320d za Q5

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Re: 320d za Q5

Post od Scuderia »

http://www.youtube.com/watch?v=fJJbVS0SbYM

Uzmi Q5. Ti si vec prelomio, vidi ti se 'po glasu' :D
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Ma prelomio je on i pre nego sto je kupio BMW3, samo su ovi iz WeltAuta ili Porschea ispali bezobrazni pa je poludeo i otisao u BMW salon.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Bas zato i kazem. ;)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

I meni se tako cini :)

Slazem se sa Markonijem za X1, ruzan je kao i GLK...

Tex, bas sad gledam dobro se drze cene polovnih Q5 u Nemackoj a i u Srbiji sto govori da ces gubitak na prodaji BMW-a vratiti kasnijom prodajom Q5ice.
Pogledaj ova dva...

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Neću da ulazim u to koji je ružan a koji je lep, ali sam imao prilike letos da se provozam u Q5 2.0TDI DSG quattro sa 177ks 2010. godište, u mnooogo dobroj opremi, i mogu samo da kažem da onaj auto nema veze sa SUV-om, tj. bar sa mojom predstavom o istim, ali priznajem da nisam probao BMW 3 ili nešto slično, ide ludački, puni bez prestanka, nečujan je i udoban, i krivine mu ne smetaju uopšte, sve u svemu, imaš osećaj da je ceo auto napravljen od jednog komada gvožđa i taj osećaj mi je fenomenalan.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Citiracu jednog internet-frienda koji poseduje i e90 kao moj i X1, a inace iz Nemacke je:
"X1 preskoci, to je sve sto mogu da ti kazem za njega. Q5 je mnogo ozbiljniji auto, nisu za poredjene, a i u X1 su N47 dizeli... Malo ce ti nedostajati upravljivost i BMW-ov fazon voznje ali ces imati daleko upotrebljiviji automobil za sve sto tebi treba... X1 ne znam zasto postoji uopste, meni je on za taj novac uzasan, unutra skripi kao da nije nemacki auto, voznja nije losa, ali je daleko od e90..."
** covek je fan BMW-a vec 20+ godina i izmenjao ih je dosta, pa zato tako pise i zato njegove reci imaju vecu tezinu kada on kaze za neki BMW da mu je bezvezan (a jos ga pritom i poseduje)

Inace mi nije ruzan, ali taj auto bi mi opet bio kompromis. Opet bi onaj crv nastavio da zivi u glavi, tako da je to onda bas bacanje para, jer ostaje i crv i gubitak na prodaji skoro novog auta.

... i jeste, prelomio sam bio ranije da uzmem Q5, ali nisam jer se izjalovilo. Znam da je na putu mnogo losiji nego "dreier" i da moze samo da se naguta prasine Bavarcu, ali sto se tice ljuljanja tu bas nisam ubedjen. Provozao sam Q5 jedan krug pre 2 godine i nisam imao utisak da sedim nesto posebno visoko, niti da se auto naginje u krivini. Narocito mislim da quattro tu odradjuje posao da taj auto prolazi kroz krivine prilicno glatko.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Lepo ti kaze prijatelj :)
Moj kum vozi 120d koji je skoro uzeo i zali se na probleme sa automatikom.
On je inace takodje veliki BMW fan ali sad je poceo malo da se hladi.
Texonja napisao:Znam da je na putu mnogo losiji nego "dreier" i da moze samo da se naguta prasine Bavarcu.
Koliko sam shvatio, tebi je kao racionalnom porodicnom coveku ova prednost trojke zadnja na listi prioriteta tako da...
Nisi klinac da se przis na driftovanje, paljenje guma i "opasan" izgled.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Floyd, ti vec poceo da kacis oglase, da me "zenis" :) , a ja jos vencan za BMW-a. Mislim da je najveci problem u ovoj prici sto se kod nas ovakvi auti tesko prodaju, narocito za kes, a ako nadjes nekog za zamenu, onda taj gleda da te uceni samo tako.
Cekam da se otopi ovo belo govno pa cu sesti u BMW i otici da vidim kako stoji stanje na terenu oko zamene, a bogami i da slikam moj auto pa da ga izrokam u oglase. Do tada mozemo samo da pricamo i pricamo i pricamo... :pardon:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ma onako sam zakacio, bez veze posto i sam ponekad pogledam ponudu :)

Takav auto se za kes relativno tesko prodaje i u CH ako ga prodaje privatno lice.
Nemam ja nameru da te lozim na brzopletu zamenu, narocito sto imam misljenje da se nov auto vozi najmanje 5 godina pre prodaje dok je sve ostalo neracionalni gubitak para.

