Auto Kasko osiguranje

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Re: Kasko osiguranje

Post od sasha015 »

Ja sam kod Uniqe vec 3 godine.
Jedini su mi dali polisu na nevidjeno kada sam kupovao novi auto.Samo im odneo kopiju profakture i carinske papire.Oni izvrsili registraciju i kasko,dok je auto jos bio u salonu.Ostali su trazili da im doteram auto iz Beograda.
Tako sa tablicama i kaskom,ja se lepo zaputim po novi auto u salon.I na izlazu iz salona,zamalo da me raspali tetkica u i10. :mrgreen:

Ta pomoc na putu ne znam kako funkcionise.Supruga je nesto pitala prosle godine,mene nije ni zanimalo,jer u srbji hyu obezbedjuje pomoc,za inostranstvo imam ams.
Nisam dobio nikakav papir za tu pomoc,valjda automatski to ide sa polisama.

Imam i stan osiguran kod uniqe.
Imao sam i neku stetu od izliva vode.Sve uredno uplaceno na racun brzo.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Kad mi neko pomene uniqa kasko osiguranje samo se setim slučaja sa nekog drugog foruma...
Problem je sledeći,osigurao sam auto kod UNIQA osiguranja racunajuci da je kasko najbolja zastita tacnije,potpuno kasko osiguranje u zemlji i inostranstvu sa uključenim rizikom od krađe,u pitanju je BMW 320d iz 2005 godine.
Auto je bio star 5 godina suma osiguranja je iznosila 1.650.000 din sa mojim učešćem u šteti od 10%.Osiguranje je zaključeno 03.09.2009 a auto mi je ukraden 21.02.2010.
Kompletna procedura je ispoštovana zapisnik MUP-a,oba ključa i saobraćajna predata osiguranju.
Problem je nastao kad su me pozvali da potpišem zapisnik o isplati obračunate štete gde su naveli da taj auto na današnji dan vredi 850.000 din i da mi to isplate.Naravno nisam potpisao i sad tražim advokata da se posavetujem tako da ako imate neku ideju ili advokata koji se bavi ovim stvarima oko osiguranja javite.

Dakle umesto 1.650.000-10%=1.485.000 nude isplatu od 850.000din. Njihovo obrazloženje je da je do umanjenja vrednosti došlo zbog amortizacije koja se nigde u polisi ne spominje i koja za 5 meseci koliko je prošlo od zaključenja osiguranja do nastanka štete iznosi 635.000 din. Inace za kasko su mi uredno naplatili 95.000 din za godinu dana a sad se prave ludi.
Moje iskustvo sa Dunav osiguranjem je - kupljen auto za 16k evra, ukraden posle 5 godina i 165k km i kasko isplatio 8k evra, znači cena mu je opala za 5 godina otprilike kao u uniqi za 5 meseci.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ja sam prikupio ponude za trecu godinu kaska za Focusa, ljudi moji koje su to razlike... Ide od 24k do preko 50k. Imao sam i neprijatne razgovore sa idiotima koji su me ubedjivali da mi auto sada vise vredi nego sto je placen nov i slicno, svi se medjusobno pljuju itd. Rezultat je doduse da sam dobio bas najnize moguce ponude od svih, samo im pomenes koliko daje konkurencija i odmah obaraju cenu.
Ogi, ovo za DDOR je tacno: ne osiguravaju tockove po sadasnjem pravilniku, ali ih je konkurencija naterala da menjaju uslove i bice usvojeni uskoro. Ja sam kod njih zadnje dve godine, imam ok ponudu za trecu, ali se razmisljam da predjem u Wiener zbog cene a i da ne cekam njihov upravni odbor da se smiluje i ukljuci tockove u kasko
sasha015
Reactions:

Post od sasha015 »

ftj napisao:Kad mi neko pomene uniqa kasko osiguranje samo se setim slučaja sa nekog drugog foruma...
Problem je sledeći,osigurao sam auto kod UNIQA osiguranja racunajuci da je kasko najbolja zastita tacnije,potpuno kasko osiguranje u zemlji i inostranstvu sa uključenim rizikom od krađe,u pitanju je BMW 320d iz 2005 godine.
Auto je bio star 5 godina suma osiguranja je iznosila 1.650.000 din sa mojim učešćem u šteti od 10%.Osiguranje je zaključeno 03.09.2009 a auto mi je ukraden 21.02.2010.
Kompletna procedura je ispoštovana zapisnik MUP-a,oba ključa i saobraćajna predata osiguranju.
Problem je nastao kad su me pozvali da potpišem zapisnik o isplati obračunate štete gde su naveli da taj auto na današnji dan vredi 850.000 din i da mi to isplate.Naravno nisam potpisao i sad tražim advokata da se posavetujem tako da ako imate neku ideju ili advokata koji se bavi ovim stvarima oko osiguranja javite.

Dakle umesto 1.650.000-10%=1.485.000 nude isplatu od 850.000din. Njihovo obrazloženje je da je do umanjenja vrednosti došlo zbog amortizacije koja se nigde u polisi ne spominje i koja za 5 meseci koliko je prošlo od zaključenja osiguranja do nastanka štete iznosi 635.000 din. Inace za kasko su mi uredno naplatili 95.000 din za godinu dana a sad se prave ludi.
Moje iskustvo sa Dunav osiguranjem je - kupljen auto za 16k evra, ukraden posle 5 godina i 165k km i kasko isplatio 8k evra, znači cena mu je opala za 5 godina otprilike kao u uniqi za 5 meseci.
Znam za taj slucaj.
Ali ne znam kako se zavrsilo.Bio bi lepo da si kopirao i kraj ovog slucaja ako postoji.
U polisi lepo pise kolika je procenjena vrednost auta i toliko ocekujem i da dobijem ako se nesto desi.
Pristajem i na 10% manje,dobra sam dusa. :)
Za sve ostalo postji sud i advokatske kancelarije.Ako ima mesta da se "ceramo"ceracemo se i naplatiti nov auta sa kamatama.Uglavno sva osiguranja idu na to da ti treba novac odma i sto pre da resis pitanje vozlila i onda ucenjuju i odugovlace jer znaju da je vecina ovog napacenog naroda dala poslednju crkavicu za auto.
Uvek kazem,ne dajte zadnje novce za auto.Bolje manji auto i slabiji,ali neka ostane nesto u banci u steku.Za nepredvidjene situacije.
Pricam o bilo kom osiguranju.Sve su to ista g....
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

sasha015 napisao:Uvek kazem,ne dajte zadnje novce za auto.Bolje manji auto i slabiji,ali neka ostane nesto u banci u steku.Za nepredvidjene situacije.
:plusone:
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

UNIQA osiguranje je bilo i u potrošačkom savetniku a vezano za registraciju vozila gde su ladno ljudima naplaćivali više cene, gledajući stare AMSS procene.

Posle toga što sam odgledao a i ovde pročitanog u velikom luku bi obilazio UNIQA osiguranje.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
ftj
Reactions:

Post od ftj »

@sasha015

Pisala je i njemu procenjena vrednost međutim oni su njemu naprasno sračunali toliko veliku amortizaciju u roku od 5 meseci. Ne znam kako se završio slučaj(nije napisano) i verovatno da bi ih na sudu dobio ali kad znaš da se ovako ponašaju to je dovoljan razlog da ne uplatiš osiguranje kod njih pogotovo što znam da sa drugima(konkretno dunav) to nije slučaj. Ja sam sad na DDOR-u i po priči prodavca ja imam tačan raspon od početka do kraja godine na koliko teoretski može da padne cena al iskreno ne bih uopšte voleo da saznam da li će to ispoštovati.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Nešto tu debelo ne štima, za procenu cene merodavan je katalog AMSS, a on za 5 meseci ne može drastično da se izmeni.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Ima tu par zackoljica sa katalogom. Pomenuo sam u prethodnom postu da su meni davali sumanutu procenu vrednosti polovnog auta koja potice od toga sto je AMSS promenio katalog ove godine, i u novom katalogu nema mog modela tacno navedenog pa se uzima najblizi. Za taj najblizi, novonabavna vrednost je 17000 evra, pa ispadne da je moj auto sa amortizacijom sad pao na nekih 12k a ja ga platio 13k pre dve godine. Ovo za 5 meseci je suludo, ima tacna stopa po kojoj pada cena i ne moze nikako da toliko opadne za tako kratko vreme, to je cisto izdrkavanje osiguravajuce kuce.
Inace, amortizacija se gleda od momenta osiguravanja, a ako vam recimo ukradu auto, uracunace vam jos mesec dana tokom kojeg se ceka da MUP kaze kako nije nasao auto, cisto da vam isplate manje. Ima i fora da kad placas na rate, auto je osiguran od prvog do prvog, pa ako zakasnis sa ratom par dana i bas tad ti se nesto desi, tvrde da nisi bio osiguran. Sve u svemu, ludilo mozga...
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:

