Subvencionisani Fiat 500L Nacionale

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС

Re: Subvencionisani Fiat 500L Nacionale

Post od Филиповић »

Laki021 napisao:
nenad.fil napisao:Kada sam hteo da kupim novu a klasu a nisam mogao dovoljno da se "isprsim" značilo bi mi 3000 eura popusta koje država daje za Fiat...

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

I dobio bi taj popust da Mercedes ima fabriku ovde...
Фала богу. :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Bas me zanima da li Slovacka subvencionise sve sto se sklapa kod njih?
...a tamo se sklapa dosta toga ;)

Ja sam juce podrzavao onu pricu da Fiat sam radi subvenciju za gradjane Srbije, sto je u redu.
Ali da drzava direktno favorizuje (citaj, puni dzepove) nekog proizvodjaca kroz uredbu vlade, to vec nije u redu.
I sigiran sam da ce popiti cvrgu od EK jer je to direktno suprotno SSP-u.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Uskoro ćemo videti koliko ih zabole za EU :)
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:

Post od Филиповић »

Каква бре ЕУ?!?
Па где смо ми у тој комбинацији???
Када?!? 2300. године?
Наш интерес је ваљда изнад свих других интереса! Па све земље ЕУ се "отимају" када им ЕУ намеће нека ограничења, а ми треба да журимо да их сами себи намећемо?!?
Не заборавите да је држава СУВЛАСНИК фабрике и да има интерес да она ради.
Не заборавите и да 10.000 породица живи од те фабрике, са најавом да ће још 5.000 живети од ње (Железара Смедерево).
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Sto se Evrope tice...
Drugarica radi u kancelariji za Evrointegracije, i pre nekih godinu dana je bila onako sva uzbudjena, verovala u tu pricu. Meni je to bilo onako simpaticno ali nisam verovao u to, sto sam joj naravno i rekao.
E sad, pre par meseci kada smo pricali, vidim jasnu promenu raspolozenja. Vidno razocarana, priznaje da vise ne zna sta da misli i da ne zna zasto nas toliko zezaju, jako su nefer u saradnji i stalno nesto izmisljaju. Ni ona vise nije ubedjena da nas zele i da ce nas ikada primiti....

P.S

Jako mi smesno sinoc bilo, drzi Grcki ambasador govor. Pa prica kako oni imaju jasnu viziju Srbije u EU, oni ce zastupati nase interese...... A ja se samo mislim kad ce oni naglavacke da izlete napolje, bilo svojom ili tudjom voljom :)
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

@Филиповић

A ti ne zaboravi da je Srbija kandidat za clanstvo u EU, da je potpisnik sporazuma o stabilizaciji i pridruzivanju, koji nosi neka prava ali i obaveze.
Nebitno sta ja mislim o clanstvu EU (a kad su siromasne zemlje u pitanju, ne mislim nista dobro) ali ulaskom u tu pricu prihvatili su neka pravila koja treba da postuju.
Da je Srbija ono sto je SFRJ bila nekad, onda bi ova mera vlade bila sasvim opravdana...ovako, ne stima ;)

@Laki

Pa naravno da Srbiju nece primiti ali i da je prime a ona s'druge strane nista ne uradii na sebi, ostace tu gde jeste.
Poslednja izmena od Floyd u 26 Mar 2013, 12:13, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Re: Одг: Subvencionisani Fiat 500L Nacionale

Post od crni »

Rakhilu, glupo je da ulazis u intelektualne duele sa filipovicem...nemas nikakvih sansi

Послато са LG-P990 користећи Тапаток 2
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:

Post od Филиповић »

Floyd napisao:@Филиповић

A ti ne zaboravi da je Srbija kandidat za clanstvo u EU, da je potpisnik sporazuma o stabilizaciji i pridruzivanju, koji nosi neka prava ali i obaveze.
Nebitno sta ja mislim o clanstvu EU (a kad su siromasne zemlje u pitanju, ne mislim nista dobro) ali ulaskom u tu pricu prihvatili su neka pravila koja treba da postuju.
Da je Srbija ono sto je SFRJ bila nekad, onda bi ova mera vlade bila sasvim opravdana...ovako, ne stima ;)
Чланство је уговор, те је као и сваки други уговор подложан променама, па и раскиду.
Ако једна страна не извршава своје обавезе (ЕУ према нама), ми можемо да иступимо из уговора (а колико видим, иде се ка томе).
Не навијам за то, нисам слепи националиста, али имам утисак да нас гурају од себе. намерно.
Тако да...у се и у своје кљусе...

Црни,
не знамо се, не знам ни Ракхила, али није у реду овај пост. Молим те избегавај да ме користиш за сличне егзибиције убудуће. Хвала.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Sve to stoji ali opet da nema tog ugovora, Fiat ne bi ni dosao u Srbiju...i tako se vrtimo u krug.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Re: Одг: Subvencionisani Fiat 500L Nacionale

Post od Rakhil »

crni napisao:Rakhilu, glupo je da ulazis u intelektualne duele sa filipovicem...nemas nikakvih sansi

Послато са LG-P990 користећи Тапаток 2
Crni, glupo je da pokusavas bilo sta a da nisi savladao ni padeze. "Rakhilu" je dativ, "Rakhile" je vokativ. Ako nisi siguran, ostavi u nominativu
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Meni deluje da je 'bitka za Evropu' izgubljena, tj. da sada ulazak u EU Srbiju košta možda malo manje nego neulazak u istu. Činjenica je da danas Srbija preživljava od milostinje (dijaspora + krediti), ne znam koliko od toga 'daje' EU (ne daje, nego pozajmljuje). Možda bi neki radikalan potez tipa jasno udaljavanje od EU prouzrokovalo nemire u smislu da presuše izvori, pre svega finansiranja države i njenog aparata, i da sve krene nizbrdo većom brzinom.

Tu zaista treba biti oprezan jer je jasno da (više) nije reč o tome da li će ljudi u proseku jesti kupus/meso/sarmu, već da li će jesti uopšte. Nažalost, velika većina ovde se seća šta nam je sve bilo nezamislivo pre 'svega ovoga', pa se ipak na kraju to i desilo, i gore od onoga što smo zamišljali. Znači, sve je moguće.

Ponavljam, neće niko umreti zbog potencijalnih 15 mil. EUR koji bi bili dati FAS-u, meni smeta što se to predstavlja kao rešenje, a ne ublažavanje problema. Da ne spominjem da nije fer, ali dobro, šta je pa u Srbiji fer?
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:

Post od Филиповић »

Није фер према коме?
Увознику који запошљава 3 пичкице као секретарице или фабрици од које живи 10.000 породица?!?
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Bolje reci krpe kraj sa krajem...
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ostanimo kod 500L i ne sirimo diskusiju na evrointegracije. Offtopic, narocito politicke pritode nece biti tolerisan. Hvala na razumevanju.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

I dalje mislim da država ne daje pare nikakve iz budžeta za 500L, nego je to jednostavno neki popust i reklama za trenutnu politiku.
A i da daje, bolje i za to da daje, nego da pune džepove. Bunite se za te pare, a 10x više je otišlo ko zna gde i kome, da ne znate ništa o tome. Tako da u najgorem slučaju po nas je ovo šema: kradem, ali daću malo i narodu.
Odgovori