Potrebna pomoć oko kupovine automobila B ili C segmenta

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Re: Potrebna pomoć oko kupovine automobila

Post od MAD MAX »

Imaš i Grande punto za 10 000€ sa klimom. Clio 4 sa klimom je manje od 11 000€, a sa turbo benzin motorom koji jako malo troši , kao neki dizel, i izuzetno lepo povlači sa malih obrtaja - 12 000€
Clio 4 je najatraktivniji u klasi, pa bi bila baš primećena, gde god stigla :muzika:
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Fiesta je ok. Ima je jedan clan foruma pa pogledaj u temi "Garaza"...mislim da je placena ispod 10000e.

viewtopic.php?f=2&t=1775
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

A da pogledaš ovako nešto http://www.vrelegume.rs/test/hyundai-i20-crdi/
Cena za model proizveden 2012 je 10630

COMFORT:
ABS (Sistem protiv blokiranja točkova) Portabl pepeljara
Vazdušni jastuk vozača Upaljač
Vazdušni jastuk za suvozača sa mogućnošću deaktivacije Prednji držač za čaše
Klima uređaj Hromirane unutrašnje ručice
Upozorenje o vezivanju pojaseva za sve putnike Maska hladnjaka u boji vozila
Predzatezači prednjih sigurnosnih pojaseva Branici u boji vozila
Elektronska blokada paljenja motora Spoljne brave u boji karoserije
Servo upravljač Obloge spoljnih retrovizora u boji karoserije
Podešavanje upravljača po visini i dubini 60:40 preklopiva zadnja sedišta
Podešavanje sedišta vozača u svim pravcima Standardizovane kopče za dečije sedište (ISO FIX)
Centralno zaključavanje Svetlo u prtljažnom prostoru
Automatsko otključavanje u slučaju sudara Kaseta u podu prtljažnika
Električni podizači prednjih prozora Čelični naplatci 5.0 J x 14"
Uređaj protiv uklještenja za staklo vozača Pneumatici 175/70 R14
Električno podešavanje spoljnih ogledala Rezervni točak malih dimenzija
Grejanje spoljnjih ogledala
Mogućnost hlađenja kasete ispred suvozača
Multifunkcionalni centralni ekran
Putni kompjuter
Merač spoljne temperature
Digitalni sat
Indikator za promenu brzina kod ručnog menjača
Audio sistem : Radio + CD + MP3 + RDS
Dodatna AUX utičnica
4 zvučnika (prednji i visokotonski)
Intervalni prednji brisač
Intervalni zadnji brisač
Grejač zadnjeg stakla
Polica za pokrivanje prtljažnog prostora
Tonirana stakla
Podešavanje nagiba svetlosnog snopa
Zadnja svetla za mag

Drug je skoro kupio Seat Ibicu 1.4 benzin sa finom opremom u beloj boji za 10400, prilično je zadovoljan.
sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

Aca BG napisao:7 godina garancije kod Kie, 7 godina udaranja po usima!!
Uhh...Kada procitam ovakav komentar negde pred spavanje,nesto mi se zgrci u grudima i pomislim kako covek moze ovako da izvali . :kuku: Ne mogu mirno spavati.
Kome je 130-150 evra mnogo jednom godisnje za servis,taj ne treba da kupuje novi auto,vec kupi polovan,spremi jedno 1000 evra i saku bensendina za smirenje i uzme godisnji odmor da se druzi sa majstorima ,umesto da uziva negde na moru. :pardon:
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Uostalom, niko nikoga ne tera da ostane u garanciji svih 7 godina.
Korisnikov avatar
Aca BG
Reactions:
Pridružio se: 06 Mar 2013, 11:22

Post od Aca BG »

Sasha015, a sta cemo kad se desi neki veci kvar na novom autu a ovi iz salona tj ovlascenog servisa se prave tose, kao to ne spada u garanciju. Konkretno za Kiu ima primera, al da ne zalazimo!!
sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

Mozda sam malo ostro napisao prethodni komentar...
Male su sanse da se desi veci kvar kod novog auta.
Redovan Servis za moj i20 kosta 130 evra x 5 godina i bice tu jos sigurno toliko,tj jos jedno 650 za razni potrosni materijal.Tih 13oo za 5 godina je meni prihvatljivo.
Korisnikov avatar
Aca BG
Reactions:
Pridružio se: 06 Mar 2013, 11:22

Post od Aca BG »

A da li vise para ode na sredjivanje nekog polovnjaka ili novi vise izgubi na ceni za par godina??

