Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od trojanac »

To je ok ako je tako. Raspitaću se još u VIP-u i Telenoru.

Ranije mi je VIP bio br.1 po ponudi, što paketa što telefona. Sad mi se čini da im se Telenor opasno približio. MTS i dalje nekako zaostaje, iz mog ugla.

Za 1820 din mesečno, u Telenoru dobijam 300 min + 1000 min u Telenor mreži + 1000 SMS + neograničen internet. Ne znam koja je to brzina neta, ali bitno mi je da radi, brzina nije presudna. Nadam se da je pokrivenost dobra, a kvalitet mreže je i dalje bolji nego kod VIP-a.
U Vipu imam Smart 1200 za 1990 din ili Smart 700 + dodatak 1GB neta za 1900 dinara.
Meni deluje da je Telenor paket bolji, a pogotovo mi znači neograničen internet jer povremeno mi zatreba i za laptop, van kuće, da nešto skinem ili pogledam.

Na kraju, u Telenoru bi uzeo Desire X za 9.000 dinara što je po meni najbolja ponuda u smislu cene koštanja paketa i odabira telefona.
Alternativa je LG L7 u VIP-u, uz Smart 700 + internet dodatak 1GB da bi cena telefona spala na 1.500 dinara.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

U MTS imaš 50% popust ako se ne varam.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ako ne uzimam telefon, a to kod mene nije slučaj.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

To "neograničeni internet" ima neku caku tipa "prvih xy MB je u full brzini, posle toga je neki minimalac". Raspitaj se za to. Kod svih operatera je tako uglavnom.

Sent from my Sirona C1 treatment center
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

To je mnogo bolje nego "prvih xy MB kako treba, posle toga 50din MB". Koliko znam kod MTS je ova druga varijanta gde te oderu ako prekoračiš.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Da,tako je,ali u MTS-u dobijes dosta vise minuta,negde oko duplo vise,a realno ti silni gigabajti su fiktivni,jer ih ni 2% korisnika ne potrosi :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Mislim da je bezveze I jedno I drugo. Ja koristim vip smartove gde mi trecina paketa sluzi na net I taj sistem mi savrseno odgovara

Sent from my BlackBerry using Tapatalk
Korisnikov avatar
vlajko
Reactions:
Pridružio se: 15 Mar 2012, 11:59
Garaža: Honda Civic 1.4

Post od vlajko »

64/32 kbps je brzina kad istekne paket, što je dovoljno za vremensku prognozu i mail i da se pregura do kraja meseca.
2004 godine sam prešao na postpaid jer je gprs bio besplatan, a bio je te brzine.
I ja sam sad u fazi kupovine novog telefona.
Još me odlično služi HTC HD2 evo skoro 3 godine, ali je Win 6.5 koji je na njemu totalno pregažen vremenom.
Sad se dvoumim između većeg telefona (S3 ili Note II) ili manji tel + tablet. (Desire X + Asus Nexus 7).
Ova druga kombinacija mi je i jeftinija.
Jel ima neko neki drugi predlog?
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Re: Одг: Mobilne telekomunikacije

Post od sasa lbg »

Ma treba svake 2 god menjati mrezu..ko da vise i jeftinije njegov si!
Meni je aparat koji mogu na mrezi dobiti presudan,nemam vise nameru da ikada kupujem aparat.

HTC
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Problem sa podacima kod MTS-a je što su bezobrazno skupi kad izađeš iz paketa - ako je npr. youtube video velik 50MB to te košta 2500din! I sad zamisli uzme ti dete telefon da se malo zeza, pogleda par crtanih na youtube... Sa druge strane ako potrošiš minute - koliko treba da pričaš da bi napravio toliki račun?
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Nisu samo MB, vec su i minuti vraski skupi kada se izadje iz onoga sto daje paket.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

@Vlajko

Za taj HD2 mozes da dobijes solidnu cifru, drze cenu kao nenormalni.

Ja ne mogu da nosim veliki telefon te sam uzeo Nexus7 uz dva manja telefona koje menjam po potebi. Bez obzira na velicinu, telefon je telefon a tablet je tablet, bar jos neko vreme dok Note ne predje 7"

Sent from my BlackBerry using Tapatalk
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

trojanac napisao:Za 1820 din mesečno, u Telenoru dobijam 300 min + 1000 min u Telenor mreži + 1000 SMS + neograničen internet. Ne znam koja je to brzina neta, ali bitno mi je da radi, brzina nije presudna. Nadam se da je pokrivenost dobra, a kvalitet mreže je i dalje bolji nego kod VIP-a.
U Vipu imam Smart 1200 za 1990 din ili Smart 700 + dodatak 1GB neta za 1900 dinara.
Meni deluje da je Telenor paket bolji, a pogotovo mi znači neograničen internet jer povremeno mi zatreba i za laptop, van kuće, da nešto skinem ili pogledam.
Fino deru tamo sa pretplatama.

Ajde u CH je skupo kao i sve ali u FR za 19.99e imas neogranicene pozive prema svim merezama i fiksinim u FR USA i Kanadi, neogranicene pozive na fiksnom ka 55 destinacija medju kojima je i SRB, neogranicene SMS i MMS kao i 3GB interneta.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ma koji video ima 50mb :D Gledam oko 20-ak videa mesecno,stalno sam na FB,instagram,B92,Blic,Foursquare,email i najvise mi mesecno potrosi Google Play,kada update-ujem stvari,oko 200mb :)
Treba da razumes da vecina mobilnih sajtova,kao i ypoutube aplikacija ne radi na istom sistemu kao na kompu,nego je sve za mobilni i velicine su daleko manje...

@Trojanac,MTS paket koji ja imam,kosta 1980 dinara,dobijas 600 minuta,1.500 poruka i 1.5GB interneta...
Inace,ti u Telenoru besplatni minuti za Telenor mrezu se trose tek kada potrosis ovih prvih 300 ;) To je po meni besmislica brutalna,to je bas malo minuta...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Ja sam u Telenoru i net prilično slabo radi. Krene na HSDPA/HSUPA, šta god, i onda me posle minut skida na EDGE. Naravno, nijednom nisam potrošio 'brze' megabajte pa me svejedno 'spušta' na EDGE, ali brzina mi nije neophodna pa tolerišem. Ipak, kad zatreba da se nešto brzo proveri, EDGE ume da smara.

VIP internet definitivno bolje/brže radi.
Odgovori