Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Re: Ne brže od života!

Post od aleksa »

Jel budu preko dana tu neke velike guzve!? :-|

Ja cesto idem tuda (kod ribe :D ) uvece oko 19,20h i posle oko 1,2h i nema zive duse!? :zbunjen:
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Sinoć sam imao takav maler da je to strašno. Odvezem klinca u 19h na trening ostavim ga i vratim se kući. Dođem ispred zgrade i kao po običaju da nađeš mesto za parkiranje moraš da imaš sreće, u prolazu vidim jedno mesto na početku parkinga ja idem dalje do moje zgrade nema mesta i treba da se vratim jedno 200m u rikverc, kiša pada zadnja šoferka zamaglila, ja baš vozio brzo u rikverc da neko nebi uleteo na to jedino parking mesto, Široka ulica ja gledam samo u bočne retrovizore, posle jedno 50m čujem jak udarac stanem istog momenta i prvo što mi je prošlo kroz glavu nemoguće da sam udario u neki auto, izlazim iz kola i imam šta i da vidim udario sam ženu pečaka, koja leži pored mojih točkova. Noge mi se odsekle i kad se nisam srušio podignem je vidim stade na noge i da je stavim u kola da je odvezem u hitnu, ona meni kaže ma pusti me dete u P.M kakav lekar idem kući sad idem sa posla. Okrete se žena kao da ništa nije bilo i ode, ja u šoku stojim još jedno 10 minuta pored kola ne mogu da dođem sebi. Udarac je baš bio jak jer mi je od udara polupano zadnje levo stop svetlo u malo je branik ušao unutra kao da se nosač iskrivio. Da bar znam koja je žena da idem da vidim šta je sa njom, sinoć sam bio sj...N totalno. Inače kod mene na parkingu generalno imamo problem što sa parkiranjem što sa pešacima, iako imamo lep popločan trotoar koji je osvetljen kolima ne možeš proći od pešaka koji idu ulicom. Žena je išla tačno po sredini ulice upala mi u mrtav ugao i nisam je video ja vozio u rikverc malo brže i umalo da bude nesreća, sreća u nesreći je što sam istog momenta zakočio inače bih prešao točkom preko nje jer je ležala tik uz moj zadnji levi točak.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Nadaj se da zena nece nista preduzimati jer mozes da upadnes u veliki problem.
Rikverc, ovakvo vreme, zamagljeno zadnje staklo, sve samo ne pametno... hebes parking mesto..
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja sam tako umalo udario čoveka u sred bela dana, suncano, sirok put. Isto gledao u retrovizore. Sreća nisam bio sam u kolima pa su me upozorili ovi na zadnjem sedištu.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Re: Одг: Ne brže od života!

Post od Sh@rance »

Po onom mraku, onakvom kijametu i od udarca verovatno da ne zna ni koji je auto udario. Ja sam nju podigao sa zemlje i ona je kao furija otišla. Jedino što mene toliko grize savest samo da vidim dali je sve u redu sa njom.

Tapatalk 2
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Post od djiuliju »

Kad je kisa i ovako sugavo vreme, ja cim sednem u kola odmah palim grejac zadnjeg stakla, i tako sprecim da se uopste zamagli staklo. Bas zbog takvih situacija, kad treba da se uparkiram negde. Ukljucujte to, ne trazi leba
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Danas sam konacno nasao onu zenu sto sam je udario sa kolima :glavomuzid: trazim je puna dva dana i konacno sam bio kod nje kuci malo pre, hvala bogu nije joj nista samo je malo ugruvana od pada i koja slucajnos majka od moje skolske drugarice. Na kraju je sve ispalo u redu mislim sa sretnim krajem.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

E sad zna koga ce da tuzi kad je neko od njenih poznanika nagovori.

sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

I šta radi drugarica, dal' te se seti ponekad ? :)
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Texonja napisao:E sad zna koga ce da tuzi kad je neko od njenih poznanika nagovori.

sent from my HTC Sensation
Po tvom komentaru mogu da zakljucim da bih ti cutao da si bio na mom mestu, da te nebih tuzila. Ja nisam takav hteo sam da se pojedem ziv dok je nisam nasao, da vidim dali je sve OK sa njom, hvala bogu nije joj nista da ima neki prelom ili bilo sta proslo je vec dosta vremena od toga, a sta ce biti dalje to ce mo videti, a vrovatno nece biti nista, a i ne znam samo kako moze da dokaze da je udario auto, mrak, niko nije video nema svedoka, nema preloma nema nista, nit je videla mene nit koja su kola kad sam je udario, bio sam kod nje na vratima zena zivi sama cerke joj udate, to je isto kao kad bih sad ja otisao u policiju i rekao udario me Texonija sa kolima i pobegao. Sta god da bude nije me briga bitno je meni da mi je pao kamen sa srca kad sam video da joj nije nista.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Po tvom komentaru mogu da zakljucim da ti nisi imao slicnih iskustava. :)
Pricam iz licnog iskustva, gde nisam bio kriv, nije bilo kontakta, dosla policija, napravila zapisnik, baba dala 3 izjave, sve razlicite i sve sulude (jednu policiji, drugu istraznom sudiji, trecu na sudu). Prvo nece u hitnu nije joj nista, posle je verovatno nagovorena ili je cula negde da mogu pare da se uzmu, pa je otisla i zalila se na povrede (dobila papir za lake telesne), pa posle 3 nedelje otisla opet kod lekara i pretpostavljam izmuckala da dobije papir za teske telesne povrede, navodno neka naprslina.
Morao sam da uzmem advokata, tuzio se 3 god, isao na 10 rocista minimum, oborili smo sve njene izmisljotine, sto saobracajne sto medicinske, ali sam platio skolu. Dobar i glup su rodjena braca.
Dakle u tvom slucaju - Udario si je? Ponudio pomoc? Ona nije htela, ustala i otisla. CAOOOO (tim pre sto si kriv, ne cackaj mecku)
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Ne brže od života!

Post od Saša »

Sve je dobro što se dobro svrši. Ima u ovoj zemlji ipak i puno normalnih i poštenih ljudi, a mislim da je to u ovom/tvom slučaju bilo na obe strane. Bilo pa prošlo, teraj dalje, šta da se radi...

Tapatalk
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Sh@rance napisao:Sta god da bude nije me briga bitno je meni da mi je pao kamen sa srca kad sam video da joj nije nista.
Svaka cast! :bravo: :pivo:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Svaka cast na postupku, ispravno si uradio, ovo nema veze sa pakovanjem i stelovanjem, ti nju jesi udario, svakom moze da se desi, srecom ovog puta bez posledica.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Svaka čast, tako i treba postupiti kako si uradio. Nema veze, neka tuži, šta god da je samo da je zdrava i čitava, mogao si da je ubiješ. Najvažnije je da je ostala nepovređena, a pamet u glavu sledeći put.

Inače, mene su parking senzori spasli više puta da ne zgazim nekog. Pešaci vole, a pogotovo starije žene, da se provlače između kola koja se upravo parkiraju u rikverc. Ajd da mi se desilo jednom, nego barem 50x. Desilo mi se i danas kada sam se okretao na ulici, dve babe hvatale dijagonalu između ulice i uključenja gde sam se okretao polukružno (iz 2x je moralo jer je ulica mala, a Alfa nema ajnšlag za pohvalu). Video sam ih sve vreme pa sam polako išao u rikverc, ali njih to nije omelo da priđu automobilu u pokretu da senzori počnu da pište.

Iz tog razloga imam naviku da kada puštam kvačilo dok sam u rikvercu sve vreme držim nogu na kočnici (ne pritiskam, samo je spremna). Korisniji su mi senzori zbog pešaka, nego za parkiranje.

Mnogo pešaka je nesvesno svojih postupaka, tako da morate da ih pazite. Ne treba vam u životu da zgazite nekog. Zamislite samo koliko je nemoguće videti malo dete ako se brzo vozi unazad, pogotovo pri smanjenoj vidljivosti.
Odgovori