Subvencionisani Fiat 500L Nacionale
Re: Sniženja i promocije ovlašćenih distributera
Ne verujem da oni plaćaju išta. To će jednostavno ići po toj ceni. A država se reklamira kako pomaže.
Pa kad ti ne placas nekome autoLaki021 napisao:Ne slazem se

Bez sale, to ce biti opasna klotara, koja i ne kosta vise od 11.000, tako da zaista mislim da nema tu nikakve "pomoci" od strane drzave
Pa nije to tako jednostavno, vrate se te pare u budzet momentalno. Takodje nije bas jasno kako je smanjena cena, verovatno malo fiat smanji profit, malo drzava iskulira namete i svi srecni. A zasto bi se mi sekirali sto ce to dovesti ostale prodavce u nepravedan polozaj 

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Kupcima je dobro, ali ipak treba malo misliti i na druge, pogotovo kada ste neka nazovi drzava.
Tako isto sutra mogu podici cenu zakupa ADSL linkova kod Telekoma i naterati sve da dignu cene, cime bi se svi korisnici prebacili na Telekom ADSL. Firme bi pucale, korisnici bili srecni, a neki ostajali bez posla i na trzistu, povecan broj nezaposlenih, smanjeni prilivi u budzet... Ionako su dileri poceli da pucaju, redom, a drzava to samo pospesuje. Tamo gde se prodaje malo automobila, a neko vam otkine deo od tog "malo", nije bas naivno opstati.
Neka spuste cenu Fiatu, ali neka daju iste kamate i za ostale automobile, pa neka narod bira. Ovako se direktno potpomaze jedan proizvodjac, ali i sama drzava kao suvlasnik. To mu dodje neki sukob interesa na drzavnom nivou
Tako isto sutra mogu podici cenu zakupa ADSL linkova kod Telekoma i naterati sve da dignu cene, cime bi se svi korisnici prebacili na Telekom ADSL. Firme bi pucale, korisnici bili srecni, a neki ostajali bez posla i na trzistu, povecan broj nezaposlenih, smanjeni prilivi u budzet... Ionako su dileri poceli da pucaju, redom, a drzava to samo pospesuje. Tamo gde se prodaje malo automobila, a neko vam otkine deo od tog "malo", nije bas naivno opstati.
Neka spuste cenu Fiatu, ali neka daju iste kamate i za ostale automobile, pa neka narod bira. Ovako se direktno potpomaze jedan proizvodjac, ali i sama drzava kao suvlasnik. To mu dodje neki sukob interesa na drzavnom nivou

To je skroz ok da se domaci proizvodjac pomaze.
nikaragva napisao:Ne verujem da oni plaćaju išta. To će jednostavno ići po toj ceni. A država se reklamira kako pomaže.

Bilo bi lepo da to jeste domaci proizvodjacLaki021 napisao:To je skroz ok da se domaci proizvodjac pomaze.

Baš tako, domaći sklapač.
Re: Fiat 500L
Tja, ma koliko bio protiv takvih subvencija, ovo bi 500L ucinilo prvim izborom za kupovinu velikom broju ljudi, ukljucujuci i mene.
Danas sam ga prvi put zagledao na sajmu, i nisam imao neku posebnu zamerku. Prostran, komforan, lak ulaz... Pravi porodicni auto. Smeta slab i neelastican motor od 95 konja.
Ali kad sam usao u Sandero, kao primer kupovine dobrog motora za male pare (0,9 TCE), zapahnuo me je takav smrad plastike da je neverovatno. A kvake na vratima, katastrofa. Nekako se to ne primecuje u svakodnevnom zivotu kad sam sedao u Sandero, ali u poredjenju sa ostalima na sajmu, jadno.
Sve u svemu, uz 3% kamate, ako subvencija ostane (uvoznici automobila prete masovnim harakirijem), prvi izbor.
Danas sam ga prvi put zagledao na sajmu, i nisam imao neku posebnu zamerku. Prostran, komforan, lak ulaz... Pravi porodicni auto. Smeta slab i neelastican motor od 95 konja.
Ali kad sam usao u Sandero, kao primer kupovine dobrog motora za male pare (0,9 TCE), zapahnuo me je takav smrad plastike da je neverovatno. A kvake na vratima, katastrofa. Nekako se to ne primecuje u svakodnevnom zivotu kad sam sedao u Sandero, ali u poredjenju sa ostalima na sajmu, jadno.
Sve u svemu, uz 3% kamate, ako subvencija ostane (uvoznici automobila prete masovnim harakirijem), prvi izbor.
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Sta god bio bolje da pomazu njima nego VW-u npr. ako uopste i pomazu...
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Re: Fiat 500L
Komentar u blicu na temu kredita za 500L, Procitajte treci komentar pod Ogi, mora da je ovaj nas kolega forumas
http://vesti.mojauto.rs/Saveti/373502/F ... ra-mesecno

http://vesti.mojauto.rs/Saveti/373502/F ... ra-mesecno

kakav je fijat domaci proizvodjac, on samo je tu zakupac, a nista vise od toga. dosli su ovde sa ds-om da bi dobili prosle izbore, i vidite kako se odigralo, pravili su neki punto koji ne vredi nicemu, otpada lak, lose skladistenje, ocajna mreza, ne postovanje garancije i jos pomagati tome?!?! Da je zastava pa da je napravila neki konkurentan model, pa ajd, ali ovako samo bi bilo fer da bude isti uslov za sve ljude.
Dok smo kod fas-a, nacuo sam da za radnike fiata postoji ponuda fiat bravo, nov, ali 2008., za 2500eura. da li je dobro ili ne procenite sami.
Dok smo kod fas-a, nacuo sam da za radnike fiata postoji ponuda fiat bravo, nov, ali 2008., za 2500eura. da li je dobro ili ne procenite sami.
Preterujete. Mnogo delova se pravi u Srbiji, mnogo radnika radi u fabrici ali jos vise u kooperantsim kompanijama. Sa vremenom sve vise i vise delova ce se praviti u Srbiji, nije realno da se danas otvori fabrika i odmah da 90% delova se pravi u toj zemlji... Ako cete tako manje vise svaka fabrika automobila je samo mesto za skalapanje, vecina komponenti se pravi na drugim mestima, kod drugih proizvodjaca i sl...
Da se razumemo, onoga ko je najvise forsirao pricu oko Fiata i njihovog dolaska bih ja obesio na sred terazija, ali Fiat je zaista jedna, a mozda i jedina dobra stvar sto je uradio. Naravno sa jednom dobrom stvari ne moze neko da opravda 1000 teskih svinjarija, kradja i sl koje je napravio...
Da se razumemo, onoga ko je najvise forsirao pricu oko Fiata i njihovog dolaska bih ja obesio na sred terazija, ali Fiat je zaista jedna, a mozda i jedina dobra stvar sto je uradio. Naravno sa jednom dobrom stvari ne moze neko da opravda 1000 teskih svinjarija, kradja i sl koje je napravio...
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Uvoznici protestuju zbog subvencija Fijatu za kupovinu 500L.
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/373544 ... ovinu-500L
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/373544 ... ovinu-500L

Uvoznici nikada ne treba da imaju prava da protestuju protiv bilo cega osim protiv sive ekonomije.