Mobilne telekomunikacije
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Mobilne telekomunikacije
Херој, u pravi si, ali meni ti minuti ništa ne znače. Ja retko kad pređem 150 minuta mesečno. Spucam dosta poruka, a net koristim umereno, znači nije mi uključen non stop. Ako uzmem paket sa neograničenim netom onda bi bio uključen non stop.
Desire X koji "gađam" u Telenoru je nešto povoljniji u MTS-u, ali skoro 200 dinara pretplate više mesečno, kad se sve sabere (pretplata x 24 + telefon) izađe da mi je skuplji MTS za 2.640 dinara na 2 godine.
Inače, ovo su sve navlakuše kad se pogleda. Retko ko potroši više od 50% nekog osrednjeg paketa. Ne računam ove srednjoškolce kojima je tastatura zalepljena za prste, a telefon za uvo. Nego ljudi uzimaju veći paket da bi uzeli bolji telefon.
Okreni, obrni, svi oni imaju tu neku računicu po kojoj dobro zarade od svakog ugovora, koliko god se nama to činilo povoljno u datom trenutku.
Desire X koji "gađam" u Telenoru je nešto povoljniji u MTS-u, ali skoro 200 dinara pretplate više mesečno, kad se sve sabere (pretplata x 24 + telefon) izađe da mi je skuplji MTS za 2.640 dinara na 2 godine.
Inače, ovo su sve navlakuše kad se pogleda. Retko ko potroši više od 50% nekog osrednjeg paketa. Ne računam ove srednjoškolce kojima je tastatura zalepljena za prste, a telefon za uvo. Nego ljudi uzimaju veći paket da bi uzeli bolji telefon.
Okreni, obrni, svi oni imaju tu neku računicu po kojoj dobro zarade od svakog ugovora, koliko god se nama to činilo povoljno u datom trenutku.
Posetite www.garaza.rs !
Ako je neko zainteresovan, ima jos jedna Lumia 920 na prodaju (ne prodajem ja). Potpuno ista kao moja, samo sto je ova potpuno nekoriscena i upakovana. Uzeta je na produzetak ugovora i nema sim lock. Cena je 410e, odnosno 500 chf plus slanje koje je oko 20e. Telefon ima i garanciju 12 meseci koja je ostvariva u CH...nisam siguran za druge zemlje jer je kupljena kod operatera a ne u Nokia shopu.
Ja moju za sad zadrzavam...bar do pojave S4-ke a Note ide najverovatnije na prodaju.
Ja moju za sad zadrzavam...bar do pojave S4-ke a Note ide najverovatnije na prodaju.
Poslednja izmena od Floyd u 19 Mar 2013, 16:46, izmenjeno 2 puta ukupno.
- džole
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 15:37
- Garaža: Nissan Qashqai 2025. Tekna plus 4wd
Ja sam, bato moj, u Mobtelu - Telenoru od 2003. i zadovoljan sam sa njima.trojanac napisao:To je ok ako je tako. Raspitaću se još u VIP-u i Telenoru.
Ranije mi je VIP bio br.1 po ponudi, što paketa što telefona. Sad mi se čini da im se Telenor opasno približio. MTS i dalje nekako zaostaje, iz mog ugla.
Za 1820 din mesečno, u Telenoru dobijam 300 min + 1000 min u Telenor mreži + 1000 SMS + neograničen internet. Ne znam koja je to brzina neta, ali bitno mi je da radi, brzina nije presudna. Nadam se da je pokrivenost dobra, a kvalitet mreže je i dalje bolji nego kod VIP-a.
U Vipu imam Smart 1200 za 1990 din ili Smart 700 + dodatak 1GB neta za 1900 dinara.
Meni deluje da je Telenor paket bolji, a pogotovo mi znači neograničen internet jer povremeno mi zatreba i za laptop, van kuće, da nešto skinem ili pogledam.
Na kraju, u Telenoru bi uzeo Desire X za 9.000 dinara što je po meni najbolja ponuda u smislu cene koštanja paketa i odabira telefona.
Alternativa je LG L7 u VIP-u, uz Smart 700 + internet dodatak 1GB da bi cena telefona spala na 1.500 dinara.
Imam paket Prenesi i Surfuj 500 i koristim Galaxy Note N7000 i internet mi stvarno šljaka fino, zadovoljan sam...
Tako da što se tiče internete stvarno ok šljaka. Nije neko ludilo ali sasvim je zadovoljavajući...
"Dobro znaj da uvek tu sam ja!" Stella Rossa di Belgrado
Evo malog poredjenja Lumie sa Note-om...
Prvo WP8 vs Android...WP je za mene svakako novina tako da mi je jos uvek nezgodan za koriscenje...nije tezak ali je UI drugaciji nego na Android-u ili iOS-u koji su jako slicni. Sve radi brzo i trenutno kao na iOS-u i nema onog stucanja kao na Androidu kad recimo hoces da pozoves nekog. Ovako posle jednog dana koriscenja mislim da je sistem dobro uradjen ali za sad mu ne vidim neku buducnost, pre svega zbog nedostatka aplikacija. One najpoznatije su dostupne i lepo rade ali recimo igre su slaba tacka...kome je to bitno. Nokia maps nisam jos isprobao pa ne mogu da ih uporedim sa Google mapama ali verujem da nisu mnogo losije. Surfovanje je definitivno za nijansu brze na Lumia-i...testirani na nekoliko stranica i svaki put je Lumia malo brze ucitala.
Sto se hardvera tice, wifi radi mnogo bolje na Lumia-i...desava mi se da Note recimo na terasi izgubi signal ili je jako slab a ovde super. Prijemnik GSM signala je takodje prilicno bolji, mada je tako uvek bilo sa Nokiama. Ekran je jako kvalitetan na Lumia-i, boje su lepe a slika ostra medjutim meni licno je mali...sta cu, navikao sam da nosim TV sa sobom
U zvuku prilikom razgovora, nisam primetio neke velike razlike. Slike i video sa kamere nisam jos uporedjivao al verujem da nisu lose a da li su bolje, videcemo.
Skype mi bolje radi na Lumia-i...slucajnost ili ne, ne bih znao.
Kvalitet izrade je kao sto sam napisao definitivno na strani Lumia-e ali svakako nije tesko biti bolji od Samsunga po tom pitanju.
Sve u svemu, sto se samog hardvera tice, tu kao i uvek sa Nokiom nema greske a sto se tice OS-a, mislim da je tu Android jos uvek u prednosti, pre svega zbog sire rasprostanjenosti, vise aplikacija kao i velike online zajednice koja stalno radi na optimizaciji...jes da ga cesto use*u i meni to nije bitno ali ima kome jeste.
Prvo WP8 vs Android...WP je za mene svakako novina tako da mi je jos uvek nezgodan za koriscenje...nije tezak ali je UI drugaciji nego na Android-u ili iOS-u koji su jako slicni. Sve radi brzo i trenutno kao na iOS-u i nema onog stucanja kao na Androidu kad recimo hoces da pozoves nekog. Ovako posle jednog dana koriscenja mislim da je sistem dobro uradjen ali za sad mu ne vidim neku buducnost, pre svega zbog nedostatka aplikacija. One najpoznatije su dostupne i lepo rade ali recimo igre su slaba tacka...kome je to bitno. Nokia maps nisam jos isprobao pa ne mogu da ih uporedim sa Google mapama ali verujem da nisu mnogo losije. Surfovanje je definitivno za nijansu brze na Lumia-i...testirani na nekoliko stranica i svaki put je Lumia malo brze ucitala.
Sto se hardvera tice, wifi radi mnogo bolje na Lumia-i...desava mi se da Note recimo na terasi izgubi signal ili je jako slab a ovde super. Prijemnik GSM signala je takodje prilicno bolji, mada je tako uvek bilo sa Nokiama. Ekran je jako kvalitetan na Lumia-i, boje su lepe a slika ostra medjutim meni licno je mali...sta cu, navikao sam da nosim TV sa sobom