Post od jaksa »

Gledam upravo uplatnicu AMS kasko osiguranja, plaćam na rate, piše: dospeva do 10. u mesecu.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Ako mislis na ovo sto sam ja napisao, to zavisi od ugovora. Ja sam potpisao prvog i auto mi je osiguran do sledeceg prvog u mesecu, da sam osigurao 15-og bilo bi do 15-og sledeceg itd. Nije to neka zakonska odredba, nego prenosim sta mi je receno od strane nekoga ko je prodavao osiguranje, i ne vazi za sve kuce naravno.
sasha015
Reactions:

Post od sasha015 »

Ima zackoljica kada se placa na rate i treba paziti da se ne predje datum.Podsetnik u telefonu alarmira.

Uvek uplatim 2-3 dana pre dosspeca rate,nekad i 5 dana ako su neki vezani praznici(Nova Godina,1 maj....)
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Ajde da probam da vam objasnim zasto je tom liku osigurana suma (vrijednost na koju je auto procijenjen) mnogo niza od ponude za isplatu stete...

Evo uzecemo za primjer da ja osiguram tatinu C klasu koja vrijedi npr. 6000 evra na osiguranu sumu od 10000 evra, i ja pomislim kako sam ih dobro za*ebao, ako mi ukradu auto ja cu dobiti 10000 evra :mrgreen:
I sad nama ukradu auto ali eto mi se ne brinemo (cak nam je svejedno jer imamo kasko) i cekamo procjenu osiguranja... Kad oni nam nude 5000 evra, sad da nisam ucio o osiguranju i da se ne "razumijem" u to, ja bi dosao sa pricom kako je "XY" osiguranje bezobrazno, varaju ljude i sl. a i ja i oni znamo da moja C klasa ne vrijedi 10000 evra... Tako i za njegov BMW, bili mu neko od vas realno dao vise od 10000 evra za tog BMW-a? Tesko...

U uslovima polise pise, a ko jos cita uslove, da je osiguranje duzno da nadoknadi stetu u iznosu jednakom steti koja je pretrpljena i da osiguranik ne smije doci u situaciju da dobije visi iznos naknade od iznosa stete. Sto znaci da vam je osiguranje duzno da isplati stetu do realne cijene automobila a to sto ste ga vi osigurali na visi iznos (to se zove nadosiguranje) je ustvari samo povod da vi platite visu premiju kasko osiguranja...

Da ne bude da branim osiguranja, i sam kuburim sa njima oko nekih stvari, drugi dio problema je sto oni cesto idu na fazon "ako prodje-prodje" pa ljudima ponude neke smijesne cifre, nece da plate original dijelove nego salju na otpad i sl. To je problem na kojem mi trebamo raditi...

Kad uzimate kasko, obavezno dobro pretresti sve uslove i dobro pogledati sve ponude, mala sitnica na koju niste obratili paznju (npr. osiguranje tockova) moze vas skupo kostati ako se ne daj Boze osigurani slucaj dogodi... Trazite i gledajte da dobijene ono sto zelite, ako npr. necete stakla a hocete tockove, insistirajte na tome, nema kod jednih-ima kod drugih...

edit: sad sam vidjeo od kad je slucaj, ipak je tad Beamer vrijedio vise od 10-ak hiljada evra...
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Ne govoriš ti njima na koju cifru treba da se osigura već im doneseš fakturu ukoliko je nov automobil ili oni sami procene sumu osiguranja ukoliko je polovan. Ako su ga oni pri sklapanju ugovora procenili na tu sumu oni su i po tom osnovu naplatili godišnju premiju a malo je jajarski da 5 meseci kasnije procene skoro 50% te vrednosti.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:

Post od jaksa »

Ne priznaju fakturu već katalog AMSS.
Moja Honda npr je imala akcijusku cenu od 15 i nešto hiljada evra, ali po katalogu je 17k.
Odgovori