Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Re: Ne brže od života!

Post od H4wkeye »

:glavomuzid: :glavomuzid: Nikad necu da razumem ljude koji sedaju pijani za volan, a tek ne mogu da razumem one koji imaju po 2.0 - 2.5 promila. Pa oni jedva stoje, a kamoli da voze auto. :ccc:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

A taksi je džab džaba. Njima je problem taj taksi jer su verovatno svaki dan pijani, izvuku se na sudu, i tako u krug dok nekog ne ubiju, onda je malo teže izvući se.

Ja znam neke ljude kojima je normalno stanje 2 promila, čak ne znaš da je pijan. To je strašno.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/371416 ... dozvoljene
Auto-moto savez Srbije ispitao je vidljivost i refleksiju stubova buduće naplatne rampe na autoputu Novi Sad - Beograd, u koje su u februaru udarila dva automobila. Vidljivost stuba je sedam puta manja od standardne, a refleksija svetlosti je 500 puta niža od minimalne.
Slika
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

:glavomuzid: :glavomuzid: No comment. Sad ocekujem Drobnjaka da kaze kako samo corav ne bi primetio refleksiju od 0.3.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Ne mora Drobnjak, imas ovde na forumu dvocifren broj clanova koji bi to rekli.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

AcaKayak napisao: Sto se tice toga da se Dragan trkao na autoputu s nekim, posto sam sada video oko cega je rasprava i nastala, nemam nista protiv toga, smatram da auto put i sluzi za takve stvari... Znam da se nece sada mnogi sloziti sa mnom, ali svakako je bolje iziveti se tamo gde manje ugrozavas druge nego tamo gde ce svaka tvoja greska nekoga kostati...
Želim prvo da naglasim, da nisam ni ja svetac i da znam i šta znači kazaljku obrtomera držati u crvenom, ali se sa ovakvim izjavama ne mogu složiti. Ne zato što priča o trkanju već zato što nema tog puta kod nas koji služi za te stvari. I ne može se reći da se na autoputu manje ugrožava, jer i na autoputu ima drugih učesnika u saobraćaju, a razvijaju se velike brzine i lako se izgubi kontrola. Iako ja naša strana prazna, lako se preleti na drugu stranu.

Slika Slika Slika Slika

Sa moje tačke gledišta, isto se ugrožava svugde, ako čovek ne zna da se kontroliše i ide preko svojih i mogućnosti automobila.

I nije baš pametno hvaliti se, niti komentarisati kako se neko trkao. Ne zaboravite da forum javan i da svako može ovo da pročita.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

ja sam izgleda malo pogresno shvacen, nisam se trkao vec jedanput ubrzao do nepuhin 200kmh na potpuno praznom delu autoputa... samo to... sve ostalo vreme sam vozio u ogranicenju, iz milion razloga...
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

H4wkeye napisao::glavomuzid: :glavomuzid: No comment. Sad ocekujem Drobnjaka da kaze kako samo corav ne bi primetio refleksiju od 0.3.
Texonja napisao:Ne mora Drobnjak, imas ovde na forumu dvocifren broj clanova koji bi to rekli.
Evo ja se dobrovoljno javljam da sam izjavio da bih primetio...
Kad ste poslednji put prosli ovim putem?

Da bi prosli dosli do dela kolovoza gde se nalaze stubovi morate da usporite, nebitno da li idete 120 ili 300, a kad vec skontate da ste zbog necega morali da usporite onda mozete da skontate i da trebate makar u narednih par stotina metara obratiti paznju na sta nailazite, jer vas znakovi sigurno nisu obavestili da treba da usporite zbog sezone parenja macaka...

Nista vam ne znaci "Las Vegas osvetljenje" ako vas stigne umor i padne koncentracija...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

:bravo: Gagi, a kako da vidis sve to kad je maglustina? Ne vidi se prst pred okom dok se ne priblizis na 5m, a tada je vec kasno i da ukocis sa 20km/h a ne sa 50-60 itd.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Dragane, ti si se našao kao primer, jer je priča potekla nakon tvoje izjave, ali pričamo generalno o svima koji misle da je na autoputu opuštenije voziti brzo nego u gradu.

Gagi, prošle nedelje kad smo prošli bilo je osvetljeno valjano, jer su napokon uradili kako treba i sad se prilaz tom delu vidi sa više od kilometar razdaljine, po vedrom vremenu. Plus je osvetljenje na tom delu puta proradilo.
Ranije nije bilo ni osvetljenja niti je prilaz bio uređen tako da je sve vidno obeleženo, da postoje blinkeri i da se vozi jednom trakom, te moraš da smanjiš brzinu. Ranije si vozio par kilometara, mrak, ništa nigde se ne vidi. AMSS je samo potvrdio tvrdnje stručnjaka da stubovi nisu pravilno ofarbani tj. nisu ofarbani reflektujućom bojom, već samo običnom crveno-belom. Preko dana, kad se lepo vidi, to je sasvim ok. Ali noću i u uslovima slabe vidljivosti, svakako da nije dovoljno. Da je stavljena odgovarajuća boja, od svetala bi se makar reflektovalo pa bi bilo lakše primetiti.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:

Post od Gaginh0 »

Ma ok, ne volim ja da se raspravljam bezveze jer svako tera svoju pricu.
Uglavnom stoji do toga da jedan prosecan, proracunat i obazriv vozac moze da nasluti sta ga ceka, pogotovo sto zivimo u Srbiji, pa nas ne treba iznenaditi da posle stubova dolazi zid...

Slika
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Svako moze da ima lagodan stav u vezi bilo kakve opasnosti dok se ne desi nesto lose njemu ili nekom bliznjem. Dobro je ako to covek shvati pre loseg dogadjaja. Ako postoji sansa da makar 1% vozaca nemaju dovoljno dobru percepciju da bi primetili te betone na bezbednoj razdaljini, ofarbaj ih brate da sijaju na kilometar. Nema te farbe koja je skuplja od necijeg zivota.
Ne pisem ovo zato sto je to drustveno korektan stav, nego zato sto zaista zaista to mislim.

sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:

Post od Gaginh0 »

Vec par dana pada kisa, na delu Futoskog puta kod Univera su toliki vagasi da ja sa mojim 17" idem 30-40km/h, i sta sad da radim... Desna traka od centa Veternika do JGSP je takodje u vagasima... Ne mogu da idem da betoniram tamo ili kopam odvode, a shvatio sam to pre nego sto je neko pogunuo... Ustvari sinoc je pogunula devojka... (izvinjavam se na sarkazmu, devojka je imala samo 22 godine, ali eto...)

EDIT: a zaboravio sam da posle tih vagaša pred semafor dolaze "vagaščine" sa 10tak cm vode u njima, ako pokusas da ih izbegnes naicices na brda i doline, nekada sastavni deo tog dela asfalta, a sada tempirana bomba...

Slika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Statistika je neumoljiva a ona govori da će se nesreća mnogo češće desiti u gradu nego na autoputu. Druga je stvar što su nesreće na autoputu po pravilu žešće pa to izgleda strašno ali činjenice su da je mnogo bezbednije prekoračiti 20-30 na autoputu nego 20-30 u gradu.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Boga mi,prosle godine sam par puta nailazio na te stubove i mogu reci da uopste nije svejedno...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odgovori