Kvalitet izrade je kao sto sam napisao definitivno na strani Lumia-e ali svakako nije tesko biti bolji od Samsunga po tom pitanju.
Sve u svemu, sto se samog hardvera tice, tu kao i uvek sa Nokiom nema greske a sto se tice OS-a, mislim da je tu Android jos uvek u prednosti, pre svega zbog sire rasprostanjenosti, vise aplikacija kao i velike online zajednice koja stalno radi na optimizaciji...jes da ga cesto use*u i meni to nije bitno ali ima kome jeste.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Mape i navigacija bi trebalo da su jedna od najjačih strana tog telefona. Jel valja čemu ta City Lens aplikacija?
Mene interesuje integracija sa Windows 8 računarima, Office paket kako radi, prenos podataka, integracija sa Skydrive? Jel imaš PC remote aplikaciju, kako to radi?
Mene interesuje integracija sa Windows 8 računarima, Office paket kako radi, prenos podataka, integracija sa Skydrive? Jel imaš PC remote aplikaciju, kako to radi?
Za mape sam citao da su super ali nisam ih isprobao u praksi...samo sam pokrenuo app i video otprilike kako to radi.
City Lens jos nisam isprobao, danas nisam ni imao vremena da ga cackam puno, tek malo kad sam dosao kuci.
Sto se tice integracije sa PC-jem, ni to jos nisam isprobao...za sad ga cackam samo kao telefon
Win 8 nemam ali cu preko vikenda (mozda i pre ako stignem) dici jednu VM sa 8icom pa cu probati.
Sinhronizacija sa Live servisom je naravno odlicna...meni je to veoma bitno jer mi je tu glavna e-mail adresa.
Odgovori na pitanja stizu ubrzo
City Lens jos nisam isprobao, danas nisam ni imao vremena da ga cackam puno, tek malo kad sam dosao kuci.
Sto se tice integracije sa PC-jem, ni to jos nisam isprobao...za sad ga cackam samo kao telefon

