Subvencionisani Fiat 500L Nacionale

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Re: Finansiranje kupovine novog automobila

Post od crni »

zanimljivo je kako se protiv poteza vlade najvise bune oni koji imaju krcatu garazu novim automobilima, a cistacica iz surdulice cuti :kezo:
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Kako god, ali gledajući fotografije sa sajma i poredeći 500L sa najnovijim modelima najvećih svetskih proizvođača - ovo je totalno moderan auto za te pare...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Auto je super, samo sto mnogi brkaju njegov cilj i kategoriju koju gadja pa kazu da je preskup. On je zapravo jeftinija alternativa Mini-ju i kao takav je dzabatela. Ima vise verzija, meni se ne svidja previse ona gde su uglavnom metalne pivrsine u kabini. Medjutim verzija gde je to tapacirano je vec druga prica, ne znan samo kakavnje odnos cena tih verzija...

E ja bih sad napravio da i policija nabavlja iskljucivo 500L.
Poslednja izmena od Laki021 u 24 Mar 2013, 14:54, izmenjeno 1 put ukupno.
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

:plusone:
Korisnikov avatar
drako
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 00:27

Post od drako »

Ako uspem letos da se otresem ovog češkog vnogoa, 500L će pod ovim uslovima biti prvi pik.
Obzirom da radim na 100 m od FAS-a i imam stalne kontakte sa radnicima iz FAS-a, vrlo dobro znam koliko je kontrola kvaliteta rigorozna.
Još me banka neće odrati za kamatu, kao što me dere sada.
Bio sam Darvel. Nisam daleko odmakao...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ovo što Dinkić radi je katastrofa za auto tržište u Srbiji. Ljudi, pa jedan Mercedes je morao da se povuče i proda svoj biznis nekom švajcarskom multibrendu ovde u Srbiji. O čemu vi pričate nije mi jasno.
Da meni treba nov auto, verovatno bih iskoristio subvenciju, ali ne može sve da se posmatra iz lične perspektive. Pa zamislite da u Nemačkoj država da 3k eura subvencije za 150k vozila VW ili tako neku akciju. Mislim da to u EU ne može da prođe.
Korisnikov avatar
drako
Reactions:

Post od drako »

A iz koje perspektive treba da gledam za stvari koje plaćam iz svog džepa?
A i iz te šire perspektive, ovo je odlična stvar jer se pare neće odlivati iz države a svi kojima ovo smeta zaboravljate da se Fiat obavezao da će zaposliti 1400 novih radnika. Najniža plata u FAS-u je trenutno 30,000 din a veliki broj njih zarađuje i više, sa tendencijom stalnog rasta, ukoliko se proizvodnja i prodaja povećaju.
I na kraju, osobito će mi biti žao banaka što više neće moći da daju "povoljne kredite" na 7 godina sa kamatom od "samo" 12-15% godišnje.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

I plate tih radnika su delom iz budzeta, ne zaboravi to.
Zaboravio sam tacno koji je dogovor, ali na svakog zaposlenog, vlada placa 10ak hiljada Eur
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ajde bre ljudi...pa ovo je mozda i jedini nacin da se dovede neka velika firma koja bi koliko toliko ozivela nikakvu industriju u zemlji.
Da im drzava to nije dala, koji bi oni interes imali da ulazu i 1 euro u Srbiju...ko da nema drugih trzista sa jeftinom radnom snagom.
Korisnikov avatar
drako
Reactions:

Post od drako »

