Zastarelost pokretanja i vođenja prekršajnog postupka
Re: Zastarelost pokretanja i vođenja prekršajnog postupka
Nisu još. I dalje je u planu.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Aaa, pa ja znam procitao sam negde da planiraju da uvedu to, samo nisam bio siguran jer nisam mogao da se setim lepo.
A od kada treba da stupi na snagu to zastarevanje od 4 godine?

Saznaćemo kad usvoje izmene zakona.
Mene interesuje da li auto mozete da prebacite na vase ime ako se protiv vas vodi prekrsajni postupak?
Da ako nije proglašena fiktivna adresa tj vođenje postupka ne utiče na bilo šta drugo, međutim ako se ne odazivaš na pozive suda policija može da proglasi da ti je adresa fiktivna, a da bi to ispravio potrebna je potvrda da si se javio sudu.
Jel je isti slucaj i sa registracijom vozila?
Ok, znači moći ću da registrujem auto ukoliko nije proglašena fiktivna adresa? Kupio mi je tata neki auto a sutra bi trebali da ga registrujemo pa ne bih volela da se nešto iskomplikuje jer tata ne zna za prekršaj 

Upravo tako. Neće biti problema ukoliko nije proglašena fiktivna adresa.
Ok hvala vam puno, ostaje mi da se nadam da nije proglašena fiktivna 

Napravih negde u januaru 2012 godine saobracajni prekrsaj, tek mi je danas stigao poziv da se javim u policijsku stanicu.
Koliko sam do sada shvatio, apsolutna zastarelost nastupa 2 godine nakon pocinjenog prekrsaja?
Mene interesuje da li ja mogu opravdano da se ne odazovem pozivu jer ga niko nije urucio meni licno, postar je ocigledno poziv samoinicijativno ubacio u sanduce i otisao svojim poslom.
Drugo, policajac mi nakon zaustavljanja i objasnjavanja sta sam uradio nije pokazao nikakav zapisnik (njegov kolega u kolima je kao nesto pisao na papir) niti mi je ponudio da potpisem bilo sta. Da li to moze da utice pozitivno na moju odbranu?
Hvala unapred..
Koliko sam do sada shvatio, apsolutna zastarelost nastupa 2 godine nakon pocinjenog prekrsaja?
Mene interesuje da li ja mogu opravdano da se ne odazovem pozivu jer ga niko nije urucio meni licno, postar je ocigledno poziv samoinicijativno ubacio u sanduce i otisao svojim poslom.
Drugo, policajac mi nakon zaustavljanja i objasnjavanja sta sam uradio nije pokazao nikakav zapisnik (njegov kolega u kolima je kao nesto pisao na papir) niti mi je ponudio da potpisem bilo sta. Da li to moze da utice pozitivno na moju odbranu?
Hvala unapred..

- H4wkeye
Ako se ne odazivas, upisace ti fiktivnu adresu. Koji je prekrsaj u pitanju? Izem ti nase pravosudje vise od godinu dana im treba da procesuiraju prekrsaj 

Preticanje autobusa preko pune linije.
Al to je bio autobus blizu okretnice koji se nije pomerao neko vreme pa sam ga ja obisao zbog toga al to gosn policajcu nije bilo bitno.. Jedino mi nije jasno sto on meni tad nije ni tacno rekao sta je pisao niti ista, bas ono ofrlje odradjen posao sa njegove strane pracen recenicom "aj idi, mozda ti nesto stigne a mozda i ne"..
Pa planirao sam se odazvati, al s obzirom da postar to nije urucio vec rutinski ubacio u sanduce mislio sam sacekati sledeci poziv.. Mozda i skupim neke pare do tad hah..
Al to je bio autobus blizu okretnice koji se nije pomerao neko vreme pa sam ga ja obisao zbog toga al to gosn policajcu nije bilo bitno.. Jedino mi nije jasno sto on meni tad nije ni tacno rekao sta je pisao niti ista, bas ono ofrlje odradjen posao sa njegove strane pracen recenicom "aj idi, mozda ti nesto stigne a mozda i ne"..
Pa planirao sam se odazvati, al s obzirom da postar to nije urucio vec rutinski ubacio u sanduce mislio sam sacekati sledeci poziv.. Mozda i skupim neke pare do tad hah..

- H4wkeye
Stajao ne stajao, obisao si ga preko pune, a to jeste prekrsaj
Jel ti oni na licu mesta nisu dali nista, nego ti samo rekli to da ides pa ti mozda stigne nesto? Ja bih onda otisao u sud sa tim pozivom da vidim sta se desava i sta je tacno napisano. Pa onda mozes da vidis dalje sta i kako.