Audi RS4 Avant 2012

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Audi RS4 Avant 2012

Post od Markoni »

Audi je za ovogodišnji Salon automobila u Ženevi (od 8. do 18. marta) pripremio više svetskih premijera, a među njima i dugo najavljivani i dugo očekivani RS4 Avant.

Slika

Tako će posetioci ženevskog sajma automobila pored novog A3, A1 Quattra, TT RS Plusa i novog A6 Allroad Quattra biti u prilici da vide i novo sportsko izdanje "četvorke" karavan.

Slika

Novi RS4 Avant će pod haubom imati 4,2 litarski V8 motor sa 331 kW/450KS i 430 Nm obrtnog momenta, u paru sa sedmostepenom S-Tronic transmisijom i pogonom na sva četiri točka.

Slika

Ubrzanje od 0-100 km/h iznosi 4,7 sekunde, maksimalna brzina je ograničena na 250 km/h (s tim što će opciono moći da se dobije i verzija sa 280 km/h), dok prosečna potrošnja goriva po fabričkim podacima iznosi 11 litara na 100 km.

RS4 Avant će takođe odlikovati i agresivniji eksterijer (proširenja blatobrana, novi branici, saćasta maska, alu točkovi od 19 inča...), sportskija unutrašnjost (sportska sedišta sa kožom i alkantarom, kožni volan sa zaravnjenim donjim delom, detalji od ugljeničnih vlakana...), novi izduvni sistem, Audi Drive Select, Dynamic Steering, Dynamic Ride Control i MMI-sistem.

Slika

RS4 Avant je takođe i 20 mm niži od standardnog A4 Avanta, za 24 mm širi, a za zaustavljanje se brine kočioni sistem sa diskovima 365 mm.

Cena za sada nije saopštena.

Preuzeto sa AutoBlog-a
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Audi RS4 Avant 2012

Post od Floyd »

Kakva masina :doubleup:

Oprostio bih mu sto je karavan :)
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Mocno izgleda.. :djavo:
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:

Post od Markoni »

Meni je najdrazi ostao prvi RS4 Avant 2.7 Biturbo...
Jeste ovaj konjina :) , ali me nervira sto su im performanse posle 12 godina ostale gotovo nepromenjene u odnosu na izvorni model... :(
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Nekada je i Rally bio brzi, a kola jaca nego sad :D

Ugl, svidja mi se sto je ostala ova zver od motora :D Ocekivao sam neki V6...

Lepo je ovo, ali RS6..... :ovacije:
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:

Post od Markoni »

Pa nisu bila jaca, u tome je problem...
BMW M i AMG konstantno napreduju, to je bila poenta... ;)
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Valjda 20mm nizi od S4 avanta. Pa S line A4 je 30mm nizi od obicnog. Inace nisam impresioniran njihovim RS modelima. Uz toliku snagu pre bih uzeo zadnji pogon.

http://www.youtube.com/watch?v=2CQQ7yf7N5Y
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Drago mi je da su zadrzali sjajni V8. Steta sto ne postoji opcija manuelnog menjaca, ali i S-tronic je odlican.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:

Post od Markoni »

Motor je pravi, samo bi bilo dobro da su ga jos malo "naturpijali"... I slazem se za menjac... Meni se S-Tronic u R8 nije nesto svideo... Sto se performansi tice sve je super, ali pri normalnoj voznji me je malo iritirao. Mada verujem da se vremenom covek navikne i prilagodi se, ali ovako na prvu loptu bas iritira...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Tesko da tu ima sta vise da se isturpija...V8 sa preko 100ks/litru je za svaki respekt, a pri tome da moze i da se civilizovano vozi.

Koliko znam u R8 je R-tronic i to je sranje u odnosu na S-tronic. S-tronic je u stvari DSG menjac, manuelac sa duplim kvacilom, a R-tronic je automatski menjac.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

R-tronic je 6-ostepeni sekvencijalni manuelni...
I gde god da sam gledao,retko koga odusevi taj menjac :)
A S-tronic je DSG,to jest 7-ostepeni automatik sa duplim kvacilom...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

DSG nije automatski menjac sigurno vec manuelni, a R tronic (ili kod Gallarda E tronic) nisam vidjao u pominjaju manuelnih menjaca sa automatskim prenosom kao sve sa duplim kvvacilom ili Ferrarijeve F1 menjace i jos neke...Osim toga nije bas brz sto bi bilo cudno da je manuelni...nisam rekoh posebno bavio s njim.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Osim menjaca(i kobajagi +30 ks) identican je kao prethodna generacija rs4orke. Sto mozda i nije lose.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

starac vujadin napisao:DSG nije automatski menjac sigurno vec manuelni, a R tronic (ili kod Gallarda E tronic) nisam vidjao u pominjaju manuelnih menjaca sa automatskim prenosom kao sve sa duplim kvvacilom ili Ferrarijeve F1 menjace i jos neke...Osim toga nije bas brz sto bi bilo cudno da je manuelni...nisam rekoh posebno bavio s njim.
Mozda bi zeleo da mi objasnis kako to DSG nije automatski menjac sa D modom i automatskim(samostalnim) menjanjem brzina?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

To nema veze, bitna je konstrukcija menjaca.

Ukucas "dual clutch transmission" i procitas na wikipedii - dobro je objasnjeno. Da ne kucam :mig: ...u sustini manuelni menjac ima kvacilo ( ;) ), a automatski ima konverter brzina...to je onako najosnovnije.

Recimo Mercedes SL63 AMG ima jedan od najboljih i najbrzih automatskih menjaca koji postoje (MCT 7), a SLS ima manuelni menjac sa dva kvacila (DCT), a kad bi gledao salt kulisu, komande to sve izgleda slicno.

Inace, to ljudi cesto brkaju, pa se cesto moze naci da su automatski menjaci sa manulenim modom isto sto i manuelni menjaci sa automatskim biranjem isto, ili ne znaju da naprave razliku, pa ih pogresno svrstavaju, a vidim da ih sada (da ne bi pogresili totalno) nazivaju poluautomatskim, itd, itd....
Odgovori