Polovan automobil do 3000e?
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Re: Opel Corsa ili Renault Clio?
ni meni se Megane ne svidja a i kilometraza je 99% lazna (10 godina star auto je u pitanju)... Clio je vec druga prica, mislim da ti ovako nesto treba, ja bi ga otisao i pogledao...
- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
Uopste ne mora da znaci da je kilometraza lazna, jer cim kaze da su moguce sve provere, verovatno se moze nesto saznati po broju sasije.
Megane je mnogo bolji auto od clia, vec ti rekoh to. Posedajte cetvoro u clio i krenite na put, pa ce sve da ti bude jasno. Da ne pominjemo lezanje na putu, bolju zvucnu izolaciju, kvalitetnije materijale itd
Megane je mnogo bolji auto od clia, vec ti rekoh to. Posedajte cetvoro u clio i krenite na put, pa ce sve da ti bude jasno. Da ne pominjemo lezanje na putu, bolju zvucnu izolaciju, kvalitetnije materijale itd
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Pa i mene vise malo vuce Megane. Mislim, onaj Clio je stvarno super primerak, ali, Megane je opet prostraniji i veci auto. Plus, on je 1.6 16v benzinac, a Clio je dizel. Licno vise volim benzince nego dizel. Ja prvo nisam ni video 1.5 DCI na onom Cliu mislio sam da je 1.4 benzin. 

megan=smece...bezi od tog
kupi klia sa manje od 90.000 i kupljen nov u srbiji
budi strpljiv i naci ces
ni slucajno auto iz uvoza, veruj mi, tast mi radio na carini
srecno!
kupi klia sa manje od 90.000 i kupljen nov u srbiji
budi strpljiv i naci ces
ni slucajno auto iz uvoza, veruj mi, tast mi radio na carini
srecno!
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
-Čarls Bukovski-
- H4wkeye
Hvala, ali sto ne auto iz uvoza? Mislim veliki broj automobila po placevima a i ovako je iz uvoza. Ako kupujes sa proverenog mesta, i uradis sve provere, mislim da nema oko cega brinuti onda.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Svi bi mi da uzmemo proveren auto, verovatno kupljen ovde, od najboljeg prijatelja, i to je normalno.
Ipak, nekada steknem utisak da se u Evropi automobili unistavaju, da niko ni mali servis ne radi, a kamoli da ga opere ponekad, te da svi do jednog prelaze bar 100000km godisnje... A sve u cilju kasnijeg izvoza u Srbiju, kako bi doakali nebeskom narodu. Naravno, neizbezno je da ga bar dva puta saviju oko bandere, pre prodaje. Logicno je da dolazi dosta izraubovanih automobila, cesto i havarisanih, jer niko nece prodati dobar auto za 1000€, i daleko od toga da mislim da nam dolaze pretezno sjajni automobili, ali rekao bi covek da je 99% njih ispustilo dusu... Sa druge strane, vecina onih (koje znam) koji voze uvezene polovnjake nisu nesto zavijeni u crno. Ima slucajeva gde su neki imali velike troskove (mada sam uglavnom cuo takve price, niko iz bliskog okruzenja), skuplje od samog auta, ali je to procentualno mnogo, mnooogo manje od onoga sto bi se ocekivalo po tome kakva atmosfera vlada po pitanju uvoza automobila.
I dalje ne mislim da je uvozni polovnjak najbolje resenje. Ali ne mislim i da sve ono sto za dlaku izbegne presu zavrsi u Srbiiji (i okruzenju). Ustvari, verovatno zavrsi, ali pretekne i nesto (ne bas malo kao sto se prica, pa treba utrositi bar dve godine traganja i dosta srece za "pravim" polovnjakom) dobrih automobila.
Ipak, nekada steknem utisak da se u Evropi automobili unistavaju, da niko ni mali servis ne radi, a kamoli da ga opere ponekad, te da svi do jednog prelaze bar 100000km godisnje... A sve u cilju kasnijeg izvoza u Srbiju, kako bi doakali nebeskom narodu. Naravno, neizbezno je da ga bar dva puta saviju oko bandere, pre prodaje. Logicno je da dolazi dosta izraubovanih automobila, cesto i havarisanih, jer niko nece prodati dobar auto za 1000€, i daleko od toga da mislim da nam dolaze pretezno sjajni automobili, ali rekao bi covek da je 99% njih ispustilo dusu... Sa druge strane, vecina onih (koje znam) koji voze uvezene polovnjake nisu nesto zavijeni u crno. Ima slucajeva gde su neki imali velike troskove (mada sam uglavnom cuo takve price, niko iz bliskog okruzenja), skuplje od samog auta, ali je to procentualno mnogo, mnooogo manje od onoga sto bi se ocekivalo po tome kakva atmosfera vlada po pitanju uvoza automobila.