Ma sto se mene tice nije ti ostar komentar, tu smo da diskutujemo. A pre svega smo tu da pomognemo Ivani da pazari auto po njenoj meri, te se izvinjavam zbog off-topica!!
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Upravo tako, budimo konstruktivni da pomognemo što više, a što se tiče cena održavanja to svakako treba uzeti u obzir.

Malo ću da se vratim na prethodne postove.
MAD MAX napisao:Pošto vidim da si taze vozač, daću ti predlog, da kupiš što jeftiniji nov auto, jer da ti ne budem bakzuz, biće tu raznih nepoželjnih situcija. Ako ne prelaziš godišnje preko 7-8 000km, kupi benzinca i onda imaš masu mogućnosti.
Za dizela, po meni imaš samo 2 opcije, punto clasic multi jet ili Sandero DCI.
Saša napisao:A da probaš novog Classic Puntišu? Samo spremi odmah i pare za 4 nove gume, da uštediš nerviranje... :D
Svaka čast i Puntu i Sanderu, ali preskoči ih slobodno. Oba modela imaju više negativnih nego pozitvnih stvari i prosto ne treba ih uzimati u obzir ako se već "gađa" cenovni rang 10.000-11.000e.
MAD MAX napisao:Fijesta je skuplja od Clia, a ono što daje je čist shit. Što se tiče 1,4 HDI, vozim ga često u prošlom modelu Fiejeste, i ne mogu da opišem o kakvom mutantu je reč. U kabini je bučniji motor nego u Golf 2 dizel, a motor ima takvu turbo rupu, da je meni teško kretanje uz brdo, a gde dami? Uzgred Fijesta TDCI je minimum 12 500€, a to je :glavomuzid:
Ako uzmeš u obzir održavanje, tebi kao početnika, zaboravi i Koreju - moj savet.
Ovo za 1.4HDI motor smatram da nije tako loš kao što je napisano, ali ne bi ga dalje komentarisao jer nije cenovno dostižan.
Pre svega, gledamo cene do 11.000e. Clio se nudi sa osnovnim 1.2 16v motorom, u dva paketa opreme, dok se Fiesta (5 vrata) takođe nudi u dva paketa opreme, sa motorom 1.25, po nešto povoljnijoj ceni (300-500e). Oba motora su benzinci.
Svakako ne treba cene koje stoje na sajtovima uzeti zdravo za gotovo jer se često dobije druga cena kad se ode direktno u salon.
Motor u Cliu je dobro poznat, ali taj motor može biti problematičan po pitanju ugradnje plina. Što se tiče motora u Fiesti, on je nešto snažniji i daje osetno bolje performanse. Po specifikaciji proizvođača, potrošnja je maltene identična kod oba modela. Motor u Fiesti je razvijen od strane Yamahe i za sada nije pokazao neke nedostatke. Vidim da ima primeraka sa ugrađenim plinom, ali nisam upućen da li je ovaj motor problematičan po tom pitanju. Ono što je bitno, je da prilikom raspitivanja u salonu, pitate i da li je dozvoljena ugradnja plina u garantnom roku, kao i po kojoj ceni. Ne dozvoljavaju svi ugradnju plina, a kod nekih je ugradnja preskupa.

