Fotografija

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Svorci
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:42
Garaža: Suzuki SX 4, 1.5 16V; Fiat Punto 1.2 8V

Re: Fotografija

Post od Svorci »

Pa ti si profi. :D
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Daleko sam ja od profi, ja sam samo napredniji korisnik fotografske tehnike i sa boljim poznavanjem fotografije. Ova dva sam namerno odvojio jer dzaba ti i da imas jos bolji aparat kada ne znas da komponujes kadar :mrgreen:
Slika
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Svorci napisao:Je li Bajkeru, 'ajde priznaj koji aparat šetaš, kad pravi ovakve slike?
Ovo je kao kada bi pitao kuvara koje serpe koristi kad mu je hrana ovako dobra :)
Svorci
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:42
Garaža: Suzuki SX 4, 1.5 16V; Fiat Punto 1.2 8V

Post od Svorci »

Zavisi ukus i od šerpe, jer nije isto inox ili emajlirano posuđe. Tako da ne znam šta je tu problem pitati za model? :)
Korisnikov avatar
profesorPROST
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50

Re: Koji foto-aparat koristite?

Post od profesorPROST »

Rally fotograf :mrgreen:

Slika
Never Say Never Again
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

:kezo: Canon koji jos i nema neku zastitu od prasine i vlage jer je entry level od modela, vidi se da je prosao III svetski :kezo: Prijavljuje gresku u komunikaciji telo-objektiv, samo da ocisti malo kontakte i radice opet kao sat, vidim da je imao i udarac u staklo od displeja :ccc: Zali boze ja bi se pojeo ziv da mi je ovakav aparat :(
Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Slika
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Slika
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Veciti rekvizit :)
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Svorci napisao:Zavisi ukus i od šerpe, jer nije isto inox ili emajlirano posuđe. Tako da ne znam šta je tu problem pitati za model? :)

"...koji aparat šetaš, kad pravi ovakve slike?" - Ne pravi aparat slike, nego covek koji stoji iza trazila.

Nacin kako je receno je uvreda za fotografa (mada sam siguran da to nikako nije bila namera) , jer ce dobar majstor i sa budjavim aparatom napraviti sjajnu fotku.

I u pravu si, nije isto inox i emajlirano posudje, najlepse je iz zemljane posude (al i za to treba biti majstor svog zanata) :D
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

zuzazu napisao: "...koji aparat šetaš, kad pravi ovakve slike?" - Ne pravi aparat slike, nego covek koji stoji iza trazila.

Nacin kako je receno je uvreda za fotografa (mada sam siguran da to nikako nije bila namera) , jer ce dobar majstor i sa budjavim aparatom napraviti sjajnu fotku.
:D
Kada smo kod slikanja, pre par godina kada sam isao po Jevropi pitali me neki ljudi u turistickoj grupi sa kojima sam bio da ih slikam sa njihovim aparatom (neki olympus idiot sa naprednijim funkcijama nebitno) opalio sam par fotki jer su mi dali slobodu da se malo poigram sa njim, gledajuci sta su oni pre toga sve slikali i kako su slikalidoslo mi je da :( Posle jedno sat vremena vratio sam im aparat gde su ostali zabezeknuti, vele mi smo mislili da to ne moze da se uradi sa takvim aparatom, naravno neke stvari i ne mogu ali figurativno 99% je u rukama fotografa a 1% je do aparata.
Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Kao i sa kolima, nekome koliko god brz auto da daš, biće sve brži, dok će se neko drugi slupati u prvoj krivini. U svakom slučaju je sa boljim alatom lakše raditi - ako znaš šta radiš.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

:plusone:
Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Kit objektiv 14-42mm na mom Olympusu E-420 mi pravi probleme od skoro. Jednostavno se zaglupi i neće da fokusira. Mislio sam da je do aparata, ali mi se sa drugim objektivom to ne dešava. Ne pomaže gašenje aparata, vađenje baterije i slično već samo da se sačeka pa u nekom momentu proradi. To je posebno izraženo kad je slabija svetlost, a u mraku gotovo da neće uopšte da radi.

Ima li neko takva iskustva sa objektivima i vredi li tražiti pomoć u servisu ili da tražim drugi objektiv?
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Popravljaju se objektivi, ali pitanje je isplati li se intervencija na takvom kit objektivu. Možda je bolje da uložiš u novi objektiv, po mogućnosti sa takvim rasponom koji će zameniti ova dva koja imaš.
Odgovori