Win 8 nemam ali cu preko vikenda (mozda i pre ako stignem) dici jednu VM sa 8icom pa cu probati.
Sinhronizacija sa Live servisom je naravno odlicna...meni je to veoma bitno jer mi je tu glavna e-mail adresa.
Odgovori na pitanja stizu ubrzo

- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
Koliko vidim jedina mana je manjak aplikacija? Bar za one kojima su bitne.Floyd napisao:Evo malog poredjenja Lumie sa Note-om...
Sto se hardvera tice, wifi radi mnogo bolje na Lumia-i...desava mi se da Note recimo na terasi izgubi signal ili je jako slab a ovde super. Prijemnik GSM signala je takodje prilicno bolji, mada je tako uvek bilo sa Nokiama. Ekran je jako kvalitetan na Lumia-i, boje su lepe a slika ostra medjutim meni licno je mali...sta cu, navikao sam da nosim TV sa sobomU zvuku prilikom razgovora, nisam primetio neke velike razlike. Slike i video sa kamere nisam jos uporedjivao al verujem da nisu lose a da li su bolje, videcemo.
Meni u januaru ističe ugovor u VIP-u. Imam opciju 6 meseci ranije da obnovim ugovor sa novim telefonom. U najvišem paketu doplata za 920 je 13-14000, a mesecno je oko 4000din pretplata.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Koristim prenesi i surfuj 500. Nisam zadovoljan. Internet je OK, mada retko i koristim mobilni internet, na poslu imam WiFi, kući imam WiFi, znači samo negde na "terenu" 
SMS imam po 2000 komada stalno, nakupilo, retko šaljem poruke. Voleo bih da ima neka opcija, da se to zameni nekako za minute
150 minuta je zaista malo, da se razumemo ja uopšte ne pričam puno, ali je izgleda došlo do izražaja ono zaokruživanje 60s+60s. Tako da mi tih 150 minuta sevne već oko 15-20og u mesecu, što je bedak, jer onda nakarikam još toliko koliko mi je pretplata.
Nekako imam utisak, subjektivan, da su mi minuti u telekomu trajali najduže.

SMS imam po 2000 komada stalno, nakupilo, retko šaljem poruke. Voleo bih da ima neka opcija, da se to zameni nekako za minute

150 minuta je zaista malo, da se razumemo ja uopšte ne pričam puno, ali je izgleda došlo do izražaja ono zaokruživanje 60s+60s. Tako da mi tih 150 minuta sevne već oko 15-20og u mesecu, što je bedak, jer onda nakarikam još toliko koliko mi je pretplata.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Vidi se da nemaš klince...Xepoj87 napisao:Ma koji video ima 50mbGledam oko 20-ak videa mesecno,stalno sam na FB,instagram,B92,Blic,Foursquare,email i najvise mi mesecno potrosi Google Play,kada update-ujem stvari,oko 200mb

Ovo "neograničen internet" uzmite sa velikom rezervom. Brzina koju imate posle potrošenih megabajta po full brzini veoma mala, dovoljna recimo samo za funkcionisanje Tapataka ili nečeg totalno nezahtevnog. You Tube zaboravite, sajt B92 se preko njihove aplikacije recimo otvara, ali na jedvite jade i moraš čekati da se učita... Za mail dovoljno, ali opet vrlo sporo i uz čekanje.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Tebi treba neki drugi paket onda. Ili koliko sam shvatio bio bi ti dobar smart na vipu.nikaragva napisao:Koristim prenesi i surfuj 500. Nisam zadovoljan. Internet je OK, mada retko i koristim mobilni internet, na poslu imam WiFi, kući imam WiFi, znači samo negde na "terenu"