Što se modela Rio i i20 tiče, neću ih puno komentarisati jer nemam iskustva sa njima. Međutim, činjenica je da se garancija od 7 godina naplaćuje kroz skuplje redovne servise i cene delova. Pritom, treba imati u vidu da garancija od 7 godina ne važi za ceo automobil, već samo na pojedine sklopove i delove. Za ceo automobil je garancija 3 godine, ako se ne varam, a kasnije se produžava za određene delove automobila. Tako da, recimo da akumulator treba zameniti posle 4 godine, to neće ući u garanciju.

Seat Ibiza je preskup po zvaničnom cenovniku, pa čak i sa popustom ne bi razmatrao u varijanti sa 1.2MPI motorom. Nije to loš motor, ali ima određene nedostatke u odnosu na konkurenciju i smatram da bi morao biti jeftiniji. Primera radi, Škoda Fabija sa istim tim motorom, u osnovnom paketu opreme, je 2.000e jeftinija, bar kada poredimo zvanične cenovnike. U svakom slučaju, sumnjam da se Ibiza može uklopiti u predviđeni iznos, pa bi je preskočio.

Za sada, po svemu navedenom, Fiesta 1.25 u Trend paketu, pruža najviše za taj novac. Ne vidim drugi model koji može da parira po sistemu uloženo-dobijeno. Obzirom da si i sama navela da ti se dopada, mislim da ne treba dalje od toga tražiti.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Pokretačica teme je u prvom postu navela da je Fiesta 1,4 HDI oko 11000€. Predpostavljam da je to neka cena sa sajma ili za model pre restyling-a. Ajde da nam potvrdi da po toj ceni može da se kupi pa da razmišljamo i o njemu.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Koliko vidim po cenovniku, nova Fiesta se i ne nudi sa 1.4TDCI (HDI) motorom. Sada je u ponudi neki 1.5TDCI motor, za koji ne znam detaljnije o kakvom se agregatu radi.
http://www.ford.rs/pdf/Nova%20Fiesta%202013.5.pdf

Dakle, očigledno se cilja na prethodnu verziju Fieste koja je još uvek u ponudi. To je svakako dobra opcija, ako je tako i ako joj se sviđa ta starija verzija Fieste jer je dosta drugačija od ove nove, pogotovo u enterijeru. Ja bi se tu jako teško odlučio između starijeg modela sa dizel motorom i novijeg sa ovim benzincem, mada bi blagu prednost dao novijem modelu sa benzinskim motorom. Naravno, ako pričamo o istoj sumi novca.
Posetite www.garaza.rs !
Ivana85
Reactions:
Pridružio se: 24 Mar 2013, 21:25

Post od Ivana85 »

Bilo bi idealno kada bih mogla da kupim nesto za 10000 hiljada, da se ne lazemo. Gledala sam i hyndai i20, do 10 hiljada bih se uklopila. Ali tako sam cula neke negativne komentare i molila bih vozaca tog auta da mi napise da li je zadovoljan.. I mislila sam da je meni za sad ok neki mali benzinac pa vremenom uvek mogu ugraditi plin.... A ona fiesta je prosli model, 11400 je cena na sajmu, samo ne znam da li ima jos jer je navodno ostalo svega nekoliko takvih automobila.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Pa ako ti se svidja fiesta a dizel ce ti dobro doci da ne remetis gepek sa ugradnjom plina onda gledaj da trazis neki popust za fiestu. Za hyundai i20 cu ti se raspitati da li ima nekih problema.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Kao sto rece Trojanac na pocetku komentarisanja oko mogucih modela a bilo je reci o Suzukiju SX4 kojeg i sam imam a da ne bude bas da teram vodu na svoju vodenicu procitaj postove nas koji ga vozimo pa eventualno ga uzmi u obzir jer mislim da se neces pokajati. Cena za najjeftiniju verziju je 9990e sto se uklapa u tvoj budzet a samo odrzavanje nije skupo.
viewtopic.php?f=2&t=130
viewtopic.php?f=2&t=746
viewtopic.php?f=2&t=154
viewtopic.php?f=2&t=982
Slika
Zaključana tema