Subvencionisani Fiat 500L Nacionale
Re: Subvencionisani Fiat 500L Nacionale
Čekajte, Nissan daje beskamatni kredit do 10.000 evra, zar to nije najpovoljniji kredit?
Off topic
Šta kod Nissana znači pod Finansiranje: Subvencionisani proizvod?
Off topic
Šta kod Nissana znači pod Finansiranje: Subvencionisani proizvod?
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Ljudi pa evo uredbe.Floyd napisao:Izgleda da ipak Gitarista opet (po ko zna koji put) LAZE.
Izvor: http://www.srbija.gov.rs/vesti/dokument ... ?id=186686
На основу члана 7. Закона о буџету Републике Србије за 2013. годину („Службени гласник РС”, брoj 114/12) и члана 42. став 1. Закона о Влади („Службени гласник РС”, бр. 55/05, 71/05 - исправка, 101/07, 65/08, 16/11, 68/12 – УС и 72/12),
Влада доноси
УРЕДБУ
О УСЛОВИМА И НАЧИНУ ПОДСТИЦАЊА ПРОИЗВОДЊЕ И ПРОДАЈЕ ПУТНИЧКИХ ВОЗИЛА ПРОИЗВЕДЕНИХ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ У 2013. ГОДИНИ
Члан 1.
Овом уредбом уређују се услови и начин подстицања производње и продаје путничких возила произведених у Републици Србији у 2013. години (у даљем тексту: путничка возила).
Подстицање производње и продаје се спроводи за моделе путничких возила чија производња и продаја, до дана ступања на снагу ове уредбе, није била предмет подстицаја од стране Републике Србије.
Члан 2.
Директни корисници подстицаја у смислу ове уредбе су произвођачи путничких возила у Републици Србији који обезбеде да пословне банке и лизинг куће у Републици Србији, физичким и правним лицима омогуће финансирање куповине путничких возила из члана 1. ове уредбе, на кредит односно лизинг, са каматом која не може бити већа од 3% на годишњем нивоу на кредите односно лизинг изражен у еврима, а индиректни корисници су крајњи купци.
Члан 3.
Средства за намене из члана 1. ове уредбе у износу 720.000.000,00 динара обезбеђена су Законом о буџету Републике Србије за 2013. годину („Службени гласник РС”, број 114/12), члан 7, Раздео 16 - Министарство финансија и привреде, Функција 410 - Општи економски и комерцијални послови и послови по питању рада, Економска класификација 454 - Субвенције приватним предузећима.
Расподела средстава из става 1. овог члана вршиће се плаћањем произвођачима путничких возила у Републици Србији у складу са пројектованом динамиком производње нових путничких возила.
Члан 4.
Подстицање производње и продаје путничких возила из члана 1. ове уредбе спроводи се умањењем малопродајне цене од стране произвођача за 3.000 евра, у динарској противвредности по средњем курсу Народне банке Србије на дан издавања рачуна.
У случају да се путничка возила из члана 1. ове уредбе продају преко овлашћених дистрибутера, односно дилерске мреже, цена не може бити већа од цене из става 1. овог члана.
Члан 5.
Министар надлежан за послове финансија и привреде ближе прописује начин спровођења подстицања производње и продаје путничких возила предвиђених овом уредбом.
Члан 6.
Право куповине нових путничких возила у складу са овом уредбом имају физичка и правна лица која имају пребивалиште, односно седиште на територији Републике Србије.
Члан 7.
Подстицање производње и продаје нових путничких возила примењиваће се до утрошка средстава из члана 3. ове уредбе, а најкасније до 31. децембра 2013. године.
Члан 8.
Надзор над спровођењем ове уредбе у делу који се односи на подстицање производње и продаје из члана 4. ове уредбе врши министарство надлежно за послове финансија и привреде.
Произвођачи путничких возила из ове уредбе, дужни су да министарству надлежном за послове финансија и привреде квартално достављају извештаје о броју возила продатих у складу са овом уредбом.
Члан 9.
Ова уредба ступа на снагу наредног дана од дана објављивања у „Службеном гласнику Републике Србије”.
05 Број:
У Београду,
В Л А Д А
ПРЕДСЕДНИК
Ovo nema veze sa onom pricom o Fiatovom odricanju subvencija za nova radna mesta
Nije se Fiat odrekao naknade za nove zaposlene nego država daje 3000€ po vozilu. Fiat je morao samo da ugovori kamate i možda (vrlo sigurno) daje tu neki deo novca tj dotira kamatu.
Ovo je odlična prilika za kupovinu, ali je i direktno mešanje u tržište, a naročito jer se ne radi o domaćem proizvodu.
Čekajte, da li je Škoda Česima domaći proizvod?
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
To ce raditi Johnson Controls u KG. http://www.fditracker.com/2013/02/johns ... w.html?m=1Heinz napisao:Sedišta i instrument tabla će biti jednog dana, mislim da za to postoje fabrike kod nas, još ne rade valjda (Odžaci i Zrenjanin čini mi se).

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Off topic
Jel ima neki Nissan do 10.000 evra?
Jel ima neki Nissan do 10.000 evra?
http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?y ... _id=467826perfiko napisao:Čekajte, da li je Škoda Česima domaći proizvod?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Magna Seating u Odžacima je počela sa radom, ali mislim da još ne prave ništa za Fiat (rade presvlake sedišta za Mercedes i druge brendove, tako mi reče jedan drugar iz Odžaka)... 450 novih radnih mesta, ej! Znate li koliko to znači za jednu bukvalno zamrlu varošicu kakva je Odžaci?dragvorl napisao:To ce raditi Johnson Controls u KG. http://www.fditracker.com/2013/02/johns ... w.html?m=1Heinz napisao:Sedišta i instrument tabla će biti jednog dana, mislim da za to postoje fabrike kod nas, još ne rade valjda (Odžaci i Zrenjanin čini mi se).

- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
To je odlicna vest ali imamo temu o Autoindustriji Srbije za to. 

Neverovatno je koliko ekonomskih stručnjaka imamo, a ekonomija nam je tamo gde su Cigina jetra.
Zato što društvo/državu vode političari-populisti, a ne ekonomisti. Da je vode ekonomisti ili makar realniji ljudi, imalo bi se onoliko koliko se radi/zaradi, što znači vrlo malo. Ovako, seci uši, krpi d**e, a dugovi rastu li rastu, bez ikakvog napretka ili šanse da ti dugovi budu vraćeni realnom zaradom.
Puj daleko bilo, da drzavu vode inzenjeri, e tada bi mozda prica bila drugacija...
Svi ovi što se pojavljuju i komentarišu po sredstvima javnog informisanja su populisti, mada generalno mogu da citiram: "...u vas, deco (ekonomiste) , sve zajedno, nemam ni malo poverenja...Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ni pakao mu neće teško pasti."
Ovo se odnosi ne samo na naše ekonomiste, jer koliko su ekonomisti stručni i realni svuda po svetu najbolje vidimo ovih godina.
Ovo se odnosi ne samo na naše ekonomiste, jer koliko su ekonomisti stručni i realni svuda po svetu najbolje vidimo ovih godina.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Laki021 napisao:Puj daleko bilo, da drzavu vode inzenjeri, e tada bi mozda prica bila drugacija...

Ima i inzenjera i doktora u vladi pa nista 

- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Ma to su telece brigade, tu carobnjaci trebaju da se nesto pokrene.