Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od bane valjevo »

Ima ga moj tast, telefon je savršen. Nikada mu nije zabagovao, nikada nije imao nikakvih problema sa njim, ni hardverske ni softverske. Kamera mu je odlična, fizička tastatura bez mane...

Čak sam nešto mislio da ako nađem neki dobar primerak da ga kupim sestri kao ulaznicu za Android svet.
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

ja imam miniku vec godinu ipo i zadovoljan sam generalno telefonom... od kad je izasao ICS za njega telefon je podignut na visi nivo i baterija traje i do 50% duze (meni kao iznadprosjecno zahtjevnom korisniku traje 24-48 sati), jedini problem je vec pomenuti mali ekran... hardver je solidan, "ispod haube" se nalazi procesor brzine 1ghz ali mu fali malo vise rama, mada se to moze rijesiti adekvatnim programom (task killer radi posao)...

problem sam imao samo jednom sa telefonom, poremetio mi se senzor za kalibraciju (nakon nekih 6 mjeseci rada) ali su momci u ovlascenom servisu sve zavrsili besplatno u roku od 3 dana, kasnije sam vidjeo da se to cesto desavalo na prvim serijama i lako se rjesava... ja sam telefon uzeo jer ima solidnu kameru (mada mi je na n73 bila mnogo bolja), solidan hardver a tada sam ga platio samo 160e (par dana star iz mts-a)...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Koliko se pljuje S4 po netu od strane kojekakvih "strucnjaka", sve mi govori da ce biti super uredjaj :)
Te ne valja full HD, te isti kao S3 (ima genijalaca koji tvrde da je isti kao S2), te nije dovoljno premium...sve budlastina do budalastine u fazonu "kiselo grozdje".
Ja necu da sudim dok ga ne uzmem u ruke ali nesto mi govori da ce biti najbolji i najtrazeniji Android ikada.
Neka radi kao Note 2 (a trebalo bi i malo bolje) u manjem pakovanju i ja cu biti zadovoljan.

Sto se Lumie tice, poceli smo da se svadjamo :)
I posle 10 dana ne mogu da se navkinem na njen UI...nije komplikovan ali kad se naviknes na nesto...
Pored toga, primetio sam da mi neke lokalne aplikacije ocajno rade za razliku od Androida, stalno izbacuju greske.
Ove najpopularnije tipa Skype, Whatsup i sl. rade perfektno.
Ono sto me svaki dan odusevljava kod nje je kvalitet izrade :klanjamse:
Tasteri sa strane su hebeno kvalitetni i precizni.
Sinhronizaciju sa Win 8 jos nisam probao jer za vikend uglavnom nisam bio kuci.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Neće sigurno biti prodavaniji od S3. Zagušili su tržište, rivali su jači, a oni su podrejali staru priču. Živi bili pa videli. A telefon je sigurno dobar.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Aj se kladimo da ce prodati bar 30% vise od S3? :)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Može :)
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

I ja mislim da ce se prodati vise od S3 jer na najjacim trzistima ljudi uglavnom jednom godisnje menjaju telefone a verujem i da ce mnogi Note korisnici preci na njega.
Sto se konkurencije tice, ja kao realnu konkurenciju vidim samo HTC One ali njih hebe proizvodnja...ovde ga vec drugi put odlazu.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Bez brige, necu zaboraviti, cim broj pridatih s4 obidje s3 za 30% iskopacu ove postove :)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Realna konkurencija su i Sony, LG, buduća Motorola, Kinezi nadiru...toliko od Androida. Pored toga Apple, BB i Nokia...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Jeste. Medjutim... broj prodatih ukupnih jedinica svih marki ce porasti, nekih 10-20%,. Htc ce ostati otprilike gde je i sada, nece njima skociti prodaja. Sony ce napredovati, apple ce nastaviti da gubi trzisni udeo u odnosu na android. BB pisi propalo, ina da bankrotiraju u narednih 6-12 meseci jer je novi Z10 sr...nje (to mislim od kad sam ga probao).
Kinezi ce napredovati ali ne jos toliko. Generalno mislim da ce s4 postaviti rekord pa ce onda s5 vec da oladi malo :)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Ok, videcemo. Imam jos argumenata, ali nije bitno da ne raxzglabam. Opklada stoji.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ja pricam o Android telefonima...
Sa LG-em nemam iskustva ali je npr. ovde jako slabo zastupljen, cak ga ni operateri ne nude.
Razmisljao sam da kupim Nexus 4 i kupio bi ga da je bio po najavljenoj ceni...oni su medjutim mali broj primeraka prodali po toj ceni a posle lupili cenu kao za S3 a telefon je plastikaner nikad gori, istina sa odlicnim hardverom.
Motorola ima potencijala ali tu treba jos da se radi, isto vazi i za Kineze.
Zato i kazem da osecam da ce biti najprodavaniji android telefon ikad jer ce vec za god-dve i konkurencija da ojaca a onda cemo imati vise izbora i samim tim niko od njih nece imati apsolutnu dominaciju.
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Nexus 4 plastikaner? :o
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Jesi li ga drzao u ruci?
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Da, meni nije delovao kao plastikaner, ne moze se reci da je izrada ekstra kvaliteta ali je svakako bolja nego kod Samsunga S3...ja sam stekao takav utisak mada ko zna mozda sam i utripovao.. :kezo:
Odgovori