Opet s'druge strane, ti si prakticno resio da zamenu odradis u nekom narednom periodu pa ti zato dajem informacije :)
I da, stavi lepo auto u oglase, stavi lepu cenu (min 29ke) pa cekaj :)
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Cisto okvirno, koliko su 320d i Q5? O kakvom se gubitku govori, 500 ili 5000e?

Weltauto zna da zakine cenu. Sicno je kao i ti drug dobio ponudu za A4 star godinu dana - placen 28-29000, budili 16-17. Opet, stric je tamo kupio VW Pola starog pola godine sa 9000km za 10% manju cenu od novog. Slobodno se raspitaj tamo za Q5.

Ako ti se neki Audi dopadne posalji mi na pp broj sasije da ti proverim.

Meni je najzaniljivije kako tebe dobro sluzi Golf 4 i kako si zadovoljan sa njim :bibip:
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Za mog 320d ne mogu da kazem koliko kosta posto ga trenutno nema u oglasima ni slicnog. Nov je placen 31k , dok je po redovnom cenovniku 37k sa losijom opremom, ali je popust bio zbog izlaska novog modela. Mislim da trenutno nemaju tu akciju, mada nisam siguran. Ne znam ni ko bi sada hteo da uzme nov E90 kada sizlazi potpuno novi model sa trake za par meseci.
Nov Q5 u nekoj klot opremi je preko 35k, mozda 37-38k, a da bude pristojan je oko 40-42k. Ako gresim i ako neko zna aktuelne cene, neka me ispravi.

A sto ti je interesantno da me dobro sluzi Golf 4? Neka ironija na racun VW-a ili naprotiv? :)
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Ne, nema ironije. Nisam protiv VW, volim sve marke - samo da je pouzdan i lep, "samo" to.
Nego prosto, kad neko ima BMW3, nov, placen za nase pojmove velikih 31000e, a kad mu voznja Golfa 4 TDI, starog pretpostavljam 10 godina, zavrsava sve potrebe, i ne predstavlja problem, to je za pohvalu - i auta i vlasnika. Drug ima "cetvorku" TDI, model za neki jubilej VW, oko 130ks, auto je boles'! Ide fenomenalno, trosi malo za ono sto pruza na tockovima, nista vise ne bih dodao.

Kazu da 15-20% pada cena autu posle godinu dana, ako je sve ispravno i ako nije bio havarisan.
Tom logikom tvoj BMW 3 bi kostao oko 25000e.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

steva_anya napisao:Ne, nema ironije. Nisam protiv VW, volim sve marke - samo da je pouzdan i lep, "samo" to.
Ja sam ranije bio drugaciji, ali sada iako sam "Svabofil" imam kod svakog proizvodjaca barem 1-2 modela koje bih rado vozio, od Italijana, Francuza, Amera, Nemaca, pa do kosooke bratije.
Tom logikom tvoj BMW 3 bi kostao oko 25000e.
Ako uzmemo 31k kao realnu cenu u trenutku kupovine, onda je tako nekako tom racunicom, ako je ta racunica vazeca kod nas u Srbiji. Ili je racunica da kada prodajes godinu dana star auto onda ide -20% , a kada kupujes onda ide na taj koji uzimas svega -5% , jer "to ti je kao nov" :kafa:
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

tex, prodas mi golfa :pardon: :rofl:

kazem ti gore, menjaj glavu za glavu, +0000 km, 50.000km, pa i vise nije nista za q5, a ne gubis na keshu...

meni je poenta, ako vec menjas ovako rano, da ne izgubis u lovi nego u kilometrima...

i da meni je i q3 dobar

http://www.youtube.com/watch?v=x_DWfMyD98I
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Offtopic

Carbuyer ima odlicne video review-e, pokazu sve one sitnice koje u klasnicnim testovima niko ne gleda i ne prikazuje. U 5minuta review-a pruze odlican pregled svakog segmenta automobila.
Zaključana tema