Ništa ja ne zaboravljam, pogotovu ne zaboravljam marže uvoznika automobila i kamate na kredite kod banaka.
500L se proizvodi u Srbiji (pa makar se i samo sklapao) na najsavremnijoj opremi uz rigoroznu kontrolu, zapošljavajući veliki broj radnika, što u matičnoj fabrici što uz komponentaše kojih je sve više. To znam jer svakog dana prolaze kroz ustanovu u kojoj radim. Veliki broj kragujevčana se otima da počne da radi u FAS-u, jer jedino tu vide neku perspektivu i koliko toliko nekakvu budućnost i ako postoji bar jedan dobar potez koji je ona budala napravila u svojoj političkoj karijeri onda je to ovaj.
Jedino mi je žao što smo toliko siromašni i što veći broj građana i pored izuzetno povoljnih uslova neće moći da kupi ovaj auto.
Inače, isti taj FAS je svojim radnicima po izuzetno povoljnim cenama prodavao svoje polovne automobile (Fiat bravo JTD 2007-2008 sa 150.000+ km za 2.500 do 3.000 EUR.) i verujem da će jednoga dana i širem građanstvu davati ovakve ponude, posebno za one koji ne mogu da kupe nov automobil.
Za VW, BMW, Hondu, Suzuki i ostale me zabole, neka otvore i oni ovde fabrike i neka zaposle po par hiljada ljudi i ponude pristojne cene i kupiću nekog od njih.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

FAS ne placa ni poreze kod nas.
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Re: Одг: Finansiranje kupovine novog automobila

Post od crni »

Heinz, ajde se malo informisi pre nego sto napises opet neku glupost

Послато са LG-P990 користећи Тапаток 2
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Raspitaj se cega su sve oslobodjeni.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

drako napisao:A iz koje perspektive treba da gledam za stvari koje plaćam iz svog džepa?
A i iz te šire perspektive, ovo je odlična stvar jer se pare neće odlivati iz države a svi kojima ovo smeta zaboravljate da se Fiat obavezao da će zaposliti 1400 novih radnika. Najniža plata u FAS-u je trenutno 30,000 din a veliki broj njih zarađuje i više, sa tendencijom stalnog rasta, ukoliko se proizvodnja i prodaja povećaju.
I na kraju, osobito će mi biti žao banaka što više neće moći da daju "povoljne kredite" na 7 godina sa kamatom od "samo" 12-15% godišnje.
Da li ti stvarno misliš da će Fiat da zaposli 1400 radnika zato što Srbija stimuliše kupovinu 5000 vozila? Ni u tri ludila.
Zaposliće ih zato što im trebaju jer proizvodnja polako raste, što je super, a to je iskorišteno kao marketinški trik.
Srbija daje Fiatu sve što može. Poslednje je kupovina ko zna koliko Punta Classic za saobraćajnu policiju (pre desetak dana ih je bilo stotinak parkirano na Makišu). I treba da daje sve moguće olakšice jer su najveći investitor u poslednjih xy godina. Nadam se da će dovesti još nekog proizvođača i dati mu iste ili bolje povlastice jer sami očigledno ne umemo da napravimo ništa pametno i veliko za izvoz.
MilisaV
Reactions:
Pridružio se: 11 Jul 2012, 15:39
Garaža: bmw 525d

Re: Одг: Finansiranje kupovine novog automobila

Post od MilisaV »

Ovo subvencijaa je glupost u rangu 10 soma evra po zaposlen. Dinkoć je grobar srpske ekonomije, a ovo je samo još jedan ekser u kovčegu, a dokusuriće nas železara za koju nemaju muda da ugase nego će verovatno da skrcaju milijardu evra od budžeta da je održavaju u životu. Jeste doveli su fijat, ali koliko fabrika su ugasili koje su imale 5 soma plus radnika. Viskoza loznica, prva petoltka trstenik, prvi maj pirot, fap priboj.... a što je najgore čitavi gradovi su zavisili od fabrika. U loznico nije bilo porodice u kojoj neko nike radio u viskozi ili firmi koja je radila za viskozu. I sad mi kao za poboljšanje ekonomije nude 500l za 10 soma. Hvala ali ne hvala. Ako hoćemo bolju ekonomiju nismo smeli da uništimo srž ove zemlje zarad nečijih provizija. Da smo sačuvali fabrike danas bi čistačica iz surdulice mogla da kupi 500l, i to bez subvencije.

Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
žena može biti sa sela a auto mora iz nemačke
Odgovori