen da mi nece trebati i ujutru pokusavam sa njima.
Naravucenije,
-nije lepo smejati se tudjoj nesreci,
-nikada ne kreci bez q*rca na svadbu!!!
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Moja neki dan počela da dimi! :shock: Ne znam šta joj bi, ali krenuo onaj fini beli gusti dim, smrdeo mi ceo stan pola dana od toga. No evo, radi i dalje kako treba.. :?Sloba napisao:Kada pominjete napon, primećujem poslednjih dana da mikrotalasnoj pećnici treba više vremena za zagrevanje. Već sam se pomirio sa time da joj je oslabio magnetron i da joj nema spasa, ali onda mi je sinulo da je možda i do slabijeg napona.
nuk napisao:-nije lepo smejati se tudjoj nesreci,

http://www.youtube.com/watch?v=PO5dau3smnk
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Ti već imaš ozbiljniji problem od mene. Obavezno je otvori i nađi šta je gorelo. Ovoj mojoj gde je bio potreban minut, ovih dana joj treba minut i po i u suštini sve radi, ali slabije.
Znam da svi uređaji lošije rade na slabom naponu, ali se po većini to ne primeti u toku rada. Ovo mi nešto miriše na to.
Znam da svi uređaji lošije rade na slabom naponu, ali se po većini to ne primeti u toku rada. Ovo mi nešto miriše na to.
Beli dim se cesto pojavljuje iz mikrotalasne ako u njoj ima masnoce koja nije ociscena.
Zato je najbolje tanjir pokriti drugim tanjirom kada se podgreva nesto masno kako bi se sprecilo pucanje i prskanje masti po unutrasnjosti mikrotalasne.
Zato je najbolje tanjir pokriti drugim tanjirom kada se podgreva nesto masno kako bi se sprecilo pucanje i prskanje masti po unutrasnjosti mikrotalasne.
- Sh@rance
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
- Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29
Sali se tvoj drug sa tobomLaki021 napisao: @sarance
Pa najvise gubitaka imas u samom kotlu i peci koja ga greje, sva toplota koja izlazi sa strane i kroz odzak je gubitak. Zatim posle toga imas gubitme na parnoj turbi i na kraju gubitke na samom gegeneratoru. Pisalo se u vise navrata kako neka elektrna dize temperaturu Save za jedan stepen, zamisli kolika je to protracena energija. Ebi ga, bolje be moze.
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk

Da ne zalazimo u tematiku najveci gubitak i to ogromni je u kondenzatoru

Evo i mene na poslu

I jedna iz trece smene

Sad su nam malo revitalizovane Termo komande dodata su jos tri LED monitora od 52"
Odakle ti to da blok 6 radi za Hrvate ako si na to mislio? Davno smo mi sa njima raskrstili. Blok 6 je revitalizovan sto bi automobilisti rekli nafriziran podignuta mu je snaga sa sa 308 MW na 350 MW.cozmo napisao:Blok 6 u TE Nikola Tesla radi za jednu susednu zemlju punom parom.
Ne znam, rece mi tvoj kolega. Ako on laze mene ja lazem vas.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- Sh@rance
Nekada je blok 6 radio za Hrvate jer je bio pola nas pola njihov struja se slala preko Razvodnog postrojenja Mladost. Taj dug je verovatno prema Hrvatima otplacen jer je Blok 6 revitalizovan o nasem trosku. Gde struja ide i kome se prodaje to stvarno ne znam nase je da je napravimo i posaljemo u sistem.cozmo napisao:Ne znam, rece mi tvoj kolega. Ako on laze mene ja lazem vas.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Čitam na fejsu komentar od 5. februara jednog drugara koji živi u Španiji: "Temperatura u plusu,a posipaju sol po celom mestu... Ovi se ne daju iznenaditi."
:smesko:
:smesko:
Da lakše vide tragove našeg šljama koji im se zapatio.
- Sh@rance
@nuk, ali zasto nisi lepo lopatao pre nego sto si zaleteo auto? xD
Kod mene na parkingu je opet haos... Najveci problem su kolotrazi na ulici s koje se ulazi na parking...
Sutra ujutru radna akcija, cistimo 50 metara ulice i 20 metara parkinga...
Veceras na parkingu Grand Casina, ono djubre malo, motokultivator za ciscenje snega, kako dobro ocisti :shock:
Jel ima to negde da se iznajmi?
Kod mene na parkingu je opet haos... Najveci problem su kolotrazi na ulici s koje se ulazi na parking...
Sutra ujutru radna akcija, cistimo 50 metara ulice i 20 metara parkinga...
Veceras na parkingu Grand Casina, ono djubre malo, motokultivator za ciscenje snega, kako dobro ocisti :shock:

- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Meni se cini da za ovih 10ak dana koliko pada sneg bulevari nisu bili klizaviji nego danas.
Danas je haos. A vozio sam dosta, bas dosta ovih 10ak dana.
Danas je haos. A vozio sam dosta, bas dosta ovih 10ak dana.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Sinoć sam išao do grada. Iz Zemun Polja preko Galenike, kroz Zemun pa do opštine N. Beograd, odatle na Gazelu pa do Kuće cveća i nazad autoputem. Baš je bilo klizavo, što kaže Dag, čini mi se kao nikad do sad. Bilo je nas troje u autu i u nekim momentima mi uopšte nije bilo svejedno, pogotovo kad se nađem između automobila i autobusa (vozim srednjom trakom), a auto beži levo-desno. Na nekoliko semafora sam jedva krenuo zbog leda. Iznenadio sam se kad sam kretao uzbrdo, na semaforu od Gazele prema Topčiderskoj zvezdi, gde se skreće prema Kući cveća. Očekivao sam proklizavanje i problema, ali sam krenuo sasvim normalno. :smesko:
Jutros je malo bolja situacija, stao je sneg i malo su raščistili noćas.
Stukao sam blizu 1000km otkad pada sneg, sve gradske vožnje. Prezadovoljan sam autom i gumama. Jednom sam samo morao da razgrnem sneg kad sam naseo na gomilu snega, čisto mojom krivicom. Tu sam malo razgrnuo nogom i bez problema izašao, Sve ostalo, čak i kad je bilo gusto, završilo se iz par pokušaja.
Jutros gledam komšiju, pola sata ne može da izađe. Kao kriv mu drugi komšija što je čistio svoj auto pa mu nabacao sneg oko njegovog. Pogledam i vidim da uopšte nema tako puno snega, nego nema odgovarajuće gume. Isti taj komšija prošle nedelje nije mogao da upali jer vozi isklljučivo na TNG, pa kad je zaledio nije bilo šanse da upali. Pa mi je tražio uže za vuču i kao vratiće taj dan, ali vratio tek jutros kad smo se slučajno sreli. I to je dobio uže neotpakovano, u svojoj ambalaži, a vratio mi samo uže. Što to mrzim, ne mogu da opišem. Ja bi kupio isto takvo ili bolje i vratio novo čoveku, a ovo zadržao jer mi svakako treba. To je obavezna oprema, a eto ima takvih kojima to ne treba, a ako zatreba nekad ima uvek ludih komšija koje će mu pozajmiti.
Jutros je malo bolja situacija, stao je sneg i malo su raščistili noćas.

Stukao sam blizu 1000km otkad pada sneg, sve gradske vožnje. Prezadovoljan sam autom i gumama. Jednom sam samo morao da razgrnem sneg kad sam naseo na gomilu snega, čisto mojom krivicom. Tu sam malo razgrnuo nogom i bez problema izašao, Sve ostalo, čak i kad je bilo gusto, završilo se iz par pokušaja.
Jutros gledam komšiju, pola sata ne može da izađe. Kao kriv mu drugi komšija što je čistio svoj auto pa mu nabacao sneg oko njegovog. Pogledam i vidim da uopšte nema tako puno snega, nego nema odgovarajuće gume. Isti taj komšija prošle nedelje nije mogao da upali jer vozi isklljučivo na TNG, pa kad je zaledio nije bilo šanse da upali. Pa mi je tražio uže za vuču i kao vratiće taj dan, ali vratio tek jutros kad smo se slučajno sreli. I to je dobio uže neotpakovano, u svojoj ambalaži, a vratio mi samo uže. Što to mrzim, ne mogu da opišem. Ja bi kupio isto takvo ili bolje i vratio novo čoveku, a ovo zadržao jer mi svakako treba. To je obavezna oprema, a eto ima takvih kojima to ne treba, a ako zatreba nekad ima uvek ludih komšija koje će mu pozajmiti.

Posetite www.garaza.rs !
ja jutros izgurah jednog akorda sa parkinga, nije ga covek vozio danima, a nije ni ocistio ispred 8-) ali smo ga nekako isterali...imao je zimske...
mada je sinoc bilo najkriticnije po parkingu, jedva se udenuh na jedno mesto...
mada je sinoc bilo najkriticnije po parkingu, jedva se udenuh na jedno mesto...
Poslednja izmena od dragan u 13 Feb 2012, 08:20, izmenjeno 1 put ukupno.
Da li danas kretati kolima?
Kakva je situacija?
Mislim se da krenem taxijem i spasem sebe jurenja parkinga.
Kakva je situacija?
Mislim se da krenem taxijem i spasem sebe jurenja parkinga.