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Re: Одг: Mobilne telekomunikacije
Smart na vipu je po mom mišljenju najpošteniji. Jedan smart može biti jedan "minut",sms,mms ili megabajt. Pri tome ja gajbi koristim wifi, koristim viber i gtalk, tako da mi je najžalije da iskoristim za sms. Inače imam paket 1100 smart i izdrži mi ceo mesec i 1100 dinara mi je pretplata.
Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
žena može biti sa sela a auto mora iz nemačke
Zavisi kako se gleda...
Ja za 2.000 dinara imam 600 minuta,1.500 poruka i 1.500 mb...
U Vipu,samrt 1200 kosta isto 2.000,a za te pare dobijem samo 1.200 mb bez minuta i sms-ova ili kako god da raspoledis,dobijes brutalno manje nego na drugim mrezama...
DA bi njihov paket bio kao moj u MTS-u,morao bi da ima 3.600 smartova
Kako je to jeftinije?
Ima standard 700 u Vipu koji kosta 2.000 dinara i u njemu dobijas 700 minuta,700 poruka i 700mb... To je osim 100 minuta vise,dosta manje od MTS-a za iste pare...
Ja za 2.000 dinara imam 600 minuta,1.500 poruka i 1.500 mb...
U Vipu,samrt 1200 kosta isto 2.000,a za te pare dobijem samo 1.200 mb bez minuta i sms-ova ili kako god da raspoledis,dobijes brutalno manje nego na drugim mrezama...
DA bi njihov paket bio kao moj u MTS-u,morao bi da ima 3.600 smartova

Kako je to jeftinije?
Ima standard 700 u Vipu koji kosta 2.000 dinara i u njemu dobijas 700 minuta,700 poruka i 700mb... To je osim 100 minuta vise,dosta manje od MTS-a za iste pare...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Iz nekog mog iskustva, sto se tice celokupne usluge(koja nije sjajna ni kod jednog operatera):
1. Telenor
2.
3.
4.
5. VIP
6. MTS
Vip je manje vise izvikan, i oslanjaju se na jak marketing. Mnooogo losija usluga nego na Telenoru, narocito po pitanju neta
P.S: LMAO!

1. Telenor
2.
3.
4.
5. VIP
6. MTS
Vip je manje vise izvikan, i oslanjaju se na jak marketing. Mnooogo losija usluga nego na Telenoru, narocito po pitanju neta
P.S: LMAO!

What i do for the livin'? I live for the livin'.
Za sad osim toga, nemam druge zamerke.steva_anya napisao:Koliko vidim jedina mana je manjak aplikacija? Bar za one kojima su bitne.
Meni u januaru ističe ugovor u VIP-u. Imam opciju 6 meseci ranije da obnovim ugovor sa novim telefonom. U najvišem paketu doplata za 920 je 13-14000, a mesecno je oko 4000din pretplata.
Poznate aplikacije i igre su uglavnom dostupne ali je izbor generalno daleko manji nego za Android i iOS...posebno nema aplikacija mladih entuzijasta (meni licno ne treba ali ima kome je bitno).
B92 app ili Skype mi se npr. vise svidjaju na WP

Za Viber sam citao da ima nekih problema ali se kao razvija nova verzija za WP8...mada ja to ne koristim.
Jedina koja mi fali je Tapatalk.
U svakom slucaju ga isprobaj pa vidi...necu da ti kazem ni "uzmi" ni "ne"...telefon je tek dva dana kod mene i ne bih mogao jos da dam neki sud...za sad radi perfektno.
Inace, citam da ce S4 u LTE verziji (skoro cela Evropa) biti sa Qualcomm-ovim Snapdragon 600 procesorom, odnosno apsolutno istim kao u HTC One samo klokovanim na 1.9 GHz...nema tu nista od vece autonomije

http://www.sammobile.com/2013/03/20/you ... he-answer/
Re: Одг: Mobilne telekomunikacije
Heroj recimi da li si uz taj paket uzeo i tekefon ili ti je to cena paketa kad si pretplatu smanjio na pola bez telefona?
žena može biti sa sela a auto mora iz nemačke