O presretačima
Re: O presretačima
@Grujic... mislis kazna od 6-30k i mesec dana bez dozvole za voznju od 160-200kmh na autoputu...
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
Za 170 na autoputu se ni u CH ne ide u zatvor ali je zato kazna pola tvoje mesecne plate plus 800 CHF.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Presretac
Kolona vozila preko pune = nasilnička vožnjaFloyd napisao:
Mene i kolonu automobila letos, preko pune linije na magistrali izmedju Cacka i Uzica pretice poluraspadnuti Megane Van
A na koliko leti dozvola za 170 u Švici?
@ADrei
Imaš od 160-180 i od 180-200, prvo je mesec dana i 3 boda, drugo 3 meseca i 6 bodova

1. Kao sto rekoh, to je bilo u HR.
2. Ja garantujem da je taj Viano stabilniji i bolje koci od vecine raspalih kanti koje se voze po Srbiji, posto ima 20ak hiljada km, sa Avantgarde paketom. Ne kazem da je to normalno, ali verujem da je taj Viano sigurniji na toj brzini nego raznorazni trkaci koji jurcaju Srbijom i misle da su najpametniji sa raspalim kantama od 20+ godina.
2. Ja garantujem da je taj Viano stabilniji i bolje koci od vecine raspalih kanti koje se voze po Srbiji, posto ima 20ak hiljada km, sa Avantgarde paketom. Ne kazem da je to normalno, ali verujem da je taj Viano sigurniji na toj brzini nego raznorazni trkaci koji jurcaju Srbijom i misle da su najpametniji sa raspalim kantama od 20+ godina.
Floyd napisao:
A kombistu koji vozi 190 bi odrao kao da je vozio auto 250
http://www.youtube.com/watch?v=QkwRF49QQYw
ali ako mislis da su kod nas kazne preblage, samo da ti recem da je kod nas plata coveka sa srednjom skolom od 15-25k din (ne racunam one koji rade u drzavnoj firmi sa srednjom skolom tu nikakva logika ne vazi

Poslednja izmena od sebekkg u 22 Mar 2013, 00:22, izmenjeno 1 put ukupno.
@Next
Vozio sam ja cesto kombije, izmedju ostalog i Vito teretnjak i znam koliko je ta kutija stabilna na velikim brzinama.
Letos me je u DE na autobahnu opasno nervirao jedan sa Sprinterom koji je konstantno isao 170 ispred mene...em sam hteo brze, em nista ne vidim ispred od glupave kutije...sklonio se tek posle par blicanja.
@Sebek
Nisam rekao da su preblage, vec po nacinu voznje na putevima u SRB sticem utisak da nisu velike ili se ljudi jednostavno ne plase murije.
Vozio sam ja cesto kombije, izmedju ostalog i Vito teretnjak i znam koliko je ta kutija stabilna na velikim brzinama.
Letos me je u DE na autobahnu opasno nervirao jedan sa Sprinterom koji je konstantno isao 170 ispred mene...em sam hteo brze, em nista ne vidim ispred od glupave kutije...sklonio se tek posle par blicanja.
Mislim da je 3 meseca.Grujic napisao:A na koliko leti dozvola za 170 u Švici?
@Sebek
Nisam rekao da su preblage, vec po nacinu voznje na putevima u SRB sticem utisak da nisu velike ili se ljudi jednostavno ne plase murije.
Poslednja izmena od Floyd u 22 Mar 2013, 00:29, izmenjeno 1 put ukupno.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Za preko 200km/h na autoputu, ide 14 kaznenih poena, 120 000 din, najmanje 8 meseci zabrane.
Upravo sam zato napomenuo koji je model u pitanju.Floyd napisao:@Next
Potpuno drugaciji u osnovi, fabricki nizi, vazdusno vesanje, diskovi velicine felne na prosecnom autu i svi moguci sistemi sigurnosti.
Obican Viano 2.2 i on vec nemaju veze kako se ponasaju na auto-putu, a kamoli teretnjak...
Opet kazem, ne opravdavam, ali da mi neko da da biram u njemu 190 ili u Stilu, izabrao bih kombi bez razmisljanja.
@floyd e jbg uvek ces imati takih budala, evo ja sam ranije cesto, a sada ne bas tako isao do crne gore u selo i malo do mora, barem 3 puta godisnje. i uglavnom ko je pravio picvajze su bili auta sa registracijama bg, pg, pv, bp. tako da nemoj to da te cudi, jednom me je jedan takav debil suvozac pljunuo dok je preticao jer sam isao po ogranicenju a nisam hteo da se sklonim da bi on prosao izmedju mene i auta koji ide u susret, a nije bio drzavni 

@Next
Dobro, za te napucane putnicke verzije ne znam ali opet mi nekako ne ide.
No nebitno...mislim da je tamo kazna za tu brzinu oko 250e sto i nije strasno za razliku od nekih evropskih zemalja.
Da se razumemo, je ni 20 chf ne volim da dam za kaznu...bas sam juce dobio jednu
Dobro, za te napucane putnicke verzije ne znam ali opet mi nekako ne ide.
No nebitno...mislim da je tamo kazna za tu brzinu oko 250e sto i nije strasno za razliku od nekih evropskih zemalja.
Da se razumemo, je ni 20 chf ne volim da dam za kaznu...bas sam juce dobio jednu

Poslednja izmena od Floyd u 22 Mar 2013, 00:45, izmenjeno 1 put ukupno.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Meni samo nije jasno sta vam vredi da pratite ko je oko vas ako oni mogu da snime sa neke malo vece udaljenosti.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
@Floyd jesi li ti malo zaboravio kako je ovde? Ko razmišlja o kazni ako može da se "dogovori" sa policijom.
Meni rekose da to vise ne prolazi jer snimci koje napravi presretac ne mogu da se brisu.
@Dragvorl
Pa snimi ali kao navodno treba da te prati i snima neko vreme
@Sebek
Onda procentualno ima mnogo budala.
Ja vozim magistralom prema Obrenovcu 100 na sat i pretice me Golf 2 dizel sa crnim oblakom dima iza sebe...ja ga lepo pustim i posle samo obidjem...sta drugo da radim kad je budala precenila svoj auto i svoje vozacke sposobnosti.
@Dragvorl
Pa snimi ali kao navodno treba da te prati i snima neko vreme

@Sebek
Onda procentualno ima mnogo budala.
Ja vozim magistralom prema Obrenovcu 100 na sat i pretice me Golf 2 dizel sa crnim oblakom dima iza sebe...ja ga lepo pustim i posle samo obidjem...sta drugo da radim kad je budala precenila svoj auto i svoje vozacke sposobnosti.
Poslednja izmena od Floyd u 22 Mar 2013, 01:00, izmenjeno 2 puta ukupno.
pa da. to je kao sistem da ti imas tendenciju prekoracenja, a ne da se zaletis pola minuta na 150-200, nego ga peglas fino. tako sam video jednom proletela pored mene jedna bordo q7 i peglala bas fino, ovi za njom su posle pola minuta prosli, stigose je dok si reko keks, bio neki a6 bas onako fin