Pa iskreno nemam živaca i vremena da se opet vijam po lekarima. Prošli put kada sam išao, lekar opšte prakse mi je dao uput kod fizijatra i čekao sam celih 2 meseca da dođem na red. Neverovatno je koliko ljudi ima problema samo sa kičmom pa plus ostali problemi u opštini od ~60,000 ljudi i ima samo jedan fizijatar. Jednostavno to mi oduzima mnogo vremena, a i živaca. Prošli put kada sam bio dijagnoza je bila, faseti ili početni stadijum diskus hernije. I doktor mi je rekao nije to ništa. Dobio sam neku terapiju ultrazvukom i nekim visokofrekventnim strujama, da li je to imalo nekog efekta, nemam pojma, ali vežbe i istezanja mi mnogo više pomažu.
Planiram već neko vreme da odem na CT ili MR da snimim taj deo leđa, jer jedino tako možeš biti 100% siguran šta je u pitanju. Ali to mi je sad prilično velik trošak, pa se odlaže do daljnjeg.
Kada sam zagrejan i kada nemam konkretne, ili kako doktori to kažu, akutne bolove, mogu volu rep da iščupam.
A što se tiče informacija, ne bi čovek verovao koliko ljudi u okolini ima problema sa leđima dok malo ne zagrebeš po površini. Između ostalih, moj rođeni brat ima dh, snimio je na vma mr, bio tamo kod nekog vrhunskog hirurga, Ljubiša se zove. Koji mu je hteo to operisati. Međutim on je hteo dodatno mišljenje, pa je išao i kod Cigića u Novi Sad, koji je takođe vrhunski stručnjak za neurohirurgiju. On mu je rekao bukvalno, ma kakva operacija, počeo da viče na njega, kada je video u kakvom je stanju fizičkom, pred njim. Radi vežbe i pazi sa teretom i do kraja života nećeš imati problema. Samo što on ne radi vežbe, kaže ne bole ga.
Znam ljude koji su je operisali, nekoliko njih. Jedan mora opet na operaciju, jedan je ok, samo što ga opet ponekad bole leđa, tako da mu je najbolji prijatelj kutija diklofenaka, a treći je skroz u ofsajdu, bukvalno jednom nedeljno dolaze iz hitne da mu daju injekcije protiv bolova.
Pobornik sam toga da čovek ako ima imalo volje i petlje, može mnogo da nauči o svom telu, isto kao i o autu, nije to nikakav bauk. Kada dođeš kod majstora, njemu mnogo više znači kada mu kažeš očisti mi EGR ventil, nego da mu kažeš auto ne ide dobro, a tebi evo 2h pa ustanovi šta ne valja. Ali sve u svojim granicama, ne može svako sve znati.
Ove tri vrste trnjenja koje sam opisao na biciklu dok vozim, mogu da osetim razliku između njih. Između ostalog i bulja mi trne posle duže vožnje i to je za sada faktor broj jedan koji me sprečava da u cugu vozim više od 30ak km
Izvinjavam se zbog offtopica