Fotografija
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:42
- Garaža: Suzuki SX 4, 1.5 16V; Fiat Punto 1.2 8V
Re: Fotografija
Pa ti si profi. 

- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Daleko sam ja od profi, ja sam samo napredniji korisnik fotografske tehnike i sa boljim poznavanjem fotografije. Ova dva sam namerno odvojio jer dzaba ti i da imas jos bolji aparat kada ne znas da komponujes kadar 

Ovo je kao kada bi pitao kuvara koje serpe koristi kad mu je hrana ovako dobraSvorci napisao:Je li Bajkeru, 'ajde priznaj koji aparat šetaš, kad pravi ovakve slike?

-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:42
- Garaža: Suzuki SX 4, 1.5 16V; Fiat Punto 1.2 8V
Zavisi ukus i od šerpe, jer nije isto inox ili emajlirano posuđe. Tako da ne znam šta je tu problem pitati za model? 

- profesorPROST
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50
- BAJKER
Re: Koji foto-aparat koristite?

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Veciti rekvizit 

Svorci napisao:Zavisi ukus i od šerpe, jer nije isto inox ili emajlirano posuđe. Tako da ne znam šta je tu problem pitati za model?
"...koji aparat šetaš, kad pravi ovakve slike?" - Ne pravi aparat slike, nego covek koji stoji iza trazila.
Nacin kako je receno je uvreda za fotografa (mada sam siguran da to nikako nije bila namera) , jer ce dobar majstor i sa budjavim aparatom napraviti sjajnu fotku.
I u pravu si, nije isto inox i emajlirano posudje, najlepse je iz zemljane posude (al i za to treba biti majstor svog zanata)

- BAJKER
Kada smo kod slikanja, pre par godina kada sam isao po Jevropi pitali me neki ljudi u turistickoj grupi sa kojima sam bio da ih slikam sa njihovim aparatom (neki olympus idiot sa naprednijim funkcijama nebitno) opalio sam par fotki jer su mi dali slobodu da se malo poigram sa njim, gledajuci sta su oni pre toga sve slikali i kako su slikalidoslo mi je dazuzazu napisao: "...koji aparat šetaš, kad pravi ovakve slike?" - Ne pravi aparat slike, nego covek koji stoji iza trazila.
Nacin kako je receno je uvreda za fotografa (mada sam siguran da to nikako nije bila namera) , jer ce dobar majstor i sa budjavim aparatom napraviti sjajnu fotku.

Kao i sa kolima, nekome koliko god brz auto da daš, biće sve brži, dok će se neko drugi slupati u prvoj krivini. U svakom slučaju je sa boljim alatom lakše raditi - ako znaš šta radiš.
Tapatalk HD
Tapatalk HD
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Kit objektiv 14-42mm na mom Olympusu E-420 mi pravi probleme od skoro. Jednostavno se zaglupi i neće da fokusira. Mislio sam da je do aparata, ali mi se sa drugim objektivom to ne dešava. Ne pomaže gašenje aparata, vađenje baterije i slično već samo da se sačeka pa u nekom momentu proradi. To je posebno izraženo kad je slabija svetlost, a u mraku gotovo da neće uopšte da radi.
Ima li neko takva iskustva sa objektivima i vredi li tražiti pomoć u servisu ili da tražim drugi objektiv?
Ima li neko takva iskustva sa objektivima i vredi li tražiti pomoć u servisu ili da tražim drugi objektiv?
Posetite www.garaza.rs !
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Popravljaju se objektivi, ali pitanje je isplati li se intervencija na takvom kit objektivu. Možda je bolje da uložiš u novi objektiv, po mogućnosti sa takvim rasponom koji će zameniti ova dva koja imaš.