I dalje ne mislim da je uvozni polovnjak najbolje resenje. Ali ne mislim i da sve ono sto za dlaku izbegne presu zavrsi u Srbiiji (i okruzenju). Ustvari, verovatno zavrsi, ali pretekne i nesto (ne bas malo kao sto se prica, pa treba utrositi bar dve godine traganja i dosta srece za "pravim" polovnjakom) dobrih automobila.
Koliko para toliko muzike. Dobar auto kosta, bio on iz uvoza, iz Srbije, kupljen kod Turcina ili Nemca. Ljudi ocekuju od auta sa nekog placa u Srbiji da bude perfektan u svakom smislu, a da kosta manje nego isti u zemlji iz koje je uvezen. Moze, al' malo sutra.
sve receno...
zato sto je dovoljno da pogledas njihove sajtove sa cenama i ukapiras da NEMA dobrog automobila za male pare.H4wkeye napisao:Hvala, ali sto ne auto iz uvoza? Mislim veliki broj automobila po placevima a i ovako je iz uvoza. Ako kupujes sa proverenog mesta, i uradis sve provere, mislim da nema oko cega brinuti onda.
kako onda objasnjavas cene automobila na placevima?
e pa ja cu ti reci...ili se kupi havarisan za male pare pa se sredi jer je danas cela limarija na sraf ili je od plastike. delovi se kupuju sa sumnjivih otpada ciji su vlasnici kurdi, kazahstanci, albanci. ovo uglavnom rade pojedinci (kum iz nemacku) ili manji placevi.
ili se kupuje na angro tj na metar na licitacijama na kojima firme prodaju svoj izandjali vozni park. iz tih razloga se ovde periodicno pojavljuju samo isti modeli kao sto je bila najezda stare fiat pande, pa stilo, pa multipla, zatim fokus, fusion, jedno vreme je bila poplava megana itd.
kilometraze se vracaju za stotine hiljada kilometara. ovo je biznis velikih placeva i politickih mocnika.
ako ces da rizikujes ti rizikuj, ja sam ti rekao
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
-Čarls Bukovski-
- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
I kakve to onda veze ima sa tim sto kazes da je megan smece? Garantujem da nit si imao megana nit clio. Al tek da kazes
A ovo sto si rekao je tacno, al to vazi za svaki auto. Nema dobro a jeftino.
A ovo sto si rekao je tacno, al to vazi za svaki auto. Nema dobro a jeftino.
Nemojte čoveka zavlačiti. Neka kupi dobar auto i OK. Niti je garancija skup - dobar, ni jeftin - loš, ni domaći - dobar, strani loš, megan loš - clio dobar??
Nema tu pravila. Neka povede mehaničara koji radi Reno, i krene redom.
Najgore kupiti krša, ma koliko jeftin bio.
Glupa diskusija - strani auto ne valja?? Pa 80% su stranci u Srbiji!?
Prodavac prodaje, i uvaljuje, a na kupcu je da gleda šta uzima. Vazda bilo i ostalo.
Nema tu pravila. Neka povede mehaničara koji radi Reno, i krene redom.
Najgore kupiti krša, ma koliko jeftin bio.
Glupa diskusija - strani auto ne valja?? Pa 80% su stranci u Srbiji!?
Prodavac prodaje, i uvaljuje, a na kupcu je da gleda šta uzima. Vazda bilo i ostalo.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
- H4wkeye
Ja se slazem da nema jeftin a dobar auto. Koliko para toliko muzike sto kazu. Takodje, na pojedinim placevima verovatno uvoze i podmecu sve i svasta, i u to verujem. Medjutim, da sam u mogucnosti da kupim NOV auto, tu bi izbor bio veoma prost i lak, i uradio bih to za jedan dan. Ali, nov auto da kupim nemam, tako da moram uzeti nesto polovno, kao i dosta ljudi ovde. Smatram da do 4.000 evra moze da se nadje sasvim dobar polovan auto, koji nije stariji od 8-9 godina. Mozda gresim, ali ne verujem. Takodje za svaki polovan automobil, mozes da ga oteras u ovlascen servis ili u AMSS i da im das da urade kompletan pregled i dijagnostiku i sve to, i smatram da time moze mnogo da se otkrije o poreklu, delovima auta itd. Kombinujuci to, sa savetima odavde itd. smatram da se moze naci dobar polovnjak, da ce lepo da ide i da se ne kvari stalno.
I da me ne shvatite pogresno, ja se slazem sa svima vama i zahvalan sam na svim savetima koji su mnogo pomogli

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
U pravu si. Mozes naci dobar polovnjak za te pare. Samo strpljivo. Kad naidje onaj pravi, znaces.
WS & TT2
WS & TT2
Posetite www.garaza.rs !