Heineken napisao:Laki021 napisao:@nemanja & petarboy
Pa vi porodicno nagrnuli na forum
Prvo za alfu 159 sam ti rekao da to pre svega nije aauto za tebe jer bi ti bila tesna

A i osim toga vaze stvari koje sam ti rekao tako da je generalno ne bih preporucivao.
E sad meni se od ponudjenih najvise svidja Mazda, medjutim znajuci vasu istoriju i sadasnje stanje, mislim da je C5 pravi izbor pa da svi budu srecni i zadovoljni
@paja
Ne vredi nista iz svice uvoziti, skupo ko djavo. Opet puno ljudi oko mene trazi kola ovih dana, imam pune ruke posla

Zbog cega nepreporucujes Alfu 159, do sada si pisao pozitivno o njoj?
Ako ti nije problem da odgovoris moze i na PP...
Ma nije tajna, sto bi bila...
Generalno, vremena se menjaju, u medjuvremenu su neki noviji modeli postali pristupacniji (C5, Insignia, accord novi...) tako da sada i njih treba ubaciti u jednacinu. Iskreno mislim da su oni bolji izbor. (Npr c5 sam vozio, insigniu nisam)
Naime, alfa super uzgleda, motor je odlican i pouzdan, vrlo fino lezi na putu i dobro se ponasa u krivinama. Medjutim to je sve, sve ostalo ne valja.
Prvo ergonomija u kabini je uzasna, stvarno se pitam da li je nju iko provozao sat vremena pre nego sto su je pustili ba trziste. Skucena je jako, ima iznenadjujuce malo mesta za toliki auto i nije za velike ljude. Sedista su meni jako losa, kao da sedim na ravnoj dasci (ok, ovde uzeti u obzir da sam se navikao na bmw sport sedista koja su manje vise najbolja na trzistu.. ). Zatim raspored dugmica je tragikomican, grejace sedista najbolje da upalite dok su vrata otvorena u suprotnom je vrlo tesko. Maglenke je problem upaliti jer su dugmici sakriveni iza volana i ne vide se. Parking senzori se gase na krovu... komande klime (ili radija) su nepristupacne kada je menjac u 3 brzini, isto tako mogu se slucajno pritisnuti. Tempomat je potpuno suludo glupo napravljen i dok se ukljuci i podesi prodje te volja za njim tako da ga i ne koristim.
I na kraju vrlo bitno, auto je bucan u pm, zvucna izolacija je ocajna i na 120 to je prava kakofonija buke motora, vetra i tockova. Srednje zalosni zvucni sistem nikako nije sposoban da to bilo kako prikrije.
Takodje menjac nije bas sjajan, u neke brzine malo teze ulazi, tako je kod svih kazu...
Genralno kvalitet tj pouzdanost auta je negde oko proseka rekao bih...