Subvencionisani Fiat 500L Nacionale
Re: Finansiranje kupovine novog automobila
Ljudi, mera koja je imala smisla je doneta 2009. kada su subvencionisani krediti davani za kupovinu domaćih proizvoda od nameštaja, preko građevinskog materijala pa do Punta Classic.
Ovo što se danas radi je čist politički marketing jer se izgleda bliže izbori, a Dinkić jedino za šta ima da se uhvati je Fiat.
Prave protekcione mere su pre svega carina. Ne može da se sedi na dve stolice, da se samoinicijativno i pre vremena ukida carina zbog EU u koju ćemo možda jednog dana ući i istovremeno da se radi ovo što se danas radi. Time se uništava tržište.
Ovo što se danas radi je čist politički marketing jer se izgleda bliže izbori, a Dinkić jedino za šta ima da se uhvati je Fiat.
Prave protekcione mere su pre svega carina. Ne može da se sedi na dve stolice, da se samoinicijativno i pre vremena ukida carina zbog EU u koju ćemo možda jednog dana ući i istovremeno da se radi ovo što se danas radi. Time se uništava tržište.
Re: Одг: Fiat 500L
Recimo da subvencije plaća vlada, a ustvari plaćaju poreski obveznici. Ove zemlje. Ne vadi dinkić, dačić i mrkonjić pare iz svog džepa, nego se vadi iz našeg. Pa sledeći put kad kupite hranu u prodavnici znajte da deo PDV-a odlazi da bi neko ko živi iznad proseka u ovoj zemlji mogao da živi još komotnije. Samo mi nije jasno zašto čistačica u surdulici mora da odvaja pare za fiata....
Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
žena može biti sa sela a auto mora iz nemačke
Re: Fiat 500L
Napisano je vec bar 5x puta u ovoj temi, ali neke jednostavno ne zanima i interesantnije im je da napadaju i hate-uju
Pojednostavljeno i aproksimativno. Ako se za ovu svrhu iz budzeta potrosi 5 miliona eura, zbog ovoga ce se u jako kratkom roku u budzet sliti dodatnih 10 miliona. Tako da niko ne treba da placa, odvaja od svojih usta i sl budalastine koje se ovde pisu.
Pojednostavljeno i aproksimativno. Ako se za ovu svrhu iz budzeta potrosi 5 miliona eura, zbog ovoga ce se u jako kratkom roku u budzet sliti dodatnih 10 miliona. Tako da niko ne treba da placa, odvaja od svojih usta i sl budalastine koje se ovde pisu.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Znaci da ljudi iznose misljenje, na forumu, koji tome i sluzi, a ako to misljenje mozda nije ispravno - to su budalastine?
Sve i da si 100% u pravu i da je sve kako si napisao, nije lepo, a pogotovo ako je slucaj kao sto je ovde, a to je da NIKO od nas ne zna tacnu pozadinu i ko ce sta da placa i zasto i kakve ce to tacno efekte imati, bilo na FIAT, drzavu, ostale dilere (i njihove radnike, porodice, koji su takodje gradjani ove drzave), na potencijalne kuce, ili na one koji ne spadaju u prethodne kategorije.
Sve i da si 100% u pravu i da je sve kako si napisao, nije lepo, a pogotovo ako je slucaj kao sto je ovde, a to je da NIKO od nas ne zna tacnu pozadinu i ko ce sta da placa i zasto i kakve ce to tacno efekte imati, bilo na FIAT, drzavu, ostale dilere (i njihove radnike, porodice, koji su takodje gradjani ove drzave), na potencijalne kuce, ili na one koji ne spadaju u prethodne kategorije.
Problem je sto ne citaju i 10 puta ponavljaju jednu istu pricu ko pokvarena ploca.
Koliko se meni cini najveci problem po ovom pitanju je ljubomora (ne samo ovde na forumu, nego generalno).
Zasto da neko dobije taj popust ako vec ima 10 000e, a ja koji nemam ne dobijam nista. Ili zasto da oni dobijaju popust a ja koji kupujem skuplji auto moram da placam punu cenu. Samo se svi boje da nekom drugom ne bude dobro i niko ne gleda dalje od 3 minuta unapred...
Koliko se meni cini najveci problem po ovom pitanju je ljubomora (ne samo ovde na forumu, nego generalno).
Zasto da neko dobije taj popust ako vec ima 10 000e, a ja koji nemam ne dobijam nista. Ili zasto da oni dobijaju popust a ja koji kupujem skuplji auto moram da placam punu cenu. Samo se svi boje da nekom drugom ne bude dobro i niko ne gleda dalje od 3 minuta unapred...
Poslednja izmena od Laki021 u 24 Mar 2013, 14:01, izmenjeno 1 put ukupno.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ostavimo ovu temu za komentare vezane za sam model, a o finansiranju modela Nacionale ima zasebna tema.
WS & TT2
WS & TT2
Posetite www.garaza.rs !
@milisaV
obrazlozenje ti je populisticko, a time i jako nestrucno
ne zelim da se upustam sa tobom u raspravu o ekonomiji, jer osim sto to ovde nije mesto vidim da ti to nije materija pa cu ukratko da ti objasnim neke stvari
ne postoji drzava na svetu koja ima svoje proizvodjace automobila koja ne daje subvancije u vreme krize, jer je to neophodno za spas jadne od najvaznijih industrijskih grana. i naravno, sve se to placa iz budzeta koji pune poreski obveznici. jedan od najvecih punioca budzeta je upravo fiat, tako da nemoj da ronis suze za cistacicom iz surdulice. fiat u budzet daje mnogo vise nego sto su tih 15.000.000e subvencije.
ovaj potez vlade je odlican i zbog toga da ljudi mogu da obnove svoj prestar vozni park, kao sto je ucinjeno 2006. sa z10 sto je opet velika korist za drzavu i za sve nas. sto vise novi automobila na ulicama to je veca bezbednost za sve.
u onom tvitovanju mi se svidelo kako je dinkic provalio onu budalu koja se zali da on mora da placa subvenciju a cak nije ni zaposlen. hahaha, koji glupan, sa kim se on upusta u raspravu!
obrazlozenje ti je populisticko, a time i jako nestrucno
ne zelim da se upustam sa tobom u raspravu o ekonomiji, jer osim sto to ovde nije mesto vidim da ti to nije materija pa cu ukratko da ti objasnim neke stvari
ne postoji drzava na svetu koja ima svoje proizvodjace automobila koja ne daje subvancije u vreme krize, jer je to neophodno za spas jadne od najvaznijih industrijskih grana. i naravno, sve se to placa iz budzeta koji pune poreski obveznici. jedan od najvecih punioca budzeta je upravo fiat, tako da nemoj da ronis suze za cistacicom iz surdulice. fiat u budzet daje mnogo vise nego sto su tih 15.000.000e subvencije.
ovaj potez vlade je odlican i zbog toga da ljudi mogu da obnove svoj prestar vozni park, kao sto je ucinjeno 2006. sa z10 sto je opet velika korist za drzavu i za sve nas. sto vise novi automobila na ulicama to je veca bezbednost za sve.
u onom tvitovanju mi se svidelo kako je dinkic provalio onu budalu koja se zali da on mora da placa subvenciju a cak nije ni zaposlen. hahaha, koji glupan, sa kim se on upusta u raspravu!
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
-Čarls Bukovski-
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
A ti mislis da bi bilo bolje da nema prizvodnje 500L u Srbiji? Mislis da ne doprinosi ekonomiji drzave? Koliko sam procitao auto industrija je prva ili druga izvozna grana drzave Srbije

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Niko nije ni napisao da je 500L nas proizvod, ne znam samo sto se ljudi bune oko ovoga, valjda nam je u krvi da vecno kukamo... 

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ne kazem da ne doprinosi, samo kazem da smo sprcali pare u taj Fiat, mnogo vise nego Fiat u srb..
I onda je Fiat do OO za nas, jer je on dosao u KG.. da vazi...
I onda je Fiat do OO za nas, jer je on dosao u KG.. da vazi...
Brzine idu u H-a !!!

Pa kad smo vec spucali pare u njega, onda bar da sada to i iskoristimo i maximizujemo efekat toga. Mozda najbolje da ga zatvorimo?
Interesantno je i kako su u italiji bili protesti jer je Fiat otvorio fabriku u Srbiji, to je vrlo interesanto. Nezadovoljni oni, nezadovoljni mi, neko gresi...
Interesantno je i kako su u italiji bili protesti jer je Fiat otvorio fabriku u Srbiji, to je vrlo interesanto. Nezadovoljni oni, nezadovoljni mi, neko gresi...
Nije pitanje ljubomore nego je pitanje motiva i efekta.Laki021 napisao:Problem je sto ne citaju i 10 puta ponavljaju jednu istu pricu ko pokvarena ploca.
Nemam ja ništa protiv da neko u ovoj državi kupi 5000 jeftinijih vozila, ali ako je država tako brižna što nije 50.000 komada ili što nije nevezano za brend.
Napisao sam u temi o finansiranju kako se štiti domaća proizvodanja pa da ne ponavljam ovde.
Ovo je jedan politikantski predizborni potez grobara srpske ekonomije koju svoju dalju političku sudbinu vezuje za Fiat jer je to jedna od retkih stvar koju je najavio i koja je uspela. Bar za sada.
Ovde nista nije lupio ali je on poslednji covek u Srbiji koji ima prava da na tudj racun pravi ovakve "posalice".crni napisao:aj nam obrazlozi sta iz gorecitiranog mladja lupa?
Sto se ostalog tice, Srbija je takodje suvlasnik u FAS-u pa kontam da zbog toga i oni imaju neku zaradu koje su se ovom prilikom odrekli