Imali smo, nismo znali

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Re: Imali smo, nismo znali ...

Post od Gaginh0 »

Blok brate, Brooklyn brate! :D

Pa ne znam, posto u NS ima ista picerija/kafic/restoran i mladji je 3 dana od Boga, tako da sam mislio da je to mozda ta Atina :)
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

snork napisao: Što se tiče drugog prospekta, štampan je u Nemačkoj, navedeni su distributeri širom naše socijalističke domovine :) i pominje se TAS. Da li je sve Golfove na koje se prospekt odnosi proizvodio TAS? Pretpostavljam da jeste, jer je reč o klotarama :mrgreen: i ne pominje se bolja oprema i motori.

Da li neko zna kako su se u to vreme kretale cene ova dva vozila?
Iako je staro pitanje, TAS je proizvodio samo 1.3 benzinac sa 4 brzine bez oznake opreme, tj ,oprema je TAS.
Originalni nemacki je bio C, CL, GL, GT ( u CH GTX) nivoa opreme a imao je razne motore od 1.3 do 2.0 ukljucivo i benzinski sa punjacem (G lader).

Znam za varijantu GT TD (1.6, 70KS motor) koja je kostala 44.000 DEM kod nas (uracanata carina i porezi) sa popustom za placanje odjednom uz dodatnu opremu klimu, servo volan, menjac sa 5 brzina i zatamljenim staklima. Ovo znam iz prve ruke za auto uvezen 1989. godine.
TAS i original su samo po izgledu bili slicni, sve ostalo je potpuno drugacije sto se kabine tice od materijala do paketa opreme.

U isto vreme u Nemackoj je za 35.000 DEM mogao da se kupi Mercedes E klase (124).

U to doba carina +porezi (savezni, republicki, opstinski) je bilo 78% za motore do 1600 kubika, 141% za motore do 2.000 kubika a preko 2.000 kubika se ne secam osim da je bilo astronomski.

Uglavnom na cenu auta drzavi se poklanjao prakticno sa registracijom jos jedan auto po vrednosti.
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Moram da te ispravim za tas golfove, ako mislis i na golf2..

Oni su imali oznaku golf j, od jugoslavija, a u 1989i 1990 je postojala serija Cl sa 1.3 1.6 i 1.6 dizel,u

metalik sivoj, metalik trula visnja, bela boja. je bilo preko polovine proizvodnje...

Ta serije su imale modernizovan volan, i drugaciji font golf...

Taj golf diesel je kostao 17.000dem, i bio je dosta skup za ono vreme...

od 1988 nemacki nemaju leptir, a ovo su TAS serije bez leptira....
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Piros napisao:Slika

Jedna od stvari koja mi nedostaje na aerodromu je cuvena terasa odakle sam kao klinac voleo da gledam kako polecu avioni.
:plusone: Secam se kada je samo stari deo aerodromske zgrade predstavljao pristanisnu zgradu, i onu terasu kada se je moglo observirati :)

Evo slika kada je aerodrom Beograd bio gde je sada Airport siti.

Slika
Slika
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

sta je ovo dc 6
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Da, u medjuvremenu sam se prisetio. Tas-ova produkcija je bila model JX imali su pri kraju rada 1.3 benzin i 1.6 dizel.
Ovi CL,GL su bili uvozni sa konsignacije, drugacije su izgledali u svemu pocevsi od fonta, vrste laka, stofa i vrste sedista,pojaseva pozadi itd.
Cena je pocinjala od tako 16.-17.000 dem devizni deo plus jos 80% poreza,cak je sve moglo da se plati dinarima kada je postao interno konvertibilan.
GT modeli se nisu ni prodavali i SFRJ.

Imam negde brdo kataloga, cenovnika skoro svega sto se tada nudilo u prodaji sto kao domace sto kao konsignacija.
VW, Opel, Mercedes, Citroen,Fiat,itd u punom koloru.
Imam i Saab koji se nazalost nikada nije prodavao u SFRJ.

Mogu da pogledam tacne cene za 86/87 godinu iz Avtomagazina.

Picerija Atina piroske sa sirom. Mlecni restoran na trgu Marksa i Engelsa (N. Pasica danas) preko puta Robne Kuce. (Ferum) isto sjajna ponuda.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

DC6 ima 4 motora, ovo je Convair 340 ili 440 ne vidi se najbolje jer je sa prednje strane slikano inace oba smo imali u floti Yata od sredina 50tih.
Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Kako su se ranije kupovali strani automobili? Jel su postojali auto saloni kao danas(Grand Motors, Auto Cacak, Delta Motors itd) ili na neki drugi nacin? Mislim na period do neke 96. godine.

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Placevi znam da su postojali,a do pre par godina znam da su auto oglasi bili najpopularniji,pa mislim da i dalje jesu,jer nema mnogo kumpjuterski obrazovanih jos uvek...
A vec pre 96-e nisam siguran za autooglase :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 18:00

Post od Piros »

Kuzmanovic napisao:Kako su se ranije kupovali strani automobili? Jel su postojali auto saloni kao danas(Grand Motors, Auto Cacak, Delta Motors itd) ili na neki drugi nacin? Mislim na period do neke 96. godine.

Ako pitas za nove automobile onda je odgovor da. Danas su drugi uvoznici od onih koji su bili nekad. Zapravo od svih marki mislim da je jedino Mercedes na istom mestu. Placevi sa polovnim automobilima nisu postojali, a prodavalo se na auto pijaci i putem oglasa.
Jedno vreme su se dugo cekala nova kola i po godinu dana, tako da je bilo slucajeva da se covek sit navoza i proda za vece pare nego nov :mrgreen:
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Da, mislio sam na nove automobilr. Hvala :pivo:

Korisnikov avatar
vlajko
Reactions:
Pridružio se: 15 Mar 2012, 11:59
Garaža: Honda Civic 1.4

Post od vlajko »

Sećam se da je Autokomerc 90-ih bio u Domu Sindikata.
A u Srpskih Vladara (ustvari bliže Terazijama) je bio zanimljiv salon u koji je mogao da stane jedva jedan auto.
Radili su po principu dovezu auto i stoji u izlogu dok ga ne prodaju, što je znalo da potraje. Uglavnom su to bili američki automobili.
Skoro svaki dan sam u prolazu do škole gledao da li je stiglo nešto novo.
U sećanju mi ostao zeleni kamaro. Valjda je najduže ostao.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

U Domu sindikata je bio Audi salon, a u hotelu Slavija VW. Oba je držao Autokomerc.
Korisnikov avatar
vlajko
Reactions:
Pridružio se: 15 Mar 2012, 11:59
Garaža: Honda Civic 1.4

Post od vlajko »

:doubleup:
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions: