Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od starac vujadin »

Android je kao nekad neki američki priprosti auto sa krutom osovinom, jakom motorčinom, rasipa snagu unaokolo jer ne leži najbolje, jeftinim održavanjem, lak za budženje, servis na svakom koraku...jedini napredak se zasniva na stalvjanju sve jačih i jačih motora...narodska mašina.

wp8, ios, verovatno i novi blackberry, rade sve to isto i mnogo bolje sa manje snage, ali konstrukcija je mnogo modernija...nema delova bas svuda, servisna mreža slabija ne može "majstor Pera" da čačka oko njih...ali imaju potencijala

Nuk, pogledaj Lumiu 620, odličan telefon. Biće uskoro na granici od 200 evra.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Hvala za dopunu, napisao si sve sto sam izostavio :D

Microsoft radi na tome da privuce developere koji su se masovno posvetili Android i IOS sto je i logicno. Ista ta logika nalaze da je vreme za nesto novo, konkretno OS jer trziste tako zahteva, brzo se zasiti svega a proizvodjaci tesko prate taj tempo, nemoguce je. Nekako mi se namece WP kao jedini potencijal, BB to jos uvek nije, pitanje je da li ce ikada biti.

EDIT:

Lumia 620 prvi pik definitivno, nekako se nadam da ce VIP da ga ponudi, uskoro mi istice ugovor
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

i ja koji sam se "nalozio" na Android sam poceo da razmisljam o WP platformi, sto je vec neko rekao, da bi Android radio dobro moras ili da imas bas jak (i obicno skup) telefon ili ga moras dobro optimizovati odgovarajucim task killerima i slicnim programima...

sa druge strane ta Lummia 620 je telefon koji ce mi biti finansijski dostupan, ne cini se losiji od Androida za taj novac a daje i smek neceg novog i neke nove revolucije i povratka Nokie... telefon necu mijenjati jos bar pola godine a to je dovoljno vremena da sagledam mane i prednosti WP koncepta...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ima već dosta Andorida koji rade dobro, a nisu preskupi. S2jka može da se nađe za ok cifru po oglasima, a i dalje samo brije koliko je dobar fontele, pogotovo sa nekim kuvanim JB ROM-om.

Tapatalk
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

@Starac Vujadin

Bas tako :bravo:

Inace evo ovo sad kucam sa iPad 2 koji ima za klasu losiji hardver od Note 1, sa najnovijom verzijom OS-a i razbija kako radi.
Ne mozes ga zbuniti sve i da hoces a to samo govori koliko je iOS bolje isprojektovan sistem od Androida.
Naravno ima i on svojih mana (pre svega mape) ali da najefikasnije odradi posao, u to nema sumnje.
Ista je prica i sa WP-om ali njega hebu te aplikacije...
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Kontakt:

Post od nuk »

Moj gornji post pre izmene se odnosio na Floydov, zaboragih da napomenem.

Sto se Ios-a tice, ume da baguje itekako, daleko od toga a opet nekako deluje miljama ispred androida u tom smislu

Sent from my BlackBerry using Tapatalk
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Drugačiji su. IOS bolje "klizi" u većini aplikacija, ali Droid je funkcionalno bogatiji sistem. Prednost IOS-a je i dalje u kvalitetnijim aplikacijama, mada su sve bitne aplikacije maltene identične na oba.

Imam matori 10.1 od Samsunga, nije loša sprava uopšte. Dobro se drži iako je prevaziđen pošteno. Što je najvažnije, radi posao, a firma plaća 3G. ;-)

Ne treba potcenjivati nijedan tabor.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Pa naravno da iOs klizi kad poseduje ukupno 3 opcije :) Potpuno ogoljen sistem...
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Kontakt:

Post od nuk »

Ma nisi pristrasan :)

Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

:plusone:
iOS ima sve sto je potrebno, a ko hoce dodatno nek odradi JB
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

nuk napisao:Sto se Ios-a tice, ume da baguje itekako, daleko od toga a opet nekako deluje miljama ispred androida u tom smislu
Sta znam, ja jos nisam iskusio neko veliko bagovanje.
Desilo mi se par puta da mu pukne Safari kad ga bas opteretim ali samo nestane, odmah ga ponovo startujem i posle sekunde je opet tu.
Kad mi pukne TT kod Androida treba mi skoro ceo minut da bi ga ponovo pokrenuo ali ne smeta mi to toliko koliko to cekanje da se ucita hebni imenik, poruke, lista poziva.
Kad sam presao na Lumiu desavalo mi se u pocetku da otvorim imenik i podsvesno cekam neko vreme a on se odmah izlistao :kezo:
nidza napisao:Drugačiji su. IOS bolje "klizi" u većini aplikacija, ali Droid je funkcionalno bogatiji sistem. Prednost IOS-a je i dalje u kvalitetnijim aplikacijama, mada su sve bitne aplikacije maltene identične na oba.
Jeste Android funkcionalno bogatiji ali sta meni vredi to kad za uzvrat te funkcije narusavaju efikasnost celog sistema.
Meni licno telefon nikada nece moci da zameni komp (pre svega zbog ergonomije) niti to ocekujem od njega.

Korisnici iPhone-a ga u 90% slucajeva menjaju zato sto im je dosadio, sto hoce da probaju nesto novo, sto su videli kod prijatelja kako se vrte fensi widgeti na njihovom najnovijem galaxy-ju a ne zato sto je los.
Apple je mnogo korektniji prema svojim korisnicima nego ostali proizvodjaci.
Primer za to sam bas ja koji imam njihov uredjaj star vec dve godine pa instalacijom najnovije verzije iOS-a nisam uopste ostecen po pitanju funkcionalnosti mog uredjaja, sto sa Samsungom nije slucaj...kad sam presao na ICS, Note mi je poludeo.

@Laki

Pricali smo vec o tome ali da ponovim, iOS-u ne nedostaje nista sto treba jednom korisniku smartphone-a...osnovne funkcije telefona radi najbolje moguce a mozes i da proveravas mail, otvaras pdf-ove, da surfujes, da skajpujes, pronadjes najblizi restoran, broj u belim stranama, pogledas red voznje, kupis avionsku kartu, odigras igricu, pogledas forum, slikas kvalitetne fotke, napravis glasovnu belesku itd.
Korisnikov avatar
vlajko
Reactions:
Pridružio se: 15 Mar 2012, 11:59
Garaža: Honda Civic 1.4

Post od vlajko »

Znači preporuka je Lumia620 u odnosu na LG L9?
Ista im je cena u Telenoru.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Kontakt:

Post od nuk »

Moja svakako. Prelistaj review- eve na gsm areni pa odluci sam

Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Pogledaj da li su aplikacije koje su ti bitne dostupne za WP...mada i ako nisu, bice...ali nece svako da ceka.
Sto se samog sistema tice upakovanog u Nokia pakovanju, tu nema greske ;)
Korisnikov avatar
vlajko
Reactions:
Pridružio se: 15 Mar 2012, 11:59
Garaža: Honda Civic 1.4

Post od vlajko »

Ipak se nisam usudio da uzmem Win8, a i LG L9 mi je prevelik.
Na kraju rezervisao Desire X po ceni sa sadašnjim popustom.
Trebalo bi da stigne za 2 nedelje.
Odgovori