320d za Q5
- Dule
- Pridružio se: 19 Jan 2012, 12:09
- Garaža: S350 bluetec, CLS350 cdi, smart
Re: 320d za Q5
Tex na tvo memstu nikada ne bih menjao trojku za neki manji SUV, cisto zbog mesec ili mesec sneznih dana u godini. Radije bih pazario nesto jeftinije sto moze da se koristi u ekstremnin situacijama nego se odrekao zadovojstava koje limuzina sa zadnjim pogonom pruza kada je lepo vreme (u ostalih 4/5 godine). Plus sto bi samo stetovao jer realno imas nov auto, a trenutak za prodaju je apslutno nikakav kao sto si i sam objasnio.
Drugar je na slican nacin razocaran sa E60 iz 2009. koja je i dalje nova (nema ni 30.000km) jer mu je 1. auto sa zadnjom vucom. Nedostatak prostora je nesto drugo vec...i o tome bih vec diskutovao kao opravdan razlog zamene auta, ali valdja je svakom jasno kad proba neki auto pre kupovine da li mu je to dosta mesta ili ne. Zadnja vuca i ovakvo vreme u BG-u tesko idu jedno sa drugom koliko god ljudi tvrdili da nemaju problema, prednja, a tek 4x4 su u prednosti def. Ionako i sa SUV-om tesko pronalazim parking, pa kad stanem negde u gotvo pola metra snega u garazu dovucem kubik snega, da isteram auto iz garaze *relano nemam potrebe, napatio bih se propisno oko parkinga koji su 99% neocisceni po gradu.
Drugar je na slican nacin razocaran sa E60 iz 2009. koja je i dalje nova (nema ni 30.000km) jer mu je 1. auto sa zadnjom vucom. Nedostatak prostora je nesto drugo vec...i o tome bih vec diskutovao kao opravdan razlog zamene auta, ali valdja je svakom jasno kad proba neki auto pre kupovine da li mu je to dosta mesta ili ne. Zadnja vuca i ovakvo vreme u BG-u tesko idu jedno sa drugom koliko god ljudi tvrdili da nemaju problema, prednja, a tek 4x4 su u prednosti def. Ionako i sa SUV-om tesko pronalazim parking, pa kad stanem negde u gotvo pola metra snega u garazu dovucem kubik snega, da isteram auto iz garaze *relano nemam potrebe, napatio bih se propisno oko parkinga koji su 99% neocisceni po gradu.

Nisam znao da u Srbiji neko to kupujeswemir napisao:zna djole balasevic sta valja , kad je kupio takavposle ml-a

Zapravo i na zapadu se slabo prodaje jer ce neko ko raspolaze tim budzetom pre dodati jos malo i uzeti Nemca.
Ja bi iskreno, da mi treba takav auto pre uzeo Murano.
@Dule
Tex je napravio pogresan izbor u samoj kategoriji auta i koliko ja shvatam njemu bi cele godine SUV vise odgovarao jer je prostraniji, udobniji, sa vecim prtljaznikom i vecim klirensom za poremeni blazi offroad itd.
Sto se tice tvoje konstatacije za prodaju, apsolutno se slazem.
Prodaja novog auta pre 5. godine upotrebe je prilican gubitak para, medjutim zamenu je mozda i bolje sad odraditi nego cekati 3 godine.
- profesorPROST
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50
:smesko:starac vujadin napisao:Sto se tice ostalih SUV-ova van "nemackog govornog podrucja" mislim da je nepravedno zapostaviti Volvo XC60.

Never Say Never Again
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ne bi mi bilo teško da ti 2x dnevno šaljem mail sa pitanjem: "Brate, kako te služi Samsung?"Texonja napisao: @Methane, uzmem lepo Renault Koleos i vozim se kao dingospo... i jos me pride voli i Moonroo i Mange.

Zato sam i predložio Qashquai, kao Win-Win rešenje. :mig:
Nego jel se pojavla kod nas Mazda CX-5? To bi trebalo da je veličine Q5, a lepo izgleda (za SUV). :mig:
Širim haos!
Gubitak na vrednosti sam spreman da prihvatim, to sam vec rekao. Ali ja to ne smatram prostim gubitkom. Kupio sam auto za 31.000 i sad ako vredi npr 25.000 , on vredi toliko prodavao ga ja ili ne, tj izgubio sam tu razliku svakako, prodavao ili ne, zar ne? Ako ga vozim 5 god i onda prodam za npr 15.000 , da li onda nisam izgubio 16.000? Iz mog ugla nisam "izgubio" nego je to trosak vozanja auta. Da sam vozio Ladu Rivu staru 20 god, na ceni bih za 5 god izgubio 1000 eur, ali bih izgubio i 5 god zivota sa tom Ladom.
Pravi "gubitak" je po meni samo ono koliko cu dati BMW ispod realne cene i koliko cu platiti Q5 skuplje od realne cene. Sve ostalo je uobicajen gubitak vrednosti jednog auta.
@Methane, CX-5 je odlicna ideja! Taj auto mi se svidjao na slikama, ali nisam ga video uzivo. Ista stvar i sa Evoque, ali on je u varijanti dizela 4x4 jednostavno preskup... (a i nekako mi Range ne uliva poverenje oko pouzdanosti, naprotiv...)
Qashqai bi bio prakticno resenje, ali mi je nekako "s konja na magarca", bez uvrede za Nissana, vec bi odgovarajuci prelaz bio na Murano npr, ali to je opet prevelik luksuz. Kao sto je vec receno, taj Q5 je nekako TAMAN i po velicini i po ekonomicnosti i prakticnosti, a opet ne bih imao osecaj da sam presao u auto nize klase. (mada ni to meni ne smeta puno jer cepam Golfa 4-ku bez ikakve smetnje)
Pravi "gubitak" je po meni samo ono koliko cu dati BMW ispod realne cene i koliko cu platiti Q5 skuplje od realne cene. Sve ostalo je uobicajen gubitak vrednosti jednog auta.
@Methane, CX-5 je odlicna ideja! Taj auto mi se svidjao na slikama, ali nisam ga video uzivo. Ista stvar i sa Evoque, ali on je u varijanti dizela 4x4 jednostavno preskup... (a i nekako mi Range ne uliva poverenje oko pouzdanosti, naprotiv...)
Qashqai bi bio prakticno resenje, ali mi je nekako "s konja na magarca", bez uvrede za Nissana, vec bi odgovarajuci prelaz bio na Murano npr, ali to je opet prevelik luksuz. Kao sto je vec receno, taj Q5 je nekako TAMAN i po velicini i po ekonomicnosti i prakticnosti, a opet ne bih imao osecaj da sam presao u auto nize klase. (mada ni to meni ne smeta puno jer cepam Golfa 4-ku bez ikakve smetnje)

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
floyd ima ih nekoliko u gradu, cak i moj komsija ima jedan zlatan...
+balasevicev isto zlatan- sampanj, ima jedan crn, a ponekad vidim i jedan beo...
samo balasevicev je na mariborske tablice, ali zuji po limanu

+balasevicev isto zlatan- sampanj, ima jedan crn, a ponekad vidim i jedan beo...
samo balasevicev je na mariborske tablice, ali zuji po limanu

@Tex
Slazem se za gubitak vrednosti za auto...to zapravo i nije gubitak, na zapadu kazu cena eksploatacije.
Naravno da je ta cena za Audi veca nego za Ladu ali kao i za sve u zivotu, imas skuplju i jeftiniju odecu, hotele, restorane, mesta za odmor itd.
Inace Murano nije mnogo luksuzniji (mislim na cenu, za ostalo jeste) od Q5, cene, kad su novi su im "tu negde" tako da verujem da je isto i kad su polovni.
Baci pogled na mobile.de
Slazem se za gubitak vrednosti za auto...to zapravo i nije gubitak, na zapadu kazu cena eksploatacije.
Naravno da je ta cena za Audi veca nego za Ladu ali kao i za sve u zivotu, imas skuplju i jeftiniju odecu, hotele, restorane, mesta za odmor itd.
Inace Murano nije mnogo luksuzniji (mislim na cenu, za ostalo jeste) od Q5, cene, kad su novi su im "tu negde" tako da verujem da je isto i kad su polovni.
Baci pogled na mobile.de

Ma da, a "cena eksploatacije" jedno 5.000 eur godisnje (verovatno oko 2k samo registracija)... 
Jos onaj 3.500cc benzinac... Prosecna potrosnja 12 litara, ali ako lazem za 3-4 litre

Jos onaj 3.500cc benzinac... Prosecna potrosnja 12 litara, ali ako lazem za 3-4 litre

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Nisam mislio na benzinjaru nego na 2.5 dCi 
Benzinac se isplati u CH gde je benzin jeftiniji a cene registracije normalne tj. ne igra veliku ulogu da li vozis 2.0 ili 4.0

Benzinac se isplati u CH gde je benzin jeftiniji a cene registracije normalne tj. ne igra veliku ulogu da li vozis 2.0 ili 4.0

u ch nije velika razlika izmedju 1.9 i npr 2.2 ?
da vi jos i ne registrujete svake godine , kako svake trece

da vi jos i ne registrujete svake godine , kako svake trece

320d za Q5
Razlika je ista kao izmedju 1.6 i 1.9 tj. ne postoje neke specijalne kategorije nego kubikaza x neka cifra (zavisi od kantona ali u principu ne prevelika) pa koliko ispadne.
Placa se svake godine
Placa se svake godine

Nisam ni znao da postoji 2.5 DCI Murano :huh: , a evo vidim na mobile.de da ih ima od 2010. godine i sa par desetina hiljada km kostaju tik iznad 30k.
Sto se tice registracije, do 2500cc i nije strasno u Srbiji, tj mislim da bi za ovakav auto izaslo oko 600 eur (trenutno placam nesto sitno preko 300 eur za BMW) ali preko toga jeste strasno jer cifre za reg su preko 1000 eur.
Sto se tice registracije, do 2500cc i nije strasno u Srbiji, tj mislim da bi za ovakav auto izaslo oko 600 eur (trenutno placam nesto sitno preko 300 eur za BMW) ali preko toga jeste strasno jer cifre za reg su preko 1000 eur.
320d za Q5
Ima od nove serije 
Shvatili zasto im se stari slabo prodavao u Evropi a u USA i Rusiji isao ko alva.
Retko ko u Evropi kupuje SUV sa benzinskim motorom...

Shvatili zasto im se stari slabo prodavao u Evropi a u USA i Rusiji isao ko alva.
Retko ko u Evropi kupuje SUV sa benzinskim motorom...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Citroen