Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od methane.master »

pedja napisao:Sram ih bilo! Pa zar pored nemackih premijuma? :D
Tako je! Sram ih bilo, kako su smeli da ne uzmu Škodu kod Koleta. :djavo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Pre par dana naletim na sajt donorheroj.com i podsetim se da odavno imam ideju da zavestam organe itd. Kad sam prvi put cuo za donorski program, bilo je aktuelno da "nadlezno ministarstvo treba da poblize odredi propise o izdavanju donorskih kartica bla bla" pa sam otpisao inicijativu kao jos nesto sto ce birokratija da razjebe. Uglavnom, vidim na sajtu da sad to kao radi i zovnes telefon a kartica stigne postom i naravno, odusevim se da nesto radi kako treba. Zovem VMA kao nadleznu instituciju za Beograd, javlja se Nadrndana Tetka Sa Trajnom (u daljem tekstu NDST):

NDST: Transplantacije!
Ja: Dobar dan, zovem u vezi donorske kart-
NDST: Morate licno na 11 sprat, nefrologija, soba mrmlj mrmlj!
Ja: Pa na sajtu stoji da kartice saljete postom-
NDST: Formulari, gospodine, ima brdo formulara koji se moraju popuniti! Slali smo pre, ali ne moze to postom, morate licno!
Ja: Hvala (valjda...)

I eto ti ga sad. Ja hocu da dozvolim da me harvestuju kako im dune, ali ni to ne moze bez formulara, licnog dolaska, mlacenja itd. Da ih pita covek cemu to, samo bi rekli da je takva procedura. Ja cu otici kad tad na taj VMA da to zavrsim kad sam vec namerio, ali milion ljudi nece jer je realno cimanje...

Sta mislite da, kad vec dajemo krv grupno, odradimo i ovo?
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Rakhil napisao:Ja hocu da dozvolim da me harvestuju kako im dune, ali ni to ne moze bez formulara, licnog dolaska, mlacenja itd.
Slobodno ostavi koja si krvna grupa i jos poneki podatak o svojim organima, ako nekom mafijasu zafali organ da znaju gde ima da se "nabavi".
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

:plusone:

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Slika
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

E jebiga sad, ukenjali ste ga obojica...Cemu to?
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Ja sam pre 10-tak god gledao film na tu temu. Mislim da je tip pao sa motora i gadno se sjeb'o. Njegova devojka u ocaju, on u kriticnom stanju, trebalo mu je nesto od organa, cega naravno nije bilo i onda se desava da je ubijena osoba koja ima BAS odgovarajuci organ i zavestala je organe. Njega spasavaju, a istraga na kraju pokazuje da je ona ubila tog tipa kako bi obezbedila organ svom decku/vereniku/stagod.
... pa eto, posto je to filmska fikcija o dogadjaju u USA, zasto ne bi bila realnost u Srbiji? :-|
Podaci su prakticno nezasticeni, zasto ne bi bilo tako nesto izvodljivo? Ubijaju za par hiljada dinara, ceo zivot me neko laze i zavlaci sa raznih drzavnih i privatnih funkcija/pozicija, pa sam postao paranoik. Opravdan ili ne, ali ledja me vise ne bole. "Uvek prvo reci NE"! :nonono:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Rakhile ja iskreno nemam poverenja u doniranje tela tj organa. Da dam krv nema problema. I redovan sam davalac ali da me imaju na listi da ako mi se ista desi mogu da ceprkaju po meni.... te lesinare ne bih navadjao na to.

Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Texonja napisao:Ja sam pre 10-tak god gledao film na tu temu. Mislim da je tip pao sa motora i gadno se sjeb'o. Njegova devojka u ocaju, on u kriticnom stanju, trebalo mu je nesto od organa, cega naravno nije bilo i onda se desava da je ubijena osoba koja ima BAS odgovarajuci organ i zavestala je organe. Njega spasavaju, a istraga na kraju pokazuje da je ona ubila tog tipa kako bi obezbedila organ svom decku/vereniku/stagod.
... pa eto, posto je to filmska fikcija o dogadjaju u USA, zasto ne bi bila realnost u Srbiji? :-|
Podaci su prakticno nezasticeni, zasto ne bi bilo tako nesto izvodljivo? Ubijaju za par hiljada dinara, ceo zivot me neko laze i zavlaci sa raznih drzavnih i privatnih funkcija/pozicija, pa sam postao paranoik. Opravdan ili ne, ali ledja me vise ne bole. "Uvek prvo reci NE"! :nonono:
Jesi li ti upoznat sta rade i po rusiji pa i po kini tajlandu pa i kosovu. Lako dodju do lista i cao zdravo. Ili pak da imas ne daj Boze nezgodu. Oni ce mozda da pre dignu ruke od tebe i onda samo uzmu sta vec tada zakonski njihovo.

Slika
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Baš me zanima koji se sve podaci daju, al imam utisak da je to više pravna stvar, da bi se nekome uzeo ogan ipak treba malo više od krvne grupe, a što se tiče evidencije o krvnim grupama, šta da vam kažem, ako ste dali krv... :)
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Samo ti zezaj. Mada nije isto. Jer oniniamju dozvolu da od donora uzmu organ. Od mene zakonski nemaju. Tako da prc. Hehee

Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

A ti mislis da takvim ljudima o kojima vi pricate,zaista treba dozvola i da to rade preko bolnice?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Meni uopšte nije jasno šta je hteo da kaže.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Xepoj87 napisao:A ti mislis da takvim ljudima o kojima vi pricate,zaista treba dozvola i da to rade preko bolnice?
Tim ljudima bolnica sluzi kao telefonski imenik.

Slika
Odgovori