E jebi ga sad Nikaragva, onda mogu i ja da kazem "zato sto je drzava to stavila u ugovor i tu je kraj rasprave sa njima".
Zasto naplacuju parking onda? Zasto naplacuju porez? Zato sto mora drzava od necega da funkcionise.
Ne pricam o tome ko je zakonski u pravu, niti smo ti ili ja advokati mobilnih provajdera ili drzave pa da se nadmudrujemo oko toga ko ima pravo na sta, nego ima li odluka smisla. Poslodavac ima pravo da ne produzi ugovor trudnoj zeni koja je na odredjeno vreme zaposlena (upravo je moja kuma pre par dana potpisala otkaz u pretskolskoj ustanovi gde su je teglili vec godinama na odredjeno vreme, a sada kad je trudna vise ne zele da joj produze ugovor). Po zakonu ima pravo, ali da li je opravdano, prvo ljudski, a potom i finansijski? Ljudski nikako, a nije ni finansijski sto je najgore, jer nece poslodavac iz svog dzepa da je placa, nego ce dobijati novac od drzave kao i svaka zaposlena zena na trudnickom bolovanju. Dakle, jedna neljudska odluka gde se otkaz daje sa nikakvim ili eventualno sitnim finansijskim razlogom.
Trojanac kao admin ima pravo da zakljuca svaku temu i brise postove, ali da li to ima smisla? Da li trenira strogocu i to radi samo zato sto mu se moze ili radi samo kada ima zaista potrebe i smisla? Stvari se rade kada na nesto imas pravo i kada to ima smisla (opravdanja). Glupo je raditi nesto samo zato sto